RHAPSODY OF FIRE - Challenge the Wind
V poslednom čase sa v recenziách podľa mňa...

SLASH - Orgy Of The Damned
Do Slashovy novinky „Orgy of the Damned“ se mi...

BLOOD OPERA - Songs in the Key of Death
Tak u sa veľmi nezadarilo. Mohla z toho byť aspoň...

DOMAIN - Before The Storm
Tohle album miluju. Díky moc Sava za recenzi.

RIOT V - Mean Streets
První tři skladby bych neviděl tak černě jako...

CREAM - Wheels Of Fire
Za tenhle seriál jsem vděčný. Cream jsem...

RIOT V - Mean Streets
Po třech vynikajících předchozích řadovkách,...

DOMAIN - Before The Storm
Taky jsem měl tohle album jako jedno z prvních...

MORAVIAN BASTARDS - Old Tavern Tales
Zdravíme webzin a především Hiraxe! Chceme moc...

FREEDOM CALL - Silver Romance
Freedom Call znám již nějakou dobu díky jejich...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku NIRVANA - Nevermind


Desmond - Petr

Ten balík ze Seatlu to tam dobře dokurvil.

10. 12. 2021 15:57

- Desmond

Je zajímavé, kolik vášní ještě teď vzbuzuje něco, co zmizelo v nenávratnu během 3-4 let. I ty proklínané individua z L.A. tu byly déle a víceméně stále jsou.Opravdu ne každý měl image raných Poison, Tigertailz atd. Zkratka k té muzice ta image tehdy patřila. Ty flanelky se svetry to jako nebyla póza a image? Že je tehdy teda všichni z ničeho nic měli. A co image různých black, true metal atd spolků ? Ty nejsou k smíchu ? Ať si každý jede v čem chce, ale trošku už mě irituje ta neustálá potřeba kopat do těchto kapel, které hrály a hrají normálni rock n roll. Apropo, vsechny tyhle kapely, zvlášť z Ameriky už x let vypadaji oproti všem těm u kterých to nevadí z celé rockové scény naprosto nejcivilněji.

10. 12. 2021 13:06

- JonathanGray

Jo a k Petrovi a Manowar a směšné image: beru to tak, že to patri k danemu stylu. Někdo se směje Manowar a natupírovaným hair metalistům a jiný se zase láme v pase nad BM scénou a jejich warpaintech a o tom, jak se berou vážně (po dvaceti sekundách přemýšlení....Satan....) Beru to jako celek, jako součást uměleckého konceptu. Není třeba nikiho zesměšňovat.

10. 12. 2021 13:04

- JonathanGray

Nechme Kurta a ostatni boys v klidu hnít. Čas ukázal, že grunge byla slepá větev ve vývoji rokenrolu. Zároveň to byl posledni styl vycházející z blues. Pak už přišel numetal a to bylo úplně v prdeli. Vlastně to byly kapely v jejich čelech stáli vysoce talentovaní lidé, kde možná jejich psychické problémy měly zásadní podil na jejich tvorbě. Nemůže být náhoda, že z velké čtyřky/pětky žije už jen Vedder. (Nirvana, Soundgarden, AIC, STP a PJ) Každopádně by bylo zajímavé, jak by dnes vypadala Cobainova tvorba.... Já postupem času taky vzal grunge na milost a dokoupil ty zásadní alba od výše zmíněných kapel. Oproti tomu co vzniká dnes, je to balzám na uši.

10. 12. 2021 12:54

- V.

Kolík: Je to stejně irelevantní jako srovnávat Friedmana s Cobainem :-)

10. 12. 2021 12:49

Kolík - Petr

My se tady bavíme o klucích co vydělávali 250 a více litrů.

10. 12. 2021 12:38

Pepsi Stone - Petr

Asi nejvíc Nirvána, ale hodnotíš ty a spokojím se i s osmičkou. I když za mě je to deset.

10. 12. 2021 12:31

- Pepsi Stone

Incesticide bude, i když to není úplně řadová deska, ale do klasické diskografie rozhodně patří.

10. 12. 2021 11:54

To V. - Kolík

To je docela irelevantní poznámka. Ono stačí, když libovolný song protočily rádia a MTV, což nemá přímou úměru k jeho kvalitě. Když se tak nestalo, i sebelepší píseň zmizela v prachu historie. BTW: Friedman se podílel na albech Megadeth, kterých se dohromady prodalo cca 10 mil. kusů. A jeho sólovka Scenes je úžasná dodnes.

