PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MASTERS OF ROCK 2010 – pátek, 16. července, Vizovice

Páteční den byl ve Vizovicích opět ve znamení brutálních veder, které mnohým narušovaly festivalovou pohodou. Ono stát na přímém slunci při tak vysokých teplotách, není úplně košer. Přesto se fanoušci po celý den pod podiem snažili, i když bych řekl, že oproti předešlým ročníkům byl jejich počet opravdu slabší. Myslím tím přes den, večer to byla vřava.

Pátek přinesl hlavního headlinera festivalu – MANOWAR. Ačkoliv si z jejich účasti dělal kdekdo srandu, já se na koncert těchto samozvaných králů metalu těšil. Před třemi lety v Plzni předvedli naprosto parádní show, která se mohla pochlubit precizně sestaveným playlistem. Ve Vizovicích to byl ale naprostý opak. Právě výběr skladeb bylo to, co vystoupení MANOWAR úplně zazdilo a nahrálo tak do karet všem posměváčkům. Kapela vsadila na poslední desky, přičemž snad až na „Black Wind, Fire and Steel“ nezahrála vůbec nic starého. Je sice fajn, že člověk neslyší pořád jen stejné skladby, ale tady to bylo opravdu nešťastné. Lidi skladby neznali, tudíž se začínali poměrně brzy nudit. Jaké to bylo probuzení, když se spustila „Warriors Of The World“. Všichni křepčili jak o život. Ale to byl tak jediný okamžik. A nepotěšil ani cover od BLACK SABBATH „Heaven and Hell“. Byl chladný, bez emocí... Na druhou stranu, alespoň Joey hrál ve správné tónině (podívejte se na Youtube, jak to dokázal zprasit jinde). Celý koncert MANOWAR ještě k tomu narušoval špatný zvuk, což už byla totální třešnička k naprosté devastaci jména. Zkrátka, MANOWAR byli největším zklamáním...

Naproti tomu příjemným překvapením byli následující HOLYHELL, kteří patří do rodiny MANOWAR. Za těch pár let existence udělali opravdu posun a jejich skladby začínají znít velmi slušně. V tomto případě cover „Children Of The Sea“ od BLACK SABBATH potěšil. Palec nahoru.

Vrcholem pátečního dne byla, alespoň tedy pro mě, slovenská TUBLATANKA. Maťo potvrdil, že má tato kapela neustále plno energie. Že to v žádném případě není pouhé plácání slámy a parazitování na jméně. Koncert byl hodně slušnou jízdou, která neměla slabší okamžik. Všemi odzpívaná „Matka“, perfektní novinka „Svet v ohrození“ a na závěr naprosto luxusní trojlístek „Skusíme to cez vesmír“, „Pravda víťazí“ a „Žerav znamenie osudu“. Byl to masakr! TUBLATANKA má prostě šťávu.

Protikladem tomu bylo vystoupení další letité legendy – CITRONu. Ačkoliv kapela zahrála poměrně slušně, chybělo tomu nasazení, adrenalin, prostě něco víc. Chlapi na mě působili unaveně, neměl jsem z toho zrovna nejlepší pocit. Ale staré hitovky samozřejmě potěšili. Jako nostalgie dobré, nic jiného by asi člověk očekávat neměl. Však, kam by se ve svém věku pánové honili.

Neslaný nemastný dojem jsem měl i z německých thrasherů DESTRUCTION. Ti to sice drtili ze všech sil, ale skladby se do sebe slévaly a člověk tak nakonec neměl nic, čeho by se mohl chytnout. Snad jen „Mad Butcher Strikes Back“ opravdu potěšila. DESTRUCTION nebyli špatní, ale stejně tak žádná pecka. Škoda.

Páteční den byl z celého festivalu nejslabší. Kapely byly spíše zklamáním. Ještě bych neměl zapomenout na EPICU, která předvedla svůj standard a QUEENSRŸCHE, které jsem ale bohužel neviděl, což mě docela mrzí.

Venca Votruba             

Vedro bylo i druhý den skutečně ubíjející, takže mi (vzhledem k nabitému programu v sobotu) nezbylo nic jiného, než alespoň do odpoledních hodin vyhledat trochu stínu a chladit se, co to šlo.
Thrash není zrovna můj oblíbený žánr, takže můj jediný kontakt s Destruction proběhl, když jsem potkala frotmana Schmiera, který se v poklidu procházel areálem, doprovázen početným davem fanoušků.
U Epicy můžu jen souhlasit – předvedli svůj standart. Co se týče frontwoman kapel, tak rozhodně stokrát lepší a zábavnější výkon než Tarja, stejně mě to ale moc do varu nepřivádělo. Simone to ale opět moc slušelo a koncert to byl sympatický.
Lítost nad nepřítomností na Queensrÿche je zcela na místě. I když už bylo vedro přeci jen trochu snesitelnější a plocha se slušně zaplnila, nezaujatému divákovi asi show Američanů až takovou extázi nepřinášela. Tak už to s progresivem bývá. Oproti tomu fanouškům, kteří mají naposloucháno a stylu kapely holdují, byl poskytnut nádherný zážitek. V setlistu se nezapomínalo na nové album, ani na klasiky „Operation Mindcrime“ či „Empire“. K vrcholům patřily určitě skladby „Jet City Woman“, „Breaking the Silence“ či nádherná balada „Silent Lucidity“. Z mých osobních favoritů pak zazněla „I Don´t Believe in Love“, naopak jsem se nedočkala vytoužených „Another Rainy Night (Without You)“, „The Needle Lies“ či „Eyes of a Stranger“, což mě trochu mrzelo. Vzhledem k tomu, co přišlo, byl pro mě výkon Queensrÿche rozhodně pátečním vrcholem.
Od Manowar jsem nečekala nic. Po katastrofálním vystoupení, jaké předvedli na MoRu minule, jsem se radši uklidila dozadu, abych mohla objektivně posoudit, co předvedou tentokrát. A výsledek? Dle mého celkem slušný setlist, špatný zvuk a hodně, opravdu hodně zbytečných sól, které se mi ze všech sil snažily zabránit, abych vydržela až do konce. Bohužel mě tentokrát zklamala i věc, kterou na Manowar řadím k těm pozitivním – a to je Ericův hlas. Těžko říct, jestli nebyl ve formě, nebo to prostě jen flákal, celý koncert pak ale fungoval ve stylu: „A ty výšky si tam domyslete“. „Heaven and Hell“ se prakticky nedalo poslouchat. Skladby jako „Warriors of the World“ či „Die for Metal“ naštěstí mluví samy za sebe, takže když jste to moc neřešili, mohli jste si celkem příjemně zapařit.

Ray

www.mastersofrock.cz

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:
MASTERS OF ROCK 2010 – čtvrtek, 15. července, Vizovice


Vydáno: 22.07.2010
Přečteno: 3461x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
2V pátek se mi...23. 07. 2010 23:43 Carrion
Tak Queensryche...23. 07. 2010 12:34 Magnuss
vlastně kdo by...22. 07. 2010 14:38 Mariachi
tenhle den byl...22. 07. 2010 14:37 Mariachi
BubeníK u DestructionKdo bubnoval u...22. 07. 2010 13:58 ARCH_ENEMY


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10115 sekund.