PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku LIMETAL - Na tenkém ledě / Mayday


- Pepsi Stone

O Citronu si samozřejmě každý může myslet co chce, ale netvrďte mi tady, že Křížek není dobrý zpěvák...

17. 11. 2015 13:09

- Bože

Tady se to zase sešlo... Na Eagleheart 150 lidí? Tak jednou na nějaké jubilejní akci, ne? A že jsou fanoušci Citronu hluší? Co takhle sto lidí, sto chutí? Mně je treba jedno, jestli to, nebo to, ale jestli Limetalu něco ubližuje, tak je to pokrytecké elitářství jejich fanoušků :-)

17. 11. 2015 10:56

!?!? - stýv

Pokud někdo tvrdí že New Citron je lepší...tak je asi hluchej, Křížkovi to už moc nezpívá , tam kde to před lety tahal do falsetů, dnes už jen ječí !!! ty písničky jsou horší než nové od Limetek , možná je to tvrdší ..ale absolutně nenápadité., tuctové ...čekal jsem bombu, podle reklamy!! ale ..nic takového se nekoná ....a na živo ? to byla katastrofa ..., já nevím asi jsou ti co to chválí ..hluší jak polena !!!

16. 11. 2015 21:27

to b.wolf - Jenos

Máš pravdu, existují vyjímky, ale jsou to kapely, které skoro vůbec nikde nevystupují. Prostě těžkej underground. Ten českej rockovej mainstream je proto naprostá katastrofa. Kabát, Škwor, Harlej, Lucie a nevím co ještě.. Dělá se mi špatně už jen když ty názvy píšu. Proto jsem se tu zastával Limetalu, kterej výše jmenované kvalitativně totálně válcuje.Jinak díky za tip. Na první poslech tady v PC to zní dobře. Jo skvělá česká kapela byla Eagleheart. No a zase, skoro vůbec nikde nehráli a když, tak na ně přišlo 150 lidí...

13. 11. 2015 16:47

to Jenos - b.wolf

tak to bych neřekl, že se žádná z našich kapel nedá poslouchat, třeba Alžběta, Perseus nebo Symphonity-Nemesis nemají chybu...

13. 11. 2015 7:20

to yuri - Jenos

Myslím, že jsi nezvolil dobrej příměr. Mě se tedy z Whisky chce tak akorát zvracet. A z kořalky bych si dal tak jedině griotku nebo zelenou... Českou hudbu poslouchám sice minimálně, protože se vlastně žádná z českejch kapel ani poslouchat nedá, ale přesně jak napsal recenzent tohle je slušná štika v tom zasmrádlém rybníčku tuzemské tvorby. Bartoňova kytara je prostě skvělá, celá jeho parta umí hrát a Michalík to tedy nazpíval výborně. Nechci hodnotit texty, ale i když je to zatím jen taková malá ochutnávka, muzika super! I ve srovnání s některou tady opěvovanou smradlavou Whisky... :-)

12. 11. 2015 19:30

hm - yuri

...vsetky tieto diskusie typu, ktora kapela je lepsia na domacej scene mi pripadaju ako hadky, ci je lepsia borovicka alebo tuzemak...za humnami to nikto nepozna a znalec si da aj tak 12-rocnu whisky...myslim, ze tak ako Limetal tak isto aj Citron maju resp. budu mat svoje publikum,tipujem, ze viac menej to iste...vseobecne uz tento druh hudby nie je na programe a niekedy mi pripada skor ako program pre pamatnikov...tak si uzivajme prijemne chvile a ti skor narodeni aj nejake tie spomienky, ked boli sportove haly plne

10. 11. 2015 11:53

Asi - Gogo

ani jedna z kapel nebude žádnej zázrak. Na českém poli jsem toho vlastně nikdy moc nenašel. Křížek bude nebo spíše byl technicky jistě lepší zpěvák. Ale nějak mě v této chvíli příjde sympatičtější Limetal. Jistě texty jsou opravdu přinejmenším úsměvné, ale lidsky nějak víc věřím tomu, že většina kapely, která odejde spolu má asi důvod. Navíc Laco je v poslední době až moc sběratelem skupin. I když on to jistě vůbec nemyslí zle. Takže ať se stalo co se stalo, ať je Limetal sebeblbější název, tak rebelie rebelů mi příjde ještě horší a Limetal si koupím a pany tak maličko podpořím.

9. 11. 2015 15:14

- Avram

Vypusťte psy je lepší v oficiální verzi, ale hlavně z toho důvodu, že na demu s Křížkem ještě nebyly vymyšlené melodie a Křížek tam prostě nějaké náhodně zaimprovizoval. Každopádně Fany se skvěle vyzpíval a ve své současné formě je excelentní. Síla, barva a přirozenost hlasu ve všech polohách, to neměl Křížek ani ve své vrcholné formě.

