CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku BRUTAL ASSAULT vol. 12, Josefov - Jaroměř, 9.-11. 8. 2007


- (aa)

ad „Mr. Hustler“: Bohužel se mi snažíš nepravdivě podsouvat následující věci, a tak bych se k nim rád vyjádřil: 1. Nestavím se do role „profíka“; 2. Necítím se, že bych někde nějak vyjadřoval „egoistické postoje“ – nebo je subjektivní názor egoismus?; 3. Nikde jsem nenaznačil, že je chyba v čtenáři, pokud se mu report nelíbí; 4. Netvrdím, že JAKÁKOLI kritika na mou hlavu je agresivní, jen to, že v této diskusi očividně agresivní je - cituji: „Hrůza, humus!” „Panstvo, ten report myslíte vážně?” / ,,Ale to je fuk, nejste za to placení, je to jen otázka vaší vlastní prestiže.” ,,Tohle není report, to je katastrofa. Téměř všechny kapely nestály za nic. Navíc mám pocit, že autoři reportu nemají o muzice zúčastněných ani ponětí. No jo, no, když někdo tvoří "umění" jako jejich kapela (Aaen Anima), nedá se asi čekat, že by pochválili někoho, kdo aspoň umí na své nástroje hrát. Se divím, že tohle šéfredaktor pustí do světa.” / ,,Tohle má být adekvátní recenze k BA???se nad ní zamyslete a příště raději o festu nepište,ale to by jste si museli koupit lístek co???” / ,,Vám bych neposkytl akreditaci ani na vesnickou zábavu s Kreyson v čele.” / ,,ve vší slušnosti - s touhle snůškou rádobyinteligentních větiček si snad děláš pr..?” atd. atd. Když si někdo dá práci přečíst celou diskusi, udělá si názor sám.

20. 08. 2007 19:01

- Venca

Ale já přece netvrdím, že je chyba v čtenáři. Každý má právo podat svůj negativní názor, proto všechny příspěvky beru. Jenom nechápu tu mohutnou palbu do dvojice redaktorů. Možná by to stačilo napsat jednou. Tenhle měsíc holt nedostanou prémie, už jste mě o tom přesvědčili...

20. 08. 2007 18:45

- Mr. Hustler

"Žádná role profíků, do které se bohužel mnoho všemožných redaktorů staví." Ano, bohužel to je přesně případ (aa) a Ascely. Oháníte se "neprofesionalitou", kterou máte mít jako fanzin benevolentně tolerovanou, ale vaše egoistické postoje tomu ani trochu neodpovídají. "report se vám nelíbil? chyba je ve vás! " - k smíchu... Jestli ste si všimli, NIKDO cizí se vás tu ještě nezastal, což o něčem svědčí. AA A "agresivní styl argumentace ukazující naši úroveň?" To bych si vyprosil. To by podle tebe byla každá argumentace, která je proti tobě principialně "agresivní". Tady prostě padají názory, ty je však odmítáš akceptovat. Tímhle sebestředným přístupem jen lidi popuzujete. Pořád argumentujete, že se tady rozčilujeme kvůli tomu, že Ascela nevychválila to a to. Kdežto diskuze se týká toho faktu, že tenhle report JE PROSTĚ STROHÝ PAMFLET s informační hodnotou LETÁKU NA AKCI, kde je u každé kapely napsáno odkud je a co hraje za styl. Nic víc se totiž z tohoto reportu čtenář nedozví, kdyby se na hlavu stavěl

