VADER - The Ultimate Incantation
Super, konečně se zas můžu těšit na čtvrtky,...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MAYHEM - Esoteric Warfare


- Hellhammer

Je to stejné, jako když se Mayhem rozhodli oživit (po progresivní Grand Declaration) ducha minulosti na albu Chimera a nahráli přímočaré bubu blackové album. Chemie a atmosféra (nejen hudby ale i doby, načasování atd..) je pryč a zbyla pak jen technicky namakaná tupá řezanice. Mayhem mají stoprocentně na to jít dopředu a ukázali nám to na Ordo i teď na Esoteric Warfare.. A myslím, že i Varg má na to jít dopředu a neopakovat se..

11. 06. 2014 10:07

- Hellhammer

V tom já vidím ten problém Belus a Fallen, že je to "metla". Zkrátka vyčůranina směřující na fanoušky staré tvorby. Atmosféra které Varg dosáhl na prvních počinech a hlavně Filosofem, ta se neopakuje i kdyby se na hlavu stavěl.. A z Belus tak pro mě zůstala jen ta tupá "metla" bez významu...A když začal mít konečně docela zajímavé nápady na Umskiptar, tak hned potom vydal rozlučku s metalovou hudbou (skladba Back to Shadows). Tudíž silně pochybuju, že by se vrátil s metalem... A pokud by se vrátil s něčím jako byl Belus, tak ať radši dál dělá ambient..

11. 06. 2014 9:57

- Venca

Belus a Fallen jsou podle mě desky, které se dají s klidem srovnávat s klasikami z 90. let... Doufám, že Varg zase dostane rozum a nahraje nějakou metlu. Co se týká koncertů, tak je to stejná představa jako u Master´s Hammer. Na druhou stranu je jasné, že by se obklopil výbornými muzikanty, takže by to průser nebyl... Pro mě je to sympatické, že na koncerty sere. Přitom by to byla dost dobrá rejže...

11. 06. 2014 8:37

- Soichiro Honda

dosky to možno nie sú zlé, ale žiadny nadpriemer to tiež nie je, ked si zoberiem napríklad Nargaroth - Spectral Visions Of Mental Warfare, tak o takej doske si môže Varg v súčasnosti iba nechat zdať.. proste Burzum je na scéne už iba priemer, čo sa o Mayhem povedať nedá

11. 06. 2014 1:48

- Hellhammer

Tak prznění nevím, ambient Vargovi docela jde a tíhnul k němu už na Hvit Lyset a Filozofem. Je pravda že letošní poslední deska mě moc nenadchla ale Sol Austan i oba vězeňské ambienty to byly dobré desky..Moc mi nešly pod fousy spíš ty prvoplánové řezanice Belus a Fallen..

10. 06. 2014 23:37

- Soichiro Honda

Ale z marketingového hladiska by to bola udalost, niečo ako koncerty Emperor..:) ludia nie sú zvedavý na Vargove ambientné úlety, ale na klasiku a nedávnou kompilačkou dokázal že by na to aj mal.. a s Hellhammerom za bicími :DD ale to by bolo asi už sci-fi :) každopádne nech by vyznel na pódiu hocijako, určite by som si to nenechal ujsť.. a malo by to isto väčší zmysel ako prznenie mena Burzum na posledných doskách..

10. 06. 2014 23:24

- Hellhammer

Burzum měl(i) několik opravdu raritních živých vystoupení, zřejmě jen pro blackovou komunitu kamarádů. Předpokládám že by dnes živě nevystoupil ani za těžké prachy...Jinak představa jak stojí šedovlasý Varg na pódiu Wackenu a dává živě War nebo Key to the Gate je hodně surrealistická :D

10. 06. 2014 21:59

- Crust

To je fakt no :) ale já myslím, že (s) Burzum snad ani nikdy nekoncertoval(i). On s tím stál vždycky tak nějak solitérně stranou všech. Těžko říct, jestli vůbec nějakou takovou wackenskou lukrativní nabídku dostal.

10. 06. 2014 20:09

- Venca

Přesně tak...

10. 06. 2014 17:30

- Soichiro Honda

myslím, že jedným živým vystúpením povedzme na Wackene by zarobil viac jak s tými jeho home-made albumami dokopy.. :)

10. 06. 2014 16:37

- Hellhammer

Pokud se nepletu, tak Varg stále dluží Norsku docela velký balík peněz za ty ohníčky co zakládal..Tak seká desky každej rok, aby vydělával..

10. 06. 2014 16:24

8,5/10 - Soichiro Honda

narozdiel od takého Burzum, ktorý každoročnou kadenciou dosiek dosiahol akurát to, že ma prestal zaujímať a posledné 3 dosky sú jedna veľká nuda.. v tomto si mayhem cením a viacmenej súhlasím s recenziou, akurát ma trochu mrzí, že po podla mňa najlepšej doske Ordo Ad Chao ubudlo progresu a temnej atmosféry.. ešte som zvedavý na nový Arcturus po 9 rokoch.

10. 06. 2014 15:23

- Hellhammer

Ono se to tak tipuje.. Vzhledem k tomu, že kadence jejich desek je velice dlouhá a nepravidelná a nepředvidatelná (nová deska může být klidně za 2 roky a nebo taky zase až za 7 let) ..A taky vzhledem k jejich věku (Attila-43 let, Hellhammer- 45 let, Necrobutcher - 46 let).. Pochybuju že by ještě v 50 a více letech, chtěli dělat podobnou muziku a vystupovat. Oni si členové dávají zatracený pozor aby fungující značku Mayhem něčím neuváženým neshodili..

10. 06. 2014 12:02

- Crust

Tak Thorns jsou tam slyšet v kytarách strašně moc.... btw kdo tvrdil, že to má být poslední deska Mayhem?

10. 06. 2014 11:07

10/10 - Hellhammer

Další super recenze, souhlasím, i když subjektivně to mám nastavené jinak a ještě více pozitivně... Nejlepší deskou Mayhem je pro mě stále Grand Declaration of War, ta předběhla dobu o 8-10 let, novinka je hned za ní. Podobnosti s De Mysteriis na novince moc neslyším, jedině Attilovy kreace. Jinak De Mysteriis je klasický nasypaný old school black, novinka je mnohem barevnější... Mě spíš Esoteric Warfare přijde jako průsečík atmosféry a experimentů z Ordo, spolu z blackovou přímočarosti...Místy slyším trochu zapomenuté Thorns. A deska baví, baví strašně moc..:)

10. 06. 2014 7:45

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09486 sekund.