CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - 7 Sinners


pro GNT: - Anonim

pro GNT: Já se taky řadím mezi melodiky. Ale na písních z nové desky se asi neshodnem. Zrovna ty co popisuješ jako nejslabší se mi docela líbí, i to solo na flétnu je výborný. A co se týče Derise, tak mě přijde jako univerzální skladatel. Je schopnej napsat jak speedovej nářez, tak klasickou hitovku nebo i progresivní skladbu. Jak už jsem psal, u mě je Deris nejlepší skladatel současný sestavy. A to že neumí napsat silný refrén není pravda. Co třeba refrén v The Bells of the Seven Hells z mýho oblíbenýho Gamblingu. To je melodickej refrén jak prase, jak dělanej na živý hraní.

26. 11. 2010 10:46

- Bukec.T

Co mohli kritizovat na Futureal? kdyt je paradni!

25. 11. 2010 17:31

- Venca Votruba

Sign byl výborný a nečekaný rozjezd. Skvělý song, skvělá deska. Futureal si pamatuji, že byla svého času docela kritizovaná, ale mě tahle věc vždycky hodně bavila. Z mého pohledu možná nejlepší maiden rozjezdy. A Moonchild. A Where Eagles Dare. Vlastně až do roku 2000 byly dobré všechny :-)

25. 11. 2010 15:50

- Pagan

Aces High, Be Quick... a Futureal, to jsou pro mě nejlepší rozjezdy:-)

25. 11. 2010 15:39

- Pepsi Stone

Co se Maidenů týče, tak jeden z nejlepších rozjezdů byl Sign Of The Cross, i když to nic rychlýho nebylo. Z těch rychlých byl dobrej rozjezd samozřejmě Invaders, Aces High, Caught Somewhere In Time, Moonchild a Be Quick Or Be Dead.

25. 11. 2010 15:15

- Venca Votruba

Futureal byl poslední dobrý rozjezd :-) Do comebacku to bylo v pořádku...

25. 11. 2010 14:47

- Fenris 13

S těmi špatnými začátky IM souhlasím, poslední skutečnou peckou v úvodu alba byla Moonchild. Naopak Hells se začátky celkem daří...od RIde The Sky až do současnosti

25. 11. 2010 13:40

- Venca Votruba

Mě ten optimismus úplně zabíjí. A ještě víc Deris v refrénu. Nechápu, proč kapely cpou na začátky nejhorší skladby. Na to jsou přeborníci hlavně Iron Maiden...

25. 11. 2010 13:13

- Fenris 13

Hmmmm, mně označení powerspeed přijde pro Hříšníky celkem výstižné. Btw Helloween se jedné lajny nedrželi nikdy, koneckonců přechod z Jericha na Keeper I musel být pro fans také šokem. Nepochybuji že kladným i záporným :-) Po drsárnách typu Gorgar dostat naserívrovanou hopsačku Future World (miluju!) muselo ortodoxního fana nadzvednout. Proto trochu nechápu rozčilení nad novinkou. Ale jak už tu několikrát zaznělo, každý má rád něco jiného...a tak to má být :-)

25. 11. 2010 13:11

- GNT

V. Votruba: Mně se Just a Little Sign neskutečně líbí, ale souhlasím s tím, že někomu se tenhle neskutečnej optimismus nemusí zamlouvat. Mě tahle skladba spolehlivě dostane do dobré nálady. Ale jinak se v lecčems shodneme.

25. 11. 2010 12:47

- GNT

Fenris 13: také nechci mít album nacpané samými speeďárnami, ale nemám rád ani opačný extrém, zvláště ne u kapely, která se proti označení powerspeedová neohrazuje. Nové Helloweeny přiřazuji právě k Tebou zmíněnému albu Better Than Raw (jediné od Hells, které jsem opravdu ale opravdu jako celek nezkousl, počty dokončených poslechů této desky bych spočítal na prstech ruk). Dark Ride či Chameleon byly kontroverzní proto, že se tu nekonal klasický powerspeed, ale melodicky tu bylo celkem útulno (mít nějakou podobnou skladbu z těchto počinů na každé další desce Hells - proč ne?). Nové nápady či vybočení bych bral v několika skladbách, nikoli celém albu. Nakonec nebyl špatný přístup starých Puhdys, kteří na svých klasických albech "uspokojili" téměř každého, tím myslím žánrové rozpětí. Takže říkám: "vybočit ano, ale s mírou a přitom zůstat svým a na svém" (speedovou tvář H. zachraňuje vlastně je Grosskopf a to částečně ještě na bonusu, polovina Derisových skladeb se vůbec neměla dostat na desku, chce-li se Hells považovat za melody kapelu atd. už to tu psal z různých úhlů vícekrát).

25. 11. 2010 12:43

- Venca Votruba

Odpor k Legacy a králíkům také nechápu. Legacy je podle mě možná nejlepší fošna s Derisem. Králíci mě také celkem baví, až na úvodní song, což je blitka největšího kalibru. Určitě lepší nahrávky, než třeba Time Of The Oath (čest titulnímu songu).

25. 11. 2010 12:33

- GNT

V. Votruba: bývaly časy, kdy se tyto začínající styly moc nelišily, vždyť první alby B. Gurdian měly ke trashi stejně blízko jako ke speedu a mnohé první trashové nahrávky byly označovány jako speedmetal, potom se to rozdělilo, jedni chtěli hrát více melodičtěji a tak z trashové lopaty utekli, zpomalení ovšem postupně nastalo v obou žánrech (výjimky se najdou).

