28.02.2020
TRIVIUM
24. dubna, to je datum, kdy se na trhu objeví novinka ..více

28.02.2020
MÖTLEY CRÜE
V létě by se konečně na trhu měla objevit sólová ..více

28.02.2020
ARMORED SAINT
Kytarista Jeff Duncan, který je členem této americké ..více

28.02.2020
EXTREME
Kytarista Nuno Bettencourt promluvil o novém albu kapely, ..více

28.02.2020
SKYFOREST
Atmosférickým post-black metalem se prezentuje tento ..více

28.02.2020
XIV DARK CENTURIES
Devět let trvalo těmto německým folkmetalistům než ..více






DEBUSTROL - Rwanda
Možná nejslabší album Debustrolu. Zahuhlaný z ..

DEBUSTROL - Válka
Nátěr, skvělej zvuk, úderné refrény (i zde t ..

SEPULTURA - Quadra
Po prvním poslechu to zní velmi dobře, je skvě ..

VAN HALEN - Van Halen
Mě to více táhne k Davidovi,ale zase Sami zpív ..

SEPULTURA - Quadra
Už se těším na koupi CD a přesvědčím se s ..

SEPULTURA - Quadra
Skvělá deska! ..

VAN HALEN - Van Halen
To je sporna otazka. Kdyz mi bylo 15 az 20 mel jse ..

VAN HALEN - Van Halen
Dobrá, jsem na ně zvědav.A kdo podle tebe Pepsi ..

VAN HALEN - Van Halen
S těmi Holanďany opatrně, jejich matka je z Ind ..

DEBUSTROL - Válka
Zakuklenci jsou, makat nebudou, vepřový nežerou ..




Za poslední měsíc:
Dan HORYNA (MERLIN, VITACIT) - Nemám s Danem ze sedmdesátých let žádný problém
1719x

DEBUSTROL - Pád do hrobu mrtvol
1689x

DEBUSTROL - Apokalismus
1284x

Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man
1264x

Aleš BRICHTA (ALEŠ BRICHTA PROJECT) - Voda teče v Labi a ve Vltavě
1074x

DEBUSTROL - Steak
1068x



07.03.2020
POWER 5 - heavy/power metal, Bad Jokers Cream - hair metal..
ZLÍN, Bamboo club, Nad Stráněmi 4512, Zlín, začátek od:20:30, vstupné: 110.-

13.03.2020
DEAD DANIELS (Praha), ERAR EŠUS (Ostrava)..
RC KAIN, Praha, začátek od:20:00, vstupné: 150 Kč

14.03.2020
POPPY SEED GRINDER - deathmetal / HC Praha (poslední koncert s frontmanem Eddie..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:18:00, vstupné:



článků celkem: 7477
recenzí: 6134
reportů: 571
rozhovorů: 390













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ICED EARTH - Incorruptible

To jsem blázen, tohle album mi muselo v devadesátých letech nějakým záhadným způsobem uniknout, přitom jede v nejlepších mantinelech tehdejších počinů, včetně zpěvu Matta Barlowa! Ale moment, při pohledu na oficiální údaje příspěvku „Incorruptible“ vidím rok vzniku 2017 a na pěvecké pozici není Matt, ale Stu Block. Znamená to tedy, že se riffmaster Jon Schaffer rozhodl naplno a bez okolků vrátit do legendární éry své kapely? Ano, opravdu to tak je, kapela Iced Earth nahrála retrospektivní album, a platí to i pro pocitovou záměnu obou zpěváků, protože projev Stu Blocka je od Barlowa takřka k nerozeznání, dokonce mi připadá, že se do vokálních linek - zřejmě na Jonův "příkaz" - úmyslně pokládá tak, aby Matta co nejvíce připomínal.

To vše samozřejmě zavání určitou vypočítavostí, jenže pokud se řadíte mezi nehynoucí fanoušky devadesátkového období kapely a příliš vám nevoní to, co přišlo po něm, jste za tenhle hudební návrat prostě mimořádně vděční. Právě díky tomu se následující řádky ponesou ve víceméně oslavném tónu, nicméně pokud někdo v novince Amíků uvidí zpátečnictví či dokonce podbízivost, bude mít svým způsobem také pravdu (i přesto, že se album nazývá "neúplatní") . Já se ale nechávám vynášet na křídlech nostalgie a při poslechu deseti aktuálních skladeb vzpomínám na pocity strhujícího obdivu, jenž se mě zmocňoval před dvaceti lety u desek „The Dark Saga“, "Something Wicked This Way Comes" a „Days Of Purgatory“, což je sice kompilace raných alb, díky novému nahrání a hlavně Mattovi jde ale v podstatě o nový a hlavně kvalitnější zážitek. Česrtvá placka Iced Earth vyvolává esenciálního ducha právě těchto tří příspěvků, přičemž Jon Schaffer sám sebe nevykrádá, pouze navazuje na tehdejší rukopis a dokazuje, že na to pořád v pohodě má.

