NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



ankety

Redaktorská bilance roku 2023 - Ján Marton

Minulý rok 2023 bolo veľmi náročné vybrať TOP 10 pre mňa najlepších hudobných albumov bez rozdielu na žánrovú pestrosť, ktoré vyšli v tomto roku. Skutočne to bolo veľmi ťažké. Veľa vecí sa tam nedostalo, ale už je to raz tak. Niektorí možno neradi hodnotia a dávajú body, ktoré nakoniec urobia rebríček TOP 10, ja to zase zbožňujem. Preto pridávam moju TOP 10 s pár pocitmi o každom albume, ktoré vyšli v roku 2023 a pridávam aj naj: EP, live, compilation. Sú to tieto.

1. ROLLING STONES – Hackney diamonds
Bez slov...

2. DEPECHE MODE – Memento mori
Nikdy som nebol nejakým vášnivým fanúšikom Depeche Mode a už na základke som nebol depešák, ale metalista. Milujem album "Ultra", to je podľa mňa to najlepšie, čo Depeche Mode nahrali. „Memento Mori“ je však intímne a nadrozmerné. Je nežné a hĺbavé. Zamiloval som si ho, ale až po niekoľkých počutiach. Nádhera.

3. FOO FIGHTERS – Here we are
Dave Grohl po smrti svojho najlepšieho priateľa, bubeníka Taylora, nahral novinku „Here we are“, ktorá je svojim spôsobom dokonalá. Pre mňa. Mám na Foo Fighters obrovskú slabosť už od ich vzniku. Viac asi nemám, čo by som k tomu napísal. Milujem Foo Fighters.

4. Daniel LANDA – Mínové pole
Geniálne harmónie, perfektné texty. Dobrý zvuk a celá atmosféra novinky Daniela Landu ma úplne uchvátila. Pieseň „Anička Malinová“ je tak zimomriavková, že sa stala v roku 2023 mojou najpočúvanejšou skladbou na platforme Spotify. Perfektný album.

5. METALLICA - 72 Seasons
Hoci už nemusia nič dokazovať, stále idú bomby. Aj na novinke. Kapela, ktorá vznikla v roku 1981 neprestáva inšpirovať, ani udivovať. Svojský zvuk všetkých nástrojov a neopakovateľný vokál Jamesa Hetfielda robia z tejto kapely skutočnú žijúcu legendu. Klobúk dole.

6. SMASHING PUMPKINS – Atum: A rock opera in three acts
Táto rocková opera bláznivého génia Billyho Corgana a jeho parťákov je dokonalým hudobným obrazom, ktorý potrebuje trpezlivosť fanúšikov. Časy albumov „Gish“ alebo „Siamese Dream“ sú dávno nenávratne preč. „Atum“ je masakrálny umelecký prejav veľkej umeleckej duše. Geniálne.

7. MALADIE – For we are the plague
Tento progresívne avantgardný jazz metal ma neskutočne uchvátil. Pre mňa doposiaľ neznáma nemecká kapela Maladie ma absolútne položila na zadok. Treba počuť. Odpadol som skoro.

8. FIRE IN THE DISTANCE – Air not meant for us
Zádumčivosť a silná melanchólia, ktorá ide z tohto albumu, je neskutočná. Za mňa doom metalový album roka. Nežné i tvrdé. Šialené, ale aj obohacujúce. Títo Američania ma zobrali na nevšedný výlet do ich hudobného sveta, s ktorým súzniem. Ďakujem.

9. HAMMERHEDD – Nonetheless
Traja bratia Ismetovci, ktorí začínali rezať metal už ako deti. Tak šialene silný materiál, ktorý nie je prvoplánový, mi úplne odpálil dekel. Je to mix všetkého čo mám rád a predsa si títo mladí talentovaní chalani vytvorili vlastný štýl. Dychberúce!

10. MARDUK - *Memento mor
Black metalové peklo týchto starých vlkov je šialené. Od albumu k albumu zrejú ako víno. Memento mori je pre mňa black metalové album roka!!!

Najlepší live album:
CHILDREN OF BODOM – A chapter called Children of Bodom

Najlepšia výberovka:
GHOST – 13 Commandmends

Najlepšie EP:
IHSAHN – Twice born

Ján Marton             



Vydáno: 22.01.2024
Přečteno: 824x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
PoděkováníMoc děkuju Honzovi...22. 01. 2024 8:32 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13771 sekund.