MOTÖRHEAD - Motörizer
Díky, poslední díly se tvořily sice už hůř, ale...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Ďakujem za výborný seriál, vďaka ktorému som sa...

VADER - The Ultimate Incantation
Super, konečně se zas můžu těšit na čtvrtky,...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku STRATOVARIUS - Elysium


- Tominko

To Ray: Diky:-) To Draconian: Presne suhlasim s tvojim nazorom a hlavne s tou skladbou Lifetime in a moment!!! Je to dielo. To Pagan: prirovnanie k Dream Theater bolo myslene len ako priklad, samozrejme ze aj novy stratik ma este velmi daleko od Dream ale urcite blyzsie ako starsi stratik a tym som ti to chcel dat ako priklad. A sam si povedal ze sa seba dodavas ze Dream moc nemusis presne tak ako sa ti menej paci nova tvar Stratovarius. Jednoducho si to ziska novych fanusikov a urcite aj cast starych.

19. 01. 2011 18:41

pro mne 9/10 - Draconian

Respektuji, že každý máme jiné uši a hudební vkus. Musím říci, že Elysium chápu přesně opačně než autor recenze. Je to parádní album. Lifetime of a moment považuje za nejhorší, já však za nejlepší kus na albu. Elysium je úžasná skladba, která má všechno, co takto dlouhá písen potřebuje. Já nikdy nebyl nějaký zarputilý fanda kapely...Polaris bylo nic moc...ale nové album mne tak chytlo, že jsem si prostě musel zajet do obchodu a koupit si jej.

19. 01. 2011 17:05

- Pagan

Progresi u Straťáků je nutné vidět v kontextu jejich tvorby, spojování s DREAM THEATER je totálně mimo. Za sebe dodávám NAŠTĚSTÍ, protože tvorba Divadla Snů jde zcela mimo můj vkusoměr:-)

19. 01. 2011 11:12

- Ray

to Tominko: Tak pod to se podepíšu :)

19. 01. 2011 11:00

Elysium - Tominko

Najde sa tu viac nazorov, niekto nevie prijat trochu novy styl kapely a radsej spomina na stare dobre veci a potom su tu taki co maju radi progresivnejsie kapely ako napriklad spominany Dream Theater. A presne ti ocenia to ze vobec kapela Stratovarius funguje dalej a ze sa ubrala takym progresivnejsim smerom. Ved v podsate keby sa chalani nesnazili tak by bolo po kapele a takto ide Stratovarius dalej a ziska si zasa novych fanusikov a cast starych strati to je pravda. Jasne ze Kupianen neni Tolkki ale dava trosku inu tvar tej hudbe a niektorym sa to paci inym menej a tym nezostava nic ine ako pocuvat RR, ktore uz tiez nefunguje alebo pockat na Symfoniu. Ale proste tento album neni zly a ma co povedat posluchacovi, len asi trosku ineho zamerania ako klasicky power,speed metal.

19. 01. 2011 10:25

6,5/10 - boozer

Napadá mě (nevím přesně proč) srovnání s Golden Resurection - Glory To My King (recenze o kus dole), který mně ale připadají mnohem intezivnější a lepší.

18. 01. 2011 21:44

- adrian

Aldyys: Tak to jsme dva :-) Tedy s vyjimkou prvniho alba New Era

18. 01. 2011 20:27

- Aldyys

já nový album ještě neslyšel, každopádně od dob co odešel Tolkki, dávám přednost jeho kouskům s RR :)

18. 01. 2011 20:00

- Aldyys

já nový album ještě neslyšel, každopádně od dob co odešel Tolkki, dávám přednost jeho kouskům s RR :)

18. 01. 2011 20:00

- adrian

To, ze jsou Stratovarius kopirka Helloween je pravdepodobne nejvetsi nesmysl, co jsem kdy ( co se tyce hudby ) slysel! Stratovarius byli odjakziva mnohem vic melancholictejsi a rekl bych, zachmurenejsi.

18. 01. 2011 17:51

- Venca Votruba

Bubák: To pohrdání Stratovarius ve Sparku si pamatuji. Stejně tak jako nekonečné zmiňování, že je to kopírka Helloween, což nechápu...

18. 01. 2011 12:58

- Bubák

To Sava Pip: zadal jsem. :))))) Právě to mám namysli! Zkrátka na některých deskách se většina lidí shodne, že je to geniální dska a dá (dala by) jim za devět, za deset. Takže když pak kolikrát člověk kouká a tady se to 9kama a 8mičkama jen hemží, když to porovnám s takovou deskou, je to rozhodně o několik bodíků jinde. V tom bych viděl tu objektivitu. Ani ne, tak v rámci porovnání nové desky s nějakou starší od stejné kapely, ale právě tady s těmy klenoty. ;-) Př. já jsem vinař, na výstavě vín je takzv. nultý vzorek, který obodují (zhodnotí)všichni hodnotitelé. Aby tzv. všeci srovnali oko. Takovej standart. No a pak by se tím všeci měli řídit, nedat jen na svoje osobní pocity (jeden radši ,,vlašák, druhej tramín), lepší než, horší než. Protože když přijdou lidi na degustaci, tak ty vína neznají. A na základě toho hodnocení pak vybírají z katalogu. Tak to vidím i u hudby. Jistě, je zpousta lidí, co mají svoje kapely, a stejně od nich koupí všecko, tak jako je spousta lídí, kteří naopak si koupí jen něco, za co s tojí ty peníze dát. V dnešní době je těch kapel strašně moc, a i já pomalu přestávám mít čas jich většinu sledovat. Jistě, namítnete, každej si to může stáhnout na netu, posoudit, jestli případně koupit či ne. Ale recenze by měla být takový vodítko, jestli danou kapelu vůbec stahovat. :)))) Zkrátka objektivnější. :))) V opačným případě stačí bodová stupnice 1-5, a ta potom řekne mnohem víc;-)