20. 08. 2007 18:35

- Venca

Jedno se musí nechat. Kdyby v článku bylo všechno vychváleno do nebes (ať už jednou větou), tak by v diskuzi nebyl ani jeden příspěvek. Kontroverze vládne světem :-)) Nebudu report svého redaktora nijak vychvalovat, ani hanit. Můj názor Ascela ví a nebojím se ho podat i zde. Chybou reportu je jeho strohost. Na druhou stranu, názorová hladina je vyvážená aaenem, který na akci byl jako každý jiný fanoušek. Podle mého názoru někomu vadí, že se nedočetl o svojí vlastní kapele, jak byla geniální. Já také naprosto nesouhlasím s částí kolem Silent Stream Of Godless Elegy, ale pokud to tak autor cítí, tak mu to neberu. Nevím, proč pořád každý předhazuje akreditace. Vidím to jako určitou závist. Zvláštní, že nikdo nevidí, že stránky dělaly festivalu dávno před tím určitou reklamu jako mnoha dalším akcím. Stejně tak to dělají všechny ostatní ziny. Určití lidé si asi stále myslí, že jsme za to honorovaní a topíme se ve zlatě. NE! V dnešní době se zapomíná na podstatu většiny takto orientovaných stránek. Jsou to FANZINY!!! Stránky dělané z lásky k hudbě. Fanouškovské stránky. Žádná role profíků, do které se bohužel mnoho všemožných redaktorů staví. Občas mě mrzí, že nikdo nedokáže ocenit práci toho druhé, kvůli kterému třeba objevil výbornou nahrávku, přečetl si zajímavý rozhovor. Všichni vidí jen to špatné a to je bohužel smutné. Tím nechci říci, že nechci číst negativní názory. Ano, chci. Jak říkám, chybama se člověk učí. A pokud z Ascely děláte naprostýho hudebního analfabeta, tak proč jste to nenapsali hned k její první recenzi. Četli jste vůbec jejího ostatní články? Je to jednoduché - stačí kliknout na její jméno. Rozeberte její obecné názory, posuďte její kvalitu a pak teprve suďte. Budiž má slova k této kauze...

20. 08. 2007 18:09

- Terminus

Proč jsou ty webové diskuze vždy tak zábavné? Zkuste se přestat zuby nehty bránit a přečíst si pořádně ten report. Čtenáři to vskutku udělali a jejich názory zde jsou výmluvné. Nejde zde o zine XY, ale o článek z BA.

20. 08. 2007 17:42

- (aa)

Agresivní styl argumentace ukazuje Vaši úroveň. Zdá se mi, že tady to už není o konkrétním reportu, ale že v diskusi dost výrazně zasahujete do osobní sféry, kterou nehodlám komentovat (například narážky na náš hudební projekt, osobní útoky - viz níže). Jistou roli zde může hrát i konkurence webzinu Abyss, z něhož pocházejí někteří přispěvatelé. Případní čtenáři reportu i této diskuse si jistě udělají názor sami.

20. 08. 2007 16:58

Hodně špatné - O.

Inu takhle špatný report jsem již dlouho nečetl. Jejich krajané Pain mne se svým industriálním metalem také nijak zvláště nepřekvapili. Technici Cynic mi také nic neřekli, přišli mi příliš přeplácaní. Po nich následoval brutal death Goryptic z Francie. Nadprůměrně kvalitní vystoupení. To jsou hodnocení sedící spíše na 16ti letého začínajícího fanouška, než-li na "profesionálního" metalového publicistu. Vám bych neposkytl akreditaci ani na vesnickou zábavu s Kreyson v čele.

20. 08. 2007 15:45

- Mr.Hustler

(aa) : ve vší slušnosti - s touhle snůškou rádobyinteligentních větiček si snad děláš pr..? Po formální stránce o ničem - rozsah jedné věty ke kapele, nulová kompetence píšících co do sdělení i znalosti popisovaného, kompozice nulová. Obsahová stránka: méně někdy znamená více, zde ovšem málo znamená nula. Že ty sám si report pochválíš a vydržíš s Ascelou dělat důležitého pana (slečnu) novináře a sám to považuješ za relevantní je více než patetické.

20. 08. 2007 13:54

- (aa)

Zdravím, report osobně považuji za kvalitní po formální i obsahové stránce. Jeho cílem nebylo zalíbit se fanouškům všech stylů, ani respektovat dobré jméno a diskografii jednotlivých interpretů. Je utvořen především na základě pocitů z vystoupení jednotlivých hudebníků. Subjektivně tento přístup považuji za jediný relevantní.

20. 08. 2007 13:38

- Terminus

Ale kdepak – tohle není o schopnosti čtenáře přijmout odlišný názor na tu či onu kapelu, ale o neschopnosti autora vyjádřit se jinak než v nic neříkajících frázích a prázdných větách, které bych si já osobně nenapsal ani do deníčku. Ta reportáž postrádá jak empatii ke kapelám, které na BA hrály, tak zkušenost posluchačskou a pistelskou, tak schopnost psát česky na úrovni vyšší než základoškolské. Plakat na jiný hrob nepůjdu – budu se dále smát u tohoto hrobu metalové žurnalistiky (myslím tím report, ne zine).

