PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SANCHEZ - Run For Streets

Škoda, že se nikde na netu nedočtete, zda členové švédské kapely Sanchez nemají zálibu v extrémních tělesných aktivitách. Zajímalo by mě, jestli si kluci těsně před nástupem do studia zaběhli maratón, zorali fotbalové hřiště, pomohli s kopáním druhého Bosporu či kýho čerta to páchali, ale jinak si nedokážu vysvětlit, že jejich album „Run The Streets“ zní tak strááášlivě utaaahaaaně. No a když k tomu připočtete fakt, že při tvůrčím procesu se nápady zrovna nehýřilo a od pohledu nedomorodý Švéd Jose Sanchez ani zdaleka neoplývá takovým hlasovým charismatem jako dejme tomu Vince Neil, Bret Michels, Tom Keifer, Jani Lane, … (dalo by se dlouho vypočítávat), lze finální rezultát jejich pouličního běhu snadno odhadnout.

Že ve Švédsku momentálně kvete pšenka těm, kteří se zhlédli v melodických osmdesátkách je věc dostatečně známá. A je neodmyslitelným jevem, že na tahouny se nabalí pořádná koule těch, kteří jsou o krok pozadu. To, co se odehrává na „Run The Street“ bych dokázal pochopit a možná i (se zvýšeným stupněm tolerance) vstřebat v případě, že by se jednalo o debutový počin. Aktuální deska je však třetí položkou v Sanchezí diskografii a z tohoto pohledu je docela troufalé ohánět se v promo materiálech takovými jmény jako Danger Danger, Firehouse, White Lion a Dokken. Jedině snad, že by se Firehouse navlékli do kvádra a hrnuli se na ČT 1, či snad že by v roce 2030 White Lion chtěli zahrát k tanci a poslechu svým vrstevníkům v odkladišti pro seniory…

Pokud máte pocit, že přeháním, najeďte na položky „Friends“ či „The Gambler“ a zjistíte, že Sanchez mají neskutečně těžké zadky a líné ruce i nohy. Přidejte k tomu „Girls“ (název, který v lehkém rocku budí sám o sobě jiskřivé očekávání, jen vzpomeňte, jak se u tohoto tématu dokázali předvádět Motláči) a zjistíte, že Sanchez mají i línou hlavu. Jistě, ten hudební kořen je nezpochybnitelný, ale s tímhle chcípajícím drivem a rutinou (sem tam protkanou až nezájmem) by kluci těžko získávali body i ve zlatých časech. Co alespoň občas Sanchez může zachránit, je semotamo riffové štípnutí. Bohužel, zazděné nevýrazným zpěvem, nijak chytlavými (a třeba v úvodní „Stand Up (For Your Rights)“ neuvěřitelně otravnými) vokály a – netuším, jestli v tomto případě není chyba třeba ve stavu mptrojkového promo balení – i zvukem, který má blíž k inspirační době než k době svého vzniku. Kde začít, aby vás Sanchez měli šanci oslovit? Asi úvodem balady „Empty Words“, kterou však absence dramatičnosti i gradace a přehnaná vláčnost značně zbrzdí nebo titulní „Run The Streets“, kde – nebýt nemastného neslaného zpěvu – by Sanchez mohli aspirovat alespoň na spodní část prvoligové tabulky usedlejších rockových veteránů. Takhle by mohli znít Great White po amputaci vyzrálosti a nadhledu. Potenciální hitovka, která díky naprosté absenci dynamiky se stává prostou plesovkou, u které se budou v bocích pohupovat i absolutní nerockeři.

Tohle je ta optimističtější varianta toho, když vám v jediné rádiové stanici, kterou se vám podařilo naladit, jakýsi hejhula sladce oznámí, že si poslechnete „hezké písničky“. Pokud však budete mít možnost výběru, obávám se, že nebude moc playlistů, které v sobě budou zahrnovat cokoliv s nálepkou Sanchez. A ti, kteří ulítávají na šťavnaté moderní reminiscenci hard rocku a glamu minulého století patrně budou Sanchez přehlížet jak planinu.

Savapip             


www.myspace.com/sanchezkicks

YouTube ukázka - Run The Streets

Seznam skladeb:
1. Stand up (For your rights)
2. We got your love
3. Run the streets
4. Friends
5. Rock & roll stars
6. Bullet in your heart
7. Girls
8. Empty words
9. Dont wanna get around
10. The gambler

Sestava:
Jose Sanchez - zpěv
Kieven Klevmyr - kytara
Marc White - baskytara
Matt Drumhead - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 43:00
Label: 7Hard
Země: Švédsko

Diskografie:
2007 – Sanchez
2009 – Nightride
2011 – Run The Streets


Vydáno: 07.07.2011
Přečteno: 2075x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08985 sekund.