Občas se sice bezmála identickým linkám nevyhneme (např. nástup položky „Raven Wing“ nebo bridge opusu „Clear The Way“), jde ale vlastně jenom o definitivní potvrzení, že fošna „Incorruptible“ staví na minulosti zcela nepokrytě a se snahou o co největší efekt. Úvodní dvě skladby „Great Heathen Army“ a „Black Flag“ jsou v tomto ohledu ještě trochu opatrnější, v „Raven Wing“ se už ale staromilské kompoziční hrátky rozprostřou naplno, song nepostrádá instrumentální (vstupy akustické kytary Schaffer vždy uměl) ani dramatické vrstvy, melodické vyhrávky (těch je na celé nahrávce plno a vždy je jejich poslech radostí), stejně jako působivou vnitřní gradaci. Navazující píseň „The Veil“ ubere na plynu, a to zase není pro novinku Amíků nic neobvyklého, polo-baladickými tóny (s nevtíravými, ale o to působivějšími orchestracemi) je totiž nasycena podstatná část desky, čímž se prohlubuje její podmanivost, stejně jako epicko-hymnický feeling, který staví na válečné lyrice a náladově-emotivní přenos je v tomto ohledu celkem zdařilý (určitě funguje lépe, nežli tematicky obdobně laděná novinka Holanďanů God Dethroned).

Amíci do toho ale také umí pořádně šlápnout, jako v případě thrashově naklepaných paleb „Seven Headed Whore“ a „Defiance“, které jedou v agresivně uhrančivých intencích fošny „The Dark Saga“, Stu si zde také hezky zaječí a opět se rozdíly mezí ním a Barlowem smazávají. Další skladatelsky vrstevnaté polohy se ukrývají pod tituly „Brothers“ a „Clear The Way“, v nichž září hitově klenuté refrény, samozřejmě lahodné vyhrávky a sóla, potažmo dynamická jízda ve druhé jmenované, do které se vklínil známý punkový riff, jenž jí ještě přidává na hravosti. A za zmínku stojí také instrumentálka „Ghost Dance“ s další náloží kytarových melodií a vkusně zakomponovanými indiánskými popěvky. Verdikt je jasný, máte-li rádi původní Iced Earth a zároveň chcete slyšet aktuální variaci tehdejších postupů (navíc s o poznání lepším zvukem), poslech alba „Incorruptible“ pro vás bude učiněnou radostí.

Pagan             


www.icedearth.com

YouTube ukázka - Clear the Way (December 13th, 1862)

Seznam skladeb:
1. Great Heathen Army
2. Black Flag
3. Raven Wing
4. The Veil
5. Seven Headed Whore
6. The Relic (Part 1)
7. Ghost Dance (Awaken the Ancestors)
8. Brothers
9. Defiance
10. Clear the Way (December 13th, 1862)

Sestava:
Stu Block - zpěv
Jon Schaffer - kytara, klávesy, vokály
Jake Dreyer - kytara
Luke Appleton - baskytara
Brent Smedley - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 49:33
Label: Century Media Records
Země: USA
Žánr: heavy/thrash metal

Diskografie:
1990 - Iced Earth
1991 - Night of the Stormrider
1995 - Burnt Offerings
1996 - The Dark Saga
1998 - Something Wicked This Way Comes
2001 - Horror Show
2004 - The Glorious Burden
2007 - Framing Armageddon
2008 - The Crucible of Man
2011 - Dystopia
2014 – Plagues Of Babylon
2017 - Incorruptible

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.06.2017
Přečteno: 4331x




počet příspěvků: 11

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Super...2. 01. 2019 11:30 Guns
Bude...1. 01. 2019 19:52 Pagan
Bude někdo...1. 01. 2019 16:26 Guns
Já mám s tou...27. 10. 2018 20:49 orre
8/10Čumím jako...11. 07. 2017 22:07 Magnuss


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20785 sekund.