20. 08. 2007 13:11

- Mr.Hustler

Ascela: jenže tys v reportu žádný názor nevyjádřila. Z té jedné ještě k tomu totálně obecné věty o každé kapele se člověk, který to neviděl, nedozví ani ň. Promiň, ale takhle odfláknutý report jsem neviděl už hodně dlouho. I pokud pominu tvou "odbornou posluchačskou průpravu" pro dané kapely, tak informačně je to o ničem. O tom se nedá diskutovat

20. 08. 2007 13:10

- Ascela

Přeji pěkný den, tento report je ryze subjektivní vyjádření názoru reportéra. Vše je otázka inteligence jedince, zda dokáže přijmout fakt, že někdo jiný může mít odlišný názor. Tudíž mi nezbývá nic více než vzkázat všem rozčíleným chlapcům, že plakat mohou na jiném hrobě.

20. 08. 2007 12:34

- Crusher

Myslim ze abyss by mel pomlcet, viz report na obscene.Proti tomu je tento report megadilo :o)

20. 08. 2007 12:22

- MK

tohle má být adekvátní recenze k BA???se nad ní zamyslete a příště raději o festu nepište,ale to by jste si museli koupit lístek co???

19. 08. 2007 17:15

- Venca

Stephen: S tím heavy metalem tedy nevím. Je pravda, že například Čárlí a Savapip píší takřka čistě o tomto stylu, ale to neznamená, že se zabýváme jen tímto hudebním odvětvím. Mě osobně tedy jiné styly nenechávají chladným, přičemž, pokud mohu mluvit například za Pepu Dubce, Vaddera, Ascelu nebo Aaena, tak na tom nejsou jinak. Já osobně miluji například hard rock. Je škoda, že nemám čas ho více prezentovat na těchto stránkách, ale myslím, že prostě na většině zinů chybí. Proč? Stejně tak mám rád i třeba death metal, kterého je ale všude dost... Je pravda, že Ascela pojala report velice svérázně, ale to, že se nebála napsat svůj názor, přece neznamená, že je něco špatně. Pokud se mi něco nelíbí, tak přece nebudu psát, jak to bylo super, jenom proto, abych někomu udělal radost. Co se týče agro úvodníků, tak se chci zeptat, co je na nich AGRO??? Nevím, jestli Ifa ve svém volnu chodí do kravína kydat hnůj, ale myslím, že takovýto druh článku (i když samozřejmě vím, že je to blbost) naprosto svědčí, že se nesnažímě být za každou cenu ortodoxní. Pokud by mělo být všechno naprosto originální, neotřelé a profi, tak by tady mohl fungovat snad jeden zin. A Abyss by to s odpuštěním nebyl... Tím se do tebe samozřejmě neobouvám, protože tvoje stránky sleduji stejně tak jako ostatní, ale myslím, že na každé se najde mnoho chyb. Každý toho má stále mnoho na učení. Možná, že Ascela si příště uvědomí, že bez chválení pšenka nekvete...

19. 08. 2007 15:17

... - jkl

NULA body za report, děs...

19. 08. 2007 13:51

- Stephen

Metalforever v jádru není špatný webzin, jeho problém je žánrová uzavřenost a méně profesionální přístup k hudební žurnalistice (agro úvodníky jako příklad za všechny). Tvoří ho mladí kluci, kteří jsou zcela zažraní do heavy/power metalu a bohužel jiné hudební styly, mnohem sofistikovanější, je nechávají chladnými. Pak vznikají lapsy jako, cituji: Vysoce extremní blackmetalovou smršť předvedli Keep Of Kalessin. Byla cítit silná stylizace i čisté zlo. Přitom "dospělý" black není o zlu, když už, tak o misantropii či filozofickém světonázoru, kde např. slovo Satan má zcela jiný význam, než jako křesťanský symbol antikrista, stručně řečeno něco jako mikrokosmos versus makrokosmos apod. Dále k Madder Mortem: Avantgardu mám velmi ráda, ale na Madder Mortem opravdu nejsem připravena. Když už nějakou skupinu nechápu pro její hudební a technickou vyzrálost (protože heavy metal se snaží být naopak co nejpřímočařejší), tak o ni raději nepíši vůbec.

19. 08. 2007 11:19

- Terminus

Já napíšu jednoduchý protiargument: ten report je naprosto nekompetentní. Ale to je fuk, nejste za to placení, je to jen otázka vaší vlastní prestiže.

19. 08. 2007 10:56

- Pepa Dubec

Proč místo jednoduchých protiargumentů, věcných výtek nebo jen porovnávání odlišných názorů hned trapně a iracionálně útočíte na autora článku? Čeho tím dosáhnete? Diskuzi nevytvoříte, nový pohled na věc nepřinesete... Jen navodíte blbou náladu.

19. 08. 2007 9:50

- :-/

Hrůza, humus!

18. 08. 2007 18:50

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09179 sekund.