DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DEEP PURPLE - Purpendicular


Purpendicular... - Kolík

...je poslední dobré album DP. Bohužel. Rád bych napsal něco jiného, ale nebyla by to pravda. Že má Jaromír, kterého znám od 80. let, nějaké střety s okolím, jsem si povšimnul, i když to nijak systematicky nesleduji. Možná je dokonce mimo - může být. Ale v tomto názoru na poslední DP se s ním shoduji. Není co dodat. Blackmore je PAN SKLADATEL, k němuž může Morse jen obdivně vzhlížet. Můžete s tím nesouhlasit, ale to je tak jediné, co s tím můžete dělat. :-)

1. 09. 2013 9:48

- Bubák

No, mně příjde, že Jaromír už je delší dobu nějak mimo :-D

1. 09. 2013 8:49

2Mauglí: - b.wolf

Pěkně jsi to napsal, a je jasné, že novinka DP je super nářez. Pro mě Purpendicular představuje solidní album, tak 8/10 a že tam nehraje Blackmore, to mně nevadí, koneckonců am působili i jiní kytaristé, zejména T. Bolin, toho můžu. Btw, na hodnocení Sparku kašlu už hezky dlouho, od té doby co odešli dobří recenzenti a o řediteli zeměkoule a přilehlých galaxií Merhautovi vím svoje. Stačilo, když napsal, že má naposloucháno 20tis. desek; ten je úplně mimo mísu ...

1. 09. 2013 8:45

DP - Mauglí

Souhlasím s Krustym natolik, že v podstatě už nemám vůbec co dodat :-) . Snad jen to, že i pro mě už dávno není Ritchie Blackmore žádným nedotknutelným polobohem - a to jsem nosil na své první džísce vlastnoručně vyšitý nápis "RAINBOW" zlatým písmem! Ok, že opustil Deeps to je jen jeho (či jejich) věc a zásluhy už mu také nikdo nikdy neupře. Ale to, že pak po čase úplně rezignoval na rockovou muziku a vystačí si jen se středověkými brnkačkami v mých očích jeho status legendárního kytarového titána značně snižuje. Steve Morse je sice odlišný typ kytaristy, ale je perfektní a do DP skvěle zapadl, proto mi už teď Blackmore vůbec nechybí - a to jsem ho měl kurva rád! "Purpendicular" je parádní album, ty tři desky po něm však zůstaly všechny v jejím stínu, proto jsem si od další novinky mnoho nesliboval. Nová deska Deeps je ale naprosto úžasná, pro mne nejlepší album, co vydali od "Perfect Strangers"! (A že její nedozírnou krásu neodhalil starý zkušený rocker Jaromír Merhaut a pohanil ji tak nehezky ve Sparku sice absolutně nechápu, ale kroutit nad tím hlavou už jsem přestal, jinak by mi musela upadnout :-))

31. 08. 2013 23:53

- -krusty-

Zanechme debat o subjektivních názorech. Morse je ceněný kytarista, ale není to ten správný idol, kterého zná každý. To ti spíše lidi vyjmenují Vaie, Satrianiho, Malmsteena... Morse mi připadá spíše jako ten správný kytarový "dělník"než showman a exhibicionista. Jeho vklad do DP já osobně slyším a to dost hlasitě. Nová krev, svěží vítr, jiný styl... A posledních pět alb to dokazuje - to poslední to korunuje... Jsou to ale moje uši. Ano, přiznávám že jsou v tom jisté sympatie ke skutečnosti, že to DP po Blackmoreově odchodu nezabalili, hořekujíc nad tím, že jejich trademark je v tahu. Bojují dál - a dle mého názoru velice úspěšně. Podotýkám, že poslouchám všechna čtyři nejzásadnější období DP. Blackmorea mám rád, na těch albech jsem vyrostl...ale je čas smeknout před ním a posunout se dál. Prostě se mi Morse líbí a DP s ním šlapou skvěle. To stejné mohu rouhačsky říct i o Aireym (přestože Lord byl, je a bude navždy machr).

31. 08. 2013 21:34

Purpendicular... - Kolík

...je sice velice dobré album (8/10), ale ostatní počiny DP s Morsem jsou vyložená slabota (tak někde mezi 3-5/10). Srovnávat Morseho a Blackmorea dost dobře nelze. Přidá-li se k charakteristikám obou vynikajících kytaristů také hodnocení autorského vkladu, pak Blackmore patří ke světové špičce, o níž si Morse může nechat jenom zdát. Blackmore je jen jeden (stejně jako Page, Hendrix nebo Van Halen). Vítězů různých kytarových soutěží, jako je Morse, je hodně - a těžko si u nich vzpomenete na více skladeb, kterými se nesmazatelně zapsali do rockové historie...

31. 08. 2013 18:56

- Kamil

Krusty: nech je bejt, myslim, že si ty desky ani neposlechli ze zaujatosti...znám všechny desky DP nazpamět a už jsem to tu psal, že každá deska patří do své doby a na každý jsou skvělý i slabší kusy, ale říkat že nějakým albem končí diskografie DP :))) ...to by Metallica skončila po Master of Puppets a Black Sabbath po Never say die atd atd...Purpendicular má taky své kouzlo a patří k těm lepším DP a Morse je na ní ůžasnej, díky jeho příchodu máme od DP Sometimes i like a nebo Loosen My Strings, Somebody Stole My Guitar...a to ještě nejsem u Abandonu a Bananas:)

31. 08. 2013 11:14

- -krusty-

Jo, sorry...ještě Bolin.....:-) Neuznávám Blackmorea jako nedotknutelného boha a "jediného pravého". Jasně, DP postavil ale to neznamená že je třeba se mu klanět do smrti. BYL dobrej...jeden z nejvlivnějších kytaristů na světě - bez debat. Ale to neznamená že by bez něj měli DP přestat existovat. "Purpendicular" jsou staří dobří DP, polití živou vodou...a nemyslím že by třebas "Abandon" mělo být považováno za slabší než těch pár "kultovních blackmoreovských" alb (ono těch vpravdě kultovních není zas tolik). Ale bavíme se o subjektivních názorech a tak je třeba to brát.

30. 08. 2013 22:53

- Pepsi Stone

Říct, že Blackmore s Morsem jsou u Párplů fifty fifty, je hodně odvážný tvrzení...

30. 08. 2013 21:20

- -krusty-

10/10.....úžasný Morse, kterého jsem díky DP vlastně "objevil". Pro mě diskografie DP nekončí, ale spíše začíná :-):-)...další alba jsou skvělá, říkejte si co chcete :-) Morse má nádherný tón a techniku a cit pro melodii, Blackmore má zásluhy. Je to fifty fifty....

30. 08. 2013 16:38

- ToPi

Po většinu času průměrné, možná nadprůměrné album, které má pár skladeb do počtu, ale zase minimálně 4 jsou opravdové skvosty. Každopádně touto deskou asi končí diskografie Deep Purple, jelikož na dalších deskách se nenachází snad ani úryvek čehokoli, co by stálo aspoň za zlomek pozornosti.

30. 08. 2013 10:24

- pavel

pro mne 10/10

30. 08. 2013 8:11

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07966 sekund.