VADER - The Ultimate Incantation
Super, konečně se zas můžu těšit na čtvrtky,...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SYMFONIA - In Paradisium


- Veronika

Mně zas André ve svý střední poloze připomíná Kaie Hansena :D

1. 04. 2011 18:18

- adrian

Timovi slusi spis pomalejsi, rockovejsi skladby - na nejaky power metal neni jeho hlas staveny. Nazorne to ukazal ve fantasticke solovce Hymn to Life, to je genialni pocin. Jinak me vzdycky fascinujou lidi, kteri v podstate melodicky power neposlouchaji, ale priserou se sem aspon napsat nejakej blabol a ukazat jak jsou "nad veci" a jak je ten melodicky metal smesny. Demence a tupost nejvyssi jakosti!!!

1. 04. 2011 13:33

- Bubák

Ještě je zajímavý, jak někdo přirovnává podobu hlasu Andrého k Tobíkovi. :DDDD Není to náhodou zcela naopak? :DDDD Přece jenom André zpívá o nějaký pátek déle. ;-) Navíc hlavně v první písničce mi jeho hlas silně připomíná Joachyma Canse. Zdá se to jenom mě, nebo i někomu jinému? :) Jinak deska se mi líbí čím dál víc. :) Hlavně ty pomaleší pasáže kde Andrého hlas může lépe vyniknout. Možná měl zkusit Mr. Tolky nazpívat desku sám. Mně se ty desky Stratoušů kde ještě zpíval, líbily. ;-) Zřejmě se nechám zlomit k zakoupení originálu. :)

1. 04. 2011 8:04

8/10 - Hermes

Hodnotit toto album je pomerne zasadni problem, a myslim ze nejen muj...jak hodnotit album, ktere v roce 2011 zni uplne presne a se vsim vsudy (a to i zvukove) jako Strato alba z let dvoutisicich..je to spatne nebo dobre??? Misty lze slyset naprosto a do detailu okopirovany pasaze z alb Episode - Infinity. Je to dobre nebo spatne? Nebyt Andre Matose (na ktereho se mi zvykalo pomerne obtizne, priznavam) cele album do posledni noty zni jak Strato alba Episode - Infinite. (A to bez ohledu, jak zasadni persony se nataceni zucastnily) Je to dobre nebo spatne? Ze se opakuju? A jsem jedinej? Tak jo...toto album domrte zni jak Stratici ve svych nej dobach, jediny zasadni rozdil je ve zpevu. Uknikany Andre Matos, ktereho ale jinak mam celkem rad, (fanousci necht prominou) mi sem pasuje mnohem mene nez obligatni Timo Kotipelto, s jehoz zpevem jsme se naucili tuto hudbu poslouchat... Ale k albu samotnemu. Citim to tak, ze Mr. Tolkki se (snad ne neposledy) opet po cca deseti letech vybicoval k takovemu skladatelskemu vykonu, ktery ho privedl do Sine slavy. Tentokrat nebudu hodnotit album pisen po pisni, ale pokusim se jako celek. Nicmene neda mi to, abych nevypichnul skladby Fields Of Avalon, Santiago a Forevermore (ano, ty nejrychlejsi), protoze po onech letech z nich opet lze citit energii a hlavne nadherne klenute refreny...ano, to co tu dlouho nebylo, je tu opet. Po milionech pseudo progresivnich nesmyslu je tu opet album, jehoz refreny chyti a nepusti od prvni vteriny. A nejen refreny. Od prvni do posledni sekundy je toto album ultra-melodicke a zrovnatak neskutecne pozitivni.. A vysledek? Po tisici omilane postupy opet funguji na vybornou, takze album jako celkem se proste a jednoduse posloucha prijemne. Konec a tecka, proste prijemne a pohodove posloucha.

31. 03. 2011 23:05

- Luiz

Jestli tomu někdo říká speed nebo ne je mi vcelku jedno, každý vnímá speed trošku jinak, v každém případě je zpěvák obrovská slabina této kapely a pro mě je zpěv poměrně zásadní při celkovém dojmu. Už jen kvůli němu bych rozhodně 10/10 nedal, bohužel.

31. 03. 2011 19:39

- Eurycantha

Uf. Ještě že se do recenze pustil speedomil. Už po prvním poslechu mi bylo jasné, že většina lidí tohle album rozcupuje na kusy. Přitom Tolkki stvořil přesně to, na co jsem se tak těšil a co jsem očekával.

