DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Tomáš KUCHTA (BLAMAGE) - Chtěl bych jen říct, aby lidé, co mají rádi muziku, neseděli doma a šli podpořit kapely, které mají rádi

Českobudějovičtí Blamage jsou od loňska plnoletí. Svoje patnáctiny oslavili mimo jiné i vydáním velmi podařeného alba „Kavalerie“. A že ani s plnoletostí neztratila kapela chuť do práce, se dozvíte z následujících řádků. Před čtyřmi lety se slova za kapelu ujal zpěvák MIlan Černoch, v aktuálním kole jej nahradil kytarista Tomáš Kuchta.

Od chvíle, kdy jsme spolu řešili otázky spojené s albem „Bez pravidel“ uběhly už čtyři roky. Co se za tuhle dobu v Blamage událo důležitého, na co z tohoto období vzpomínáš nejraději?
Za sebe můžu říct, že nejraději vzpomínám na proces vytváření této desky. Vždy je to skvělé, když přinesete rozdělaný nápad a pak ho společně se všemi doděláváte do finální podoby. Jinak z důležitého se událo samozřejmě vydání nového alba „Kavalerie“ a mimo jiné i oslava patnácti let existence kapely. Dále pak opět společný koncert s naším kamarádem, kytarovým „profíkem“ Victorem Smolskim (Almanac, ex-Rage).

Zmiňuješ loňské vydání vašeho pátého alba „Kavalerie“, jak deska vznikala, byl proces vzniku v něčem odlišný od alb minulých?
Ano, proces byl odlišný tím, že jsme si nejdříve sami nahráli domácí předprodukci a chtěli bychom i v budoucnu takto postupovat, jelikož je to naprosto skvělé pro dosažení nejvyšší kvality aktuální nahrávky. A dále jsme změnili nahrávací studia, konkrétně jsme nahrávali v Táboře ve studiu Woodland Michala Steinze a ve studiu SAD Jirky Sada Zahradníčka (Colp, Macheta, The Options), kde panovala naprosto skvělá atmosféra, a skvělá byla i Michalova a Jirkova profesionalita ve svém oboru.

Jak dneska tuhle desku vnímáš, co je pro Tebe na téhle desce tím největším pozitivem, na které bys nalákal posluchače, kteří ještě Blamage nemají pod kůží? Můžeš album „Kavalerie“ představit a přiblížit, na co se na něm může posluchač těšit?
Největším pozitivem je naprosto profesionální zvuk a drive, i když ten my vlastně vkládáme do každého našeho počinu. Posluchače bych nalákal na poctivý melodický thrash, houpavé tzv. „groovové“ těžkopádné riffy, výborné texty a dále samozřejmě na zajímavé hosty, kteří se také na této desce podíleli – kytarista Victor Smolski, klávesák Pavel Dvořák a zpěvák Jirka ColpPitcha Kracl.

Pro mě se velice zásadní položkou alba staly právě skvělé texty v češtině. Který z textů považuješ za váš nejpovedenější, jaká lyrická témata vás zajímají a je nějaké téma, které byste v budoucnu rádi zpracovali do některé z vašich písní?
Zde odpovím za zpěváka, který je textařem všech songů. Myslím si, že všechny texty považuje za nejpovedenější (smích). Za mě jsou všechny výborný. Milan je opravdu šikovný textař, který vychází ze všeobecných i osobních zkušeností a politických témat. Nemáme žádné téma, které bychom chtěli v budoucnu zpracovat. Vždy je to naprosto spontánní.

Na albu se představilo i pár hostů, tím nejvýznamnějším byl kytarista Victor Smolski. Čím Tě jednotliví hosté oslovili natolik, abys je požádal o spolupráci?
To je jednoduché - samozřejmě svým výkonem a obohacením pro naše skladby.

Ke skladbě „Království mé“ vznikl i velice sugestivní klip, proč padl výběr právě na tuhle skladbu a jaké jste na klip zaznamenali ohlasy? Jak se díváš na v dnešní době v podstatě nutnost prezentovat se formou videoklipů, jsi příznivcem tohoto trendu, máš rád videoklipy? A dočkáme se v dohledné době případně i nějakého klipu od Blamage?
Ohlasy jsou velice pozitivní. Vždy se snažíme o posun jak na desce, tak i ve videoklipech. Už předešlý klip „Proč“ (když nepočítám videoklip „Čtyřicátiny“, který byl vymyšlen jako vtip a k oslavě tohoto krásného věku dvěma členům našeho souboru), byl velice kladně přijat i přes různé názory, jestli jsme to trochu nepřehnali s lehkou morbidností. Klip ke „Království mé“ je ještě o trochu více morbidní, ale naprosto reálně ukazuje, jak jednoduše lze zlomit lidskou bytost. Já mám velice rád videoklipy a vzhledem k tomu, jak je to dnes těžké v hudebním průmyslu, tak by se dalo říct, že je to povinnost dělat videoklipy v rámci nějaké PR propagace. A ano, v relativně brzké době se můžete těšit na nový videoklip od Blamage, který bude zcela odlišný od aktuálního „Království mé“.

Jaké akce na propagaci desky proběhly či proběhnou, bude možno vidět Blamage častěji na domácích pódiích, na nějaké souvislejší tour?
Tak hlavní propagace proběhla při křtu alba a zároveň oslavou patnáctileté existence. Dále nás čekají různé koncerty a festivaly v naší krásné zemi i výjezd do Německa. Nejbližší koncert nás čeká 11. 5. na domácí půdě v Českých Budějovicích v klubu K2. Další akce se fanoušci mohou dozvědět na našem Bandzonu a Facebooku.

Jaké jsou nejbližší plány kapely, co chystáte pro letošní rok?
Nejbližší plány jsou koncerty a samozřejmě nástupce „Kavalerie“, na kterém již usilovně pracujeme.

A teď už opět jen tradiční závěrečný prostor pro to, co bys rád řekl, aniž bych se Tě na to zeptal.
Chtěl bych jen říct, aby lidé, co mají rádi muziku, neseděli doma a šli podpořit kapely, které mají rádi, jelikož pokud to ty kapely přestanou dělat, tak za chvíli lidi nebudou moci poslouchat novou tvorbu svých oblíbenců. Kapely to dělají pro své fanoušky, a když o ně nebude zájem, tak zaniknou a celá hudební produkce zcela zmizí.

Savapip             


FB BLAMAGE

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.03.2019
Přečteno: 2937x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0968 sekund.