25. 11. 2010 12:18

- Fenris 13

GNT: já jsem u Helloween naopak rád za každé takovéto vybočení z řady. Jistě - Keepery, Jericho nebo třeba Better Than Raw jsou famózní alba, ale na druhou stranu Chameleon nebo The Dark Ride ukázali kapelu v jiném světle a přinesli spoustu skvělých skladeb a já plně chápu potřebu muzikantů vybočit ze stereotypu a vyhnout se tak stagnaci, která postihla třeba Gamma Ray - poslední album, které jsem byl schopen doposlouchat v kuse byl No World Order. Jinak poslední čistě speedová alba, která mne dostala do kolen byla Dust To Dust od Heavenly (hlavně úvodní skladba je neskutečný masakr) a debut Dragonforce. Ale možná je to věkem, s přibývajícími lety mám radeji rozmanitost, než celé album nacpané rychlými kousky od začátku do konce :-)

25. 11. 2010 12:17

- GNT

Protože se neustále setkávám s "výpady" proti Keeperovi Legacy či Rabittovi dovolil jsem si "ukrást" několik vět (viz text v uvozovkách) z redaktorského komentu na Legacy od zdejšího recenzenta Pagana (asi největší speedomelodiefil, kterého znám), protože lépe bych se k tomuto vyjádřit nedokázal. "Pokud někomu tohle album (Keeper Legacy) nevoní, tak pak opravdu netuším, proč a kvůli čemu HELLOWEEN poslouchá. Je na něm totiž zachyceno to nejlepší z nejvnitřnější melodické integrity této kapely. Vše, co tuhle kapelu charakterizuje, v dobrém, a pro ty, kteří ji nemusí, i ve zlém." A já dodávám - existuje několik Helloweenů, já miluji ten rychlý a melodický, který jediný považuji za ten "pravý". Kdo chce od této skupiny něco jiného (a občas, tak každé čtvrté album, to dostane - i když nevíme, co přijde po Sedmi hříšnících, že je toto album kontroverzní, na tom se už s pár lidmi shodnu, otázkou je, bylo to cílem kapely, tj. být opět kontroverzní?), měl by lovit v jiných hudebních vodách, zatím, třeba Hells vyjdou progresivistům apod. vstříc, neboť jsou možná početnější (podle ohlasů na netu asi jo), i na dalších albech, čímž mě donutí k pláči nad koncem jedné legendy.

25. 11. 2010 12:13

- Venca Votruba

Na tom něco bude. On také speed prezentovaný na Walls má dle mého blíže ke staré thrashové škole, než dnešní ultramelodické scéně...

25. 11. 2010 12:11

- GNT

Fenris 13: no já to s tou nudou a melodičností vidím opačně, ale to je normální. Helloweenům přeju, když už to spáchali, aby jejich nové album mělo úspěch, byť se mi právě moc nezamlouvá. Co mi asi vadí nejvíce ale je, že apoštolové melodického speedu už se tomuto stylu nevěnují, popřípadě ho odsouvají do bonusů (z nich by možná šlo sestavit docela kvalitní album). Ano spousta lidí s Helloweenem skončila s albem Walls of Jericho, protože poté, podle nich, už nebyli speedovou kapelou (přísně vzato měli pravdu). Druhá věc je, že tito jedinci většinou nezůstali u speedu, přestali ho sledovat a stali fanoušky trashu a posléze deathu.

25. 11. 2010 11:41

- Fenris 13

Ehm, podle mého názoru je 7 Sinners album, které dýně potřebovali jako sůl a líbí se mi nejvíc od The Dark Ride. Jsou tam kousky tvrdší i melodické, album nenudí...na rozdíl od Králíků či Keepera:Legacy (tam alespoň zachraňuje čest King For A 1000 Years). Než budu ukamenován - jsem fanouškem Helloween už od dob Jericha, které považuji za to nejlepší co kdy vydali. Mám rád Kiskeho i Derise byť chápu ortodoxní fans, kterým prostě nejde pod nos. 100 lidí = 100 chutí. A mně nový pokrm od Helloween chutná převelice.

25. 11. 2010 11:15

- Bubák

No, dneska sem se ho snažil pustit asi 5x. Ale výsledek se pořád rovná pocitu z prvního poslechu. První písnička, která mě zaujala je až č.5. Potom šest. No a pak se to jaksi střídavě oblačno. Nevím, co všeci máte s tím králíkem. :)))))) Ale nadruhou stranu musím říci, radši králíka, jak tohle to. Ještě sice dám desce šanci, ale myslím si, že výsledek bude pořád stejný. Nemůžu si pomoci, ikdyž poslední deska Masterplan mi přijde nejslabší, pořád mně přijde o dost méně nudná, než tohle. Zlátá temná planeta.....

24. 11. 2010 22:14

- Venca

Mě by ani tak nerozčilovala jeho barva hlasu, jako fakt, že ten člověk neumí pracovat s aranžmá. Frázováním, celkově typem zpěvu v refrénech dokáže pohřbít celý song...

24. 11. 2010 14:08

<< 1 2 3 4 5 6 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08626 sekund.