PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SUNSHINE - MGKK TELEPATHY

Kapelu SUNSHINE myslím není nutné představovat, klubová pódia brázdí již od roku 1994 a za tu dobu vydala sedm řadových desek. Proto je až s podivem, že já osobně jsem se k ní dostal až před nějakými čtyřmi měsíci.

Dříve jsem měl k SUNSHINE trochu předsudky, ani nevím proč, ale ačkoliv jsem v té době od nich ani nic neslyšel, neseděli mi. Zvláštní, že? Ale někdy se to stává...Jakmile jsem je ale uviděl na živo v pražském Lucerna Music Baru a zjistil, že před pěti lety měli společnou tour Británií s mojí nejoblibenější formací Alkaline Trio, začal jsem na tuto jihočeskou čtveřici pohlížet zcela jinak.

Na živo mě zaujala jejich energie, různorodost a hudební neotřelost, chytlavost refrénů a osobnost frontmana Kaye. A přesně takové je i poslední album "MGKK TELEPATHY"!

Abych se přiznal, starší tvorbu skupiny moc neznám, ale i přesto si troufám říci, že tento počin se řadí určitě k pomyslnému topu! Písně zde krásně odsýpají, jedna melodie vám nádherně propluje ušními bubínky a jakmile skončí, začne další a ještě lepší! Kluci už nadobro opustili elektro-punkové končiny a zaměřili se napevno na kytarové melodie. A ty jsou, nutno říci, rozhodně neobyčejné. Místy si banda vystačí s kytarou jednou, když je však potřeba, připojí se i kytara druhá a buď zvuk pořádně zhutní, nebo si vyhraje s oktávami. To vše je navíc podpořeno parádními basovými linkami. Ty jsou skvěle nazvučené, samotné kytary doplňují k dokonalosti a mým uším - nejen proto, že jsem na basovku několik let hrál a její zvuk miluju - lahodí převelice.

Co by to vše ale bylo bez Kaye a jeho charismatického a nezaměnitelného vokálu? Sice - ruku na srdce - neumí zpívat bůhvíjak dokonale, ale to vše se kompenzuje minimálně jeho mnohdy až úchylnou barvou hlasu a osobním šarmem. Neumím si představit, že by se měl hlavního vokálu zmocnit kdokoliv jiný...

Na desce se samozřejmě elektro prvky dále vyskytují - někdy méně ("Mr. Catastrophe"), někdy poněkud více ("Dance Fast Die Young"), ale to vše nenásilnou a příjemnou formou, že i lidem, kteří elektro a jeho modifikaci zrovna v lásce nemají, to neudělá sebemenší vrásku na čele.

Celé CD je výborně zvládnuto jak melodicky, rytmicky, tak i po textové stránce a vrazí vám do žil toliko energie, že nevydržíte sedět jen tak zadku a budete se muset jít někam vybít - i kdyby to mělo být pouze uklízení vašeho pokoje nebo vyvenčení psa. Hitovky "K.I.D.S.", "Venom" nebo "Moon Rats" si zapamatujete po prvním poslechu.

A pokud si říkáte: "ten kluk o tom mluvil jak o osmém divu světu a pořád je chválil...", tak nejste tak daleko od pravdy. Na "MGKK TELEPATHY" nenajdete žádné hluché místo a právem se proto její stvořitelé SUNSHINE řadí mezi absolutní špičku české hudební scény, a to i v porovnání se zahraničními interprety.

Já už se pomalu začínám těšit na novou placku, ale už teď můžu s jistotou říci, že pánové to budou mít setsakramentsky těžké. Laťku si totiž nasadili opravdu vysoko.

Jonash             


www.myspace.com/sunshinetrash

Seznam skladeb:
1. K.I.D.S.
2. New Manifesto
3. Don't Walk Away
4. Moon Rats
5. Venom
6. Dance Fast Die Young
7. Blood Is The New Black
8. Mr. Catastrophe
9. We Don't Believe In Hype What About You?
10. Tokyo Bassline

Sestava:
Karel 'Kay' Buriánek - kytara, zpěv
Jiří Kouba – kytara, pomocné vokály
Pavel 'TUZEX' Litvaj - basová kytara, pomocné vokály
Daniel Bláha - bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 40:10
Země: Česká republika

Diskografie:
1996 - Nice Songs From The Shadow Under Room
1998 - Hysterical Stereo Loops, Beasts And Bloody Lips
1999 - Velvet Suicide
2001 - Necromance
2005 - Moonshower and Razorblades
2007 - Dreamer
2009 - MGKK TELEPATHY


Vydáno: 27.08.2010
Přečteno: 2953x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09726 sekund.