PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LIV KRISTINE – Skintight

Liv Kristine, hlas gothických vikingů Leaves´ Eyes, má ráda pop a její něžný hlásek je na něj stavěný. Jakkoli dobře tak zní ve své domovské kapele, je jasné, že jsou tu jiné směry, které ji lákají mnohem víc. A od toho je přece sólová tvorba, aby člověk mohl svobodně tvořit to, co mu je nejbližší. Jenže taková sólová deska bude určitě zajímat i fanoušky Leaves´ Eyes – už jen vzhledem k tomu, že s jejím tvořením pomáhali kolegové z kapely – kytarista Thorsten a manžel Alexander, který se tentokrát nezapojil hlasově (to by tady znělo opravdu nepatřičně), ale pouze skrze klávesy a samply. U těchto dvou jmen ale veškeré spojení s metalem končí.

Řekněme to na rovinu – tohle rozhodně není pro zaryté metalisty. Už úvodní „Skintight“ mě doslova vyděsila použitými motivy (o doprovodném klipu nemluvě). Ihned se mi vybavila Madonna, kterou ostatně Liv uvádí jako svůj velký vzor. Nejdéle u třetí skladby jsem si ale přestala všímat toho popového pozlátka a z hlubších vrstev začaly vykukovat zajímavé nápady. Písně jsou prezentovány s velkým citem, mají nápad, v mnoha případech i chytlavý refrén („Wonders“) či pěknou melodickou linku. V „Emotional Catastrophies“ se pak objeví dokonce i elektrická kytara – i když jen velmi umírněná. Nejvíc se mi ale zamlouvají pomalé kousky, doprovázené buď na akustickou kytaru, nebo na piáno. Naprostým vrcholem je pak závěrečná „The Rarest Flower“ se skvělým textem, který je přednesen tak procítěně, až to rve srdce.

Takže, pokud vám nevadí trochu té cukrové vaty, popové samply a (inteligentní!) mainstreamové melodie a máte navíc rádi hlas Liv, může se ze „Skintight“ stát plnohodnotný kousek ve vaší sbírce. Pokud pro vás z předchozí věty platí pouze poslední tvrzení, pořád se vám poslech vyplatí – minimálně kvůli skvělým akustickým baladám, kterých je tu prakticky většina („Twofold“, „Wonders“, „Love In Grey“,... ). No a ten zbytek by se měl držet dál. A když už se k poslechu přeci jen někdo z toho zbytku dostane, může ho uklidnit, že díky extrémně krátké stopáži nebude trpět dlouho. Jen radím neodsuzovat hned po první skladbě. Když jsem si zvykla na styl desky, nakonec se z toho stal příjemný a osvěžující poslech. A i kdybych měla v rámci „true“ metalového postoje přísně zavrhnout všechno ostatní, zmíněná úchvatná balada „The Rarest Flower“ má můj nejhlubší obdiv a stálé místo ve speciálním baladickém setlistu.

Ray             


www.livkristine.com

LIV KRISTINE – Skintight

Seznam skladeb:
1.Skintight
2.Twofold
3.Train to Somewhere
4.Love in Grey
5.Emotional Catastrophies
6.Life Line
7.Boy at the Window
8.Wonders
9.Versified Harmonies
10.The Rarest Flower

Sestava:
Liv Kristine Espenćs Krull – zpěv
Thorsten Bauer – kytary, mandolína, piáno
Alexander Krull – klávesy, samply

Rok vydání: 2010
Čas: 35:08
Label: Napalm Records
Země: Německo

Diskografie:
1998 – Deus Ex Machina
2006 – Enter My Religion
2010 – Skintight


Vydáno: 20.10.2010
Přečteno: 2244x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09835 sekund.