NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




I AM I - Event Horizon

Není to tak dávno, co si Pagan pochvaloval, že příznivcům Dragonforce se po původním zpěvákovi kapely ZP Theartovi na novince britských superrychlíků ani nezasteskne. Já mám pro příznivce hlasivek tohoto charismatického pěvce zprávu podobnou. Sjedete-li prvotinu jeho nové kapely I Am I, která nedávno vyšla i v CD podobě (původní vydání na formě unikátní flashky nahrávalo hrobníkům stříbrmých kotoučků, ale kapela se rozhodla – že by až na základě kladného přijetí? – sáhnout i k tradičním a osvědčeným formám hudební existence), zjistíte, že ZP Theartovi Dragonforce ke štěstí taky rozhodně nechybí.

ZP Theart si totiž k sobě našel mimořádně zdatného parťáka, kytaristu Jacoba Ziembu. Společnými silami dali kluci dohromady kompletní menu debutového alba „Event Horizon“ (jen „Cross The Line“ je solitérskou záležitostí Jacoba) a z výsledku je jasně znát, že oba mají rádi optimisticky laděný, vzdušný, nekomplikovaný melodický power metal, ale že jim není cizí ani hard rock osmdesátých let. Když k tomu připočtete fakt, že ZP-eho specificky zabarvený a jasně identifikovatelný hlas zní velice sebejistě, Jacob svých šest strun rád a rychle prohání, ať už se jedná o nepostradatelná sóla, kousavé riffování či poetické vyhrávky, dynamická rytmika ve složení Neil Salmon a Paul Clark jr. nepovolí sebemenší pokles nasazení a důrazu, při sborové vokální výpomoci či střízlivých náznacích chorálů to ustavičně jiskří a hostovské klávesy občas jemně rozkošatí atmosféru, kluci ve svých kompozicích sází na jistotu a systematicky se drží zákonitostí a pravidel (objeveno již bylo vše, teď jde jen o to, dám tomu vlastní ksicht a šťávu, což se I Am I daří), mají vytříbený smysl pro chytlavé melodie a jejich nahrávka oplývá čistým a znělým zvukem (bodejť by ne, když se mixovalo a masterovalo na Slovači u Rolanda Grapowa), je zjevné, že tohle nemůže být špatná deska.

Největší síla kapely je v přirozeně vygradovaných chytlavých refrénech. Ať už se jedná o otvírák „This Is My Life“, klipovku „Silent Genocide“, finální „Pave The Way“, pichlavou „Kiss Of Judas“, či stadiónovku „In The Air Tonight“, všechny tyhle songy (ty ostatní podobně laděné nestojí kdovíjak opodál, na desce se nenajde jediný kousek, u kterého by se o vás otřela tetka nuda) v sobě mají jednoznačný hitový potenciál. Aby album nevyznělo příliš jednotvárně, je tady rockovka „Stay A While“ či lehoučká piánovka s vláčně řezavým zpěvem a nasládlými vokály. Ne, neříkám, že „Event Horizon“ je dokonalé album, ale sálá z něj velice příjemná atmosféra, která neuvadá ani po vytrvalém protáčení cejda v přehrávači.

Nepřekonatelné rozdíly v hudebních názorech měly být tím důvodem, proč ZP Theart opustil Dragonforce. Pravda, ZP Theart nehraje s I Am I na tom samém hřišti, po kterém běhal deset let s logem Dragonforce na hrudi. Ale mám-li srovnat letošní novinky obou spolků, tak vzdušná, lehkonohá a uvolněná rockově-metalová, jiskřivě melodická (byť přehledná, čitelná, přece jen ne příliš originální a po prvních několika kouscích i předem snadno odhadnutelná), energická a bezprostřední pohoda I Am I na mě zabírá o něco víc.

Savapip             


iamiofficial.com

YouTube ukázka - Silent Genocide

Seznam skladeb:
1. This Is My Life
2. Silent Genocide
3. Stay a While
4. Cross the Line
5. In the Air Tonight
6. King in Ruins
7. Kiss of Judas
8. Dust 2 Dust
9. Wasted Wonders
10. Pave The Way

Sestava:
ZP Theart - zpěv
Jacob Ziemba - kytara
Neil Salmon - baskytara
Wytas Lemke - klávesy
Paul Clark jr. - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 45:58
Země: Velká Británie


Vydáno: 18.12.2012
Přečteno: 2600x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dragonforcebez ZP jsou nuda,...19. 12. 2012 10:12 b.wolf
Nevim, me to...18. 12. 2012 18:51 adrian


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09046 sekund.