18. 01. 2011 11:53

- lukáš

to recenze elysium: Máš pravdu.Kdyby to nebyl stratovarius ,originálku bych si nekupoval.Blind guradian jsou oproti tomu o dvé třidy výše.

18. 01. 2011 11:36

- Bubák

Ale ano, jistěže je to o pocitech, ale někdy mi přijde, že výsledná recenze je příliš ovlivněná zatížeností autora k dané kapele. :) Navíc moc desek je v hodnoceních až moc perfektních. :))))) Schválně by mě zajímalo, kolik bych jste si jich koupili orioginál, podle těch Vašich recenzí, zřejmě by jste museli krást. :DDD Neberte si to jako kritiku, spíš malý rejpnutí. :))) To Ray: to rozhodně udělěj, až na to budeš mít čas. :))) Ale cd pravděpodobně budeš těžko shánět. :) Ještě že je ten internet. :)

18. 01. 2011 11:32

Tollkiho styl chybí, progresiv - lukáš

to recenze Elysium: Kvalitnímu skladatelovi se podaři napsat progresivní dlouhou věc, vynikajícímu věc která má dušu,emoce,nasrání,pohlazení po duši. Když si poslechnu napřiklad píseň Halloween od helloween, nebo keeper z druhého alba- má to začatek,konec, neuvěřitelná sola,kytaróvé vyhrávky, prostě super nápady. I chytlavá věc je někdy těžké udělat- právě hunting high and low,black diamond ,paradise. A to bohužel nový stratovarius nenabízí.Spíše mě přijde , že stratovarius jde ve šlépějích dream theater.Což je sice hezké, ale duch kapely je v řiti.

18. 01. 2011 11:12

- Savapip

to Bubák: zadej do vyhledávání na našich stránkách pojmy Chroming Rose a scanner, schválně co se stane ;-) a jinak naprostý souhlas s Paganem a Ray. Čím jiným než svými pocity se má podle Tebe recenzent řídit?

18. 01. 2011 10:47

- Ray

Souhlas s Paganem, o čem jiném by hudba nakonec měla být, než o pocitech, které vyvolává? Žádný recenzent asi netouží stát se jenom dokonalým mechanickým indikátorem kvality/nekvality. Když si hudbu užívám, dám jí vysoké hodnocení, tak to prostě funguje. A každý to má nastavené jinak. Ačkoli máme třeba s Paganem dost podobný vkus, shodneme se jenom výjimečně, to mě hrozně baví. A jinak Chroming Rose i zbylé dvě kapely si rozhodně poslechnu i když z dnešního pohledu jsou o hodně syrovější, než většina věcí, co poslouchám.

18. 01. 2011 9:51

- Pagan

A čím se tedy máme řídit, když ne pocity? Vždyť i Ty jsi napsal svůj koment pod dojmem osobních pocitů. Kde je tedy přesně ta hranice objektivity? :-)

18. 01. 2011 9:06

- Bubák

Hrozně se bavím, když čtu recenze na desky od Stratovarius. Kapelu sleduji již od prvního alba, které sem měl nahrané na kazetě společně s první deskou Blind Guardien. Nechápal sem recenze ve Sparku, kde dávali kapele tři body(ze šesti), protože nejpozději od druhé desky, bylo sakra co poslouchat, navíc Helloween v té době nic moc a jiná speedová kapela prakticky nebyla. V recenzích stálo vždy laciná kopie Helloween. Jinak výsledek pořád stejný. Vše se zmněnilo vydáním desky infinity , kdy body vylítly nahoru. Náhle se objevily i recenze předchozích desek kdy ti stejní redaktoři přidali dva body (někdy i tři) k bývalým recenzím, a recenze pěli chválou. :DDDDDDD Už to nebyla laciná kopie Helloween. :DDDDDD Z mého pohledu považuji Elementy za nejlepší alba co Stratováři vydali. Co se týče novinky, mile mě překvapila, ale..... pořád tomu něco chybí. Takže tak za sedm. Strašně se mi líbí, jak tu lítájí vysoké hodnocení na většinu desek, hlavně speedových. Je to nějaká móda, či co. Většina je naopak spíš průměr a málo která překoná desky které vycházely v devadesátých letech. Vzpomene si dneska někdo na takové Chroming Rose, Viper nebo Scanner? :)))) Možná by to chtělo u redaktorů více objektivity, než se unášet osobními pocity. :))))

18. 01. 2011 8:16

- Pagan

...třeba na "Visions (Southern Cross)" nebo nádhernou baladu "Season of Faith's Perfection" :-)

17. 01. 2011 21:31

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08516 sekund.