10. 12. 2021 11:50

Fuj - Petr

Jen že jsi jeden z mála. Ale je dost lidí co Nirvánu nikdy nepřijali takže ano.

10. 12. 2021 11:48

Pepsi Stone - Petr

Takže bude i Incesticide.

10. 12. 2021 11:46

Na tenhle fekál - b.wolf

jenom tak že fuuuuuuuuuuuuj!!! -1000/10

10. 12. 2021 11:45

Curt. - Petr

Curt byl naprostej redneck. Ta představa že přišel aby skončily jiné styly a tak je směšná.

10. 12. 2021 11:37

- Pepsi Stone

Jestli dostane uvidíš za 14 dní :-)

10. 12. 2021 11:11

Pepsi Stone - Petr

Dostane 10 i In Utero? Tam se lidi hodně rozchází.

10. 12. 2021 10:23

- V.

Zdeněk Obrusník: Mám pro tebe taky kvíz... Dokázal by Marty Friedman napsat byť jediný song, který bude znát celý svět? :-) Zatím jsem takový neslyšel...

10. 12. 2021 9:12

- Pepsi Stone

Jistě, samozřejmě, že studio se jmenuje Sound City. Špatné pojmenování Sun City má v hlavně od rozhovoru s Michaelem Monroem, který mu tak říká, protože byl údajně udiven tím, že když poprvé v Sound City s Hanoi Rocks natáčeli, tak pořád svítilo slunce, na což nebyl z Finska a Anglie vůbec zvyklý. Jinak mi to nedá zareagovat na příspěvek níže o tom, že by Cobain nikdy nezahrál sóla Martyho Friedmana. Pravda, nezahrál... A CO? Kvalitu hudby snad není možné měřit podle složitosti kytarových sól. Nirvana do ní vnesla zpět jednoduchost a to je prostě na ní skvělé. Říkám to i přesto v době největší grungemánie po smrti Cobaina jsem byl, jako puberťák, obrosvkým zadtáncem starých pravidel a vlastně kvůli jejich porušování Nirvanu nesnášel. Čas ale tyto názory korigoval. Ve včerejších dvou článcích došlo také ke krásnému kouzlu nechtěného. Jestliže Manowar na poslední dvě desky dostali 10 a Nirvana v minulém týdnu 7 za Bleach, tak tady se situace otočila. Naprosto přesně to odrazilo stav tehdejší scény.

10. 12. 2021 8:26

- minstrell

Vzpomínám si, jak tohle album donesl brácha na kazetě z intru. Vnutil mu ji jeden kámoš, co ji dovezl z Polska, že je to hrozná bomba a že to teď všude frčí. Já - puberťák - v té době objevoval heavy metal a byl zvyklý na učesaný vokál pánů Dickinsona a Kiskeho, jsem zažíval malý kulturní šok. Uskřípaný a ukřičený naléhavý vokál Kurta Cobaina mě uzemnil jak špatný SW Boeing Dreamline. Pamatuju si také, že cca dva týdny poté jsem poprvé viděl klip v tehdejším pořadu Superset, kde ukazovali nejprodávanější desky. A pak se teprve rozjel ten šrumec okolo Nirvány. Osobně mě, ale tahle mánie minula a to jak první vlna po Smells .... tak druhá vlna, která nastala po smrti Curta v r.1994. A kazetu jsme tuším do půl roku přehráli něčím jiným. Z jiné strany, když se zamyslím nad tím, jak Nevermind hlavně "glamíci" a "hevíci" nemají rádi, tak jsem přesvědčaný, že dříve nebo později by stejně přišla nějaká fošna co by skončila módu natupírovanýh a vyumělkovaných individuí. Není teda nutně brát Nirvanu jako ono zlo, co všechno změnilo. Konec starých pořádků jde na vrub nenažraným manažerům a lidem, co snadno podléhají módním vlivům.

10. 12. 2021 2:05

A vubec... - Petr

Nirvana byla prostě chemie která se sešla a na scéně udělala bordel. Potom si její mozek ten svůj mozek vystřelil z lebky.

9. 12. 2021 23:49

JonathanGray - Petr

Tak určitě. Ted se tady jede serial o Manowar. Prohlídni si ty trapácky fotky, ty pozy. Tyhle normalni kluci ve flanelkach byli tenkrat dar z nebes.

9. 12. 2021 23:22

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08045 sekund.