31. 03. 2011 17:08

- Pagan

Martine, to už přece víme, že Ty jsi nad speed intelektuálně povznesen, přesto je dobře, že to neustále připomínáš, co kdyby to totiž někdo ještě nezaznamenal :-)))

31. 03. 2011 16:10

- Martin

To je zas povyku :D Poďme sa hádať čo je spíd a čo spýd. Milujem tieto debaty, hlavne keď sa ma netýkajú :D Každopádne toto je presne odpoveď na otázku, prečo vôbec nejaká symfonia vznikla. Pár známych persón sa spojí a môžu sa rozbehnúť okolo toho nekonečné diskusie, veď akákoľvek reklama je reklama... Jo a pridám sa: pre mňa to speed podľa ukážky je (viac už nezvládnem sory :D)

31. 03. 2011 14:55

- Venca Votruba

Je to speed......... :-))))

31. 03. 2011 14:35

- Ray

Pagan: To už bysme byli zase u toho, jak kdo chápe speed...si sem tu debatu z minula můžeme zkopírovat. Podle mě tohle speed je a zrovna v takové formě, která mě prostě nebaví. Plus souhlasím i tím, že ty klávesy mě otravujou (a to jsem sakra velký milovník klapek)

31. 03. 2011 13:47

- Veronika

Pagan: Uznávám, že ty tomu rozumíš líp. Já, do žánrů pravda moc nevidím a hlavně je neřeším, ale bicí a klávesy mi zněly spídově. Jen jsem chtěla říct, že ta kombinace tohohle stylu s Andrého hlasem mi prostě nesedne. :) Btw líbily se mi kytary. :)

31. 03. 2011 13:03

- Jakubisko

Mně se deska líbí, hlavně po hudební stránce, jediným mým problémem byl Matos, jehož hlas vskutku moc nebaštím, ale už jsem si zvykl :-) Překvapilo mě, že se atmosféra Tolkkiho jaksi uvolnila, třeba taková Fields Of Avalon, to je exploze melodické nakopávačky do depky :-))

31. 03. 2011 12:08

- Pagan

Ray a Verčo: spídovky jsou na desce pouze tři ("Pilgrim Road" mezi ně určitě nepatří), takže bych to rozhodně nepaušalizoval jako spídový album, tak to zkrátka není :-)

31. 03. 2011 11:16

- Veronika

Po poslechu první půlky CDčka (musela jsem to vypnout), mi přijde kombinace Tolkki&Matos naprosto otřesná. S veškerým respektem k Andrému, jehož hlas jinak miluju, v propjení s Tolkkiho klasickým speedem mi to absolutně trhá uši. Škoda.

31. 03. 2011 10:47

- vn

Po prvním poslechu se mi deska líbí,chce to,ale více času!Hlasově to není špatné i když mi Matos připomíná častokrát Sammeta to mě osobně zas až tak nevadí!Postupy sou Tolkkiho pokladnicí!Basa bicí a celkový zvuk taky supr... Trinity mě příjde fakt hodně dobrá takže následující poslechy mě přivedou určitě ke srovnání!Mimochodem všimnul si někdo vůbec bicích na Trinity,které jsou namlácené úplně famozně!?Nebo to je jen můj ušní přijímač .. heh :))

31. 03. 2011 0:51

- adrian

Prave, ze je dobre, ze ten obal pripomina Stratovarius, protoze Timo Tolkki je Stratovarius!!! Ne ta podivna parta, co si tak rika dneska. Jinak ale souhlas, taky bych samozrejme slysel radsi zpivat na Symfonii Kiskeho treba - Matos mi doted nic nerikal, s vyjimkou prvni desky Shaman, ta byla vynikajici. Jeho solovky jsou komplet o nicem. Da se rict, ze on je jedina slabina teto formace.

30. 03. 2011 21:02

- Bubák

No přátelé, nevím nevím. Musím jen zkonstatovat jedno, jako že se mi třetí deska RR nelíbí skoro vůbec, toto dílko se mě docela líbí. Avšak nemyslím si, že by se mi líbilo víc, jak poslední Stratováři. Sedím u toho celý dva dny v práci a mám repete. je fakt, že to André ustál se ctí, ale i jeho zbytečně Timo šponuje do velkej víšek. Když zasejc porovnám s poslední deskou Andrého, ta se mi líbí daleko víc. Nevím, jestli Timo zvolil dobře, Andrého mám sice moc rád, ale nějak mi to k tomu ,,nesedí,,. Jo a k obalu snad jen, mohl si odpustit ty náznaky a podobnost se Stratovarius. Ale jen můj názor;-) Sečteno a podtrženo, u mě tak za 7/10

30. 03. 2011 20:52

- adrian

:-))) Ano, Timo to zase dokazal a ja pred nim smekam!!! Chvili mi trvalo nez jsem si zvykl na hlas Matose, ale po kompozicni strance je to laskomina! Takrka v kazdem songu na nas dychne neco z alb Episode - Visions - Destiny. Velkym prekvapenim je pro me pozitivni vyzneni cele desky - proste krasa a Timo opet zbylym clenum Stratovarius dokazal, KDO byl a je panem!!!

30. 03. 2011 19:00

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07898 sekund.