9. 11. 2015 10:46

- Pepsi Stone

Ony existují dvě demoverze, jedna, která se válí na netu už léta a která je zvukovou kvalitou opravdu mizerná a pak druhá, kterou jsem zaregistroval tak před třemi lety a má zvuk skoro srovnatelný s oficiální nahrávkou. Některé věci z Psů jako titulní kus (naprosto srovnatelný s Radegastem), nejlepší baladu Citronu Nezvaná, Snadné žití (kytarové sólo je i po letech úchvatné) nebo Kryzané (Uteč dokud se dá mi přišel vždy tuctový speed) patří rozhodně do citronovské galerie.

9. 11. 2015 9:36

- t-rex

tak to se neshodneme :) oficiální verze desky se mi prostě líbí víc, i když je to možná i tím, že demo zvukově dost silně zaostává. Každopádně hymny jako Kryzané nebo Uteč dokud se dá, jsou od Michalíka vynikajicí.

9. 11. 2015 8:59

- Pepsi Stone

Máš pravdu, že v roce 1990 jsem byl touto desku opravdu zklamán, ale i po letech preferuju mnohem radši demoverzi Vypusťte psy bez toho, abych Laca pasoval do role boha (hmmm :-D), jen si prostě myslím, že v porovnání obou verzí suverénně vítězí ta jeho.

9. 11. 2015 8:26

- t-rex

mluví z tebe hluboce zakořeněné zklamaní z roku 1990, kdy prostě panovala atmosféra, že nová deska Vypusťte psy je špatná, může za to Michalík a Křížek je bůh. Objektivně je to ale velice slušně odzpívaná deska a Michalík je pan zpěvák.

9. 11. 2015 8:10

- Pepsi Stone

Stačí si poslechnout Uragán, aby člověk měl sto chutí tu desku rozšlapat. Tenhle zpěv byl ostuda už v roce 1990 a abych pravdu řekl, nenapadá mě žádná jiná kapela na úrovni Citronu, která by si něco tak za uši tahajícího dovolila pustit ven.

9. 11. 2015 7:40

- t-rex

že je Vypusťte psy naprosto příšerně nazpívané je vtip dne :) Za mě lepší než afektovaný Laco... K tomu srovnání obou kapel, Limetal u mě vede na celé čáře před vykalkulovanou Pařízkovou bandou s riffy jak z mateřské školky, popřípadě vykradené od Rainbow. O jejich image nemluvě, vůbec jim ty podmalované oči a silácké výrazy nevěřím.

9. 11. 2015 7:34

- Anonim

Koukám na tu sestavu - bicí Lukáš Pavlík - není to ten z aféry Deratizer? To si teda ex-Citroni pomohli od jednoho charakterního bubeníka k druhému :-)

9. 11. 2015 1:16

- Pepsi Stone

Určitě bych neřekl, že vítězí hudebně na plné čáře, ale vždycky jsem měl slabost pro Bartoňovu kytaru. K tomu Michalíkovi. Jeho zpěv mě nijak neuchvacuje, nepovažuji ho bůhvíjakého zpěváka a už vůbec ne první tuzemskou ligu, ale už mě neprudí tak, jako v dobách kdy naprosto příšerně nazpíval Vypusťte psy.

8. 11. 2015 14:18

- ToPi

Když jsme u toho srovnávání, tak hudebně vítězí Limetal na plné čáře. A co by před lety málokdo tipoval, jeho dominantní zbraní je skvělý zpěv Fanyho Michalíka. Ale ty texty jsou opravdu otřesné a tak odpuzující, že se nedivím, že šel Pepsi s hodnocením tak dolů.

8. 11. 2015 12:39

- MILAN

Musíme brát v potaz , že je tlačil čas , kluci chtěli hned přijít s nějakou novinkou , to je ale vůbec neomlouvám. Citron má pětipísňový EP , taky to není žádnej zázrak , ale jsem rád , že obě kapely fungujou dál . Citron byl v Herálci překvapivě dobrej , Radegast je prostě kult , Ládik se snažil , seč mohl a docela to dával . Limetka má za sebou živou premiéru v HRC , koukal jsem na příspěvky na YT , překvapily mě starý věci od Citronu s jiným textem . Už jste to viděli ? Jinak muzika Limetalu má šťávu , je to takovej americkej street rock , mně se to moc líbí , ale ty texty ... . Snad se to do budoucna zlepší . Tak Limetko , zlom vaz !!!

7. 11. 2015 21:46

Limetal 2/10 - Kolík

Ještě o něco horší jak nový Citron, především neuvěřitelnými texty, jak z rýmovaček v mateřské školce (omlouvám se všem malým špuntům, lepší přirovnání mě nenapadlo). Jde o zcela zbytečnou nahrávku, která jen dokládá dlouhodobou bídu celé tuzemské metalové scény.

7. 11. 2015 17:37

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09154 sekund.