20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více

19.07.2019
EXCALION
Finští melodici zveřejní 27. září novinku s titulem ..více






MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
958x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
783x

PANTERA - Cowboys from Hell
780x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
741x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
723x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
701x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7060
recenzí: 5770
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Minirecenze na téma to nejlepší z thrash metalu posledních tří let: kapely ONSLAUGHT, HAVOK, PRAYERS OF SANITY a HARLOTT

Smysl tohoto článku bude jediný. Upozornit na žánrová alba, která (nejen) na tomto webu nebyla recenzována, a přitom by byla velká škoda na ně posluchače thrash metalu neupozornit. Autor těchto řádků si je samozřejmě vědom možnosti, že existují další povedené desky, které ovšem neslyšel, neb je jenom člověk. Uvítáme tedy vaše případné tipy v komentářích pod článkem. Aby obsah nenakynul do neúnosně obřích rozměrů, podrobněji popíšeme pouze čtyři (z určitého pohledu nejzajímavější) alba, zbylý výčet doporučených nahrávek naleznete v telegrafickém přehledu pod minirecenzemi. U všech interpretů zároveň uvedeme odkaz na YouTube, abyste hned věděli, o čem je řeč.

ONSLAUGHT – VI (2013)
Ze slušnosti začínáme u služebně nejstarší smečky. Tihle Britové to nejprve drhli v hardcore punkovém stylu, na thrash přesedlali posléze, fungují už přes třicet let,nicméně pro mě osobně středobodem zájmu nikdy nebyli. To se ale rychle mění po poslechu jejich aktuálního nátěru s prozaickým názvem „VI“ (jde teprve o šesté album, neb kapela mezi lety 1991 a 2004 zastavila činnost). Tady se nikdo s ničím nesere. Půlminutové intro je poslední šancí k nadechnutí, pak už žádná další nebude. Nevím, jestli se pánové potřebovali uvolnit po nějakém prožitém stresu nebo jsou prostě chodícími zásobníky energie, každopádně thrash metal v jejich podání drtí na popel, ze kterého posluchač vzlétne jako Fénix, lépe řečeno jako nějaký nabušený akční hrdina z Marvelovky. Plný síly a připraven k jakékoli akci, neb ona energie disponuje silným přenositelným účinkem. Jediným mínusem takové desky je lehký pocit splývavosti, čemuž nepomáhá ani snadno zaměnitelný zpěv Sy Keelera. Zvuk není špatný, ale kdyby ještě o kousek více řezal, také by se nic nestalo. Jinak je ovšem vše, jak má být, včetně více než povedeného obalu!
7,5/10
YouTube ukázka - 66Fucking6


HAVOK – Unnatural Selection (2013)
Všechny následující party už budou záležitostí druhého thrashového boomu. Amíci HAVOK, které jsme ...zde již recenzovali...., patří k těm nejlepším. Přesvědčit se o tom ostatně mohla řada českých fanoušků ...na letošním Brutalu... Placka „Unnatural Selection" je třetí v pořadí. Předcházelo jí ještě EP „Point Of No Return“, které rovněž doporučuji, neb na něm nalezneme dvě nikde jinde neuvedené skladby a dvě cover verze, jež ideálně reflektují hlavní inspirace kapely („Arise“ od Sepultury a „Raining Blood“ od Slayer). Také na aktuálním albu je jedna cover verze („Children Of The Grave“ od Black Sabbath) a je to opět příznačné. Hudebně se totiž tentokrát jede nejvíce ve středním tempu, mnohdy tak valícím se, že je to snad až na hraně doom metalu. Je v tom cítit pokus o vývoj a navození atmosféry adekvátní k (jak jinak než) existenciálně-politickým textům. Já osobně jsem byl ale nadšenější z větší kytarové masáže předešlého CD. Stále jde o nadprůměr, nicméně už ne tak drtivý. Kladným pocitům příliš nenahrává ani skutečnost, že pokud uslyšíme opravdu chytlavý riff, můžeme si být jisti jeho nepůvodností (titulní skladba nebo "Cradle To The Grave" ze zmíněného EP). Ani zvuk není úplně vytříbený, proto je výsledné hodnocení o bod nižší, než v případě alba "Time Is Up".
6,5/10
YouTube ukázka - Give Me Liberty... Or Give Me Death

PRAYERS OF SANITY – Confrontations (2012)
Pozorný čtenář si jistě dávno všiml, že pokud recenzuji nějaké thrashmetalové album zrovna já, ve většině případů jde o tzv. neo old school, neboli o klasickou osmdesátkovou školu v osvěžujícím podání mladé krve a současných technických vymožeností. Portugalci Prayers Of Sanity jsou dalším příkladem. Velmi kvalitním, samozřejmě. V pořadí druhé a zatím poslední album „Confrontations“ úspěšně navazuje na zdařilý debut „Religion Blindness“. Jako břit ostré kytarové řezivo rozkuchá střeva většiny songů, ale aby to nebylo tak jednotvárné, je tato patologická operace chytře přerušena šestou skladbou „Inside 4 Walls“, v níž dá pomalé tempo a melodický zpěv vzpomenout na obdobně laděné kousky od Metallicy či Pantery. CD je zabaleno do slušného obalu (což je pozitivní změna oproti prvnímu albu), snad jen sound malinko zaostává, měl být více důraznější. Není to ale zdaleka tak velký problém, jako u jiných thrashmetalových nahrávek, na druhou stranu, pokud mi něco brání jít v hodnocení ještě výš, je to právě a jenom méně důrazné ozvučení.
8/10
YouTube ukázka - Confrontations

HARLOTT – Origin (2013)
Austrálie není nejtradičnější thrashovou destinací, ale když už se z tohoto kontinentu něco vyloupne, není většinou čeho litovat. Ať už to byli ...zde recenzovaní... In Malice's Wake, nebo v tomto článku uvedení 4Arm a (dnes již neexistující) Sabretung, vždy byly k dispozici více než příjemné riffové hody. Nejinak je tomu v případě Harlott. Debutové album "Origin" rozvířilo subžánrové vody tak mohutně, že způsobená vlna spláchla většinu spřízněných nahrávek od Evropy až po obě Ameriky. Energie dopuje všechny songy tak mohutně, až je to občas na škodu, protože rytmika začne postupem času splývat, čemuž nepomáhá ani nijak zvlášť variabilní frázování zpěváka Andrew Hudsona. Z toho plyne, že poslech nabude daleko větší dynamiky, když si desku aplikujeme po menších dávkách. Pak se nestane, že maximálně drtivé kouzlo takových náklepů jako je "Effortless Struggle", "Heretic", "Infernal Maze", "Regression" nebo "Virus" pohltí paušální schématičnost. Ideální záležitost pro metalovou party do hudebního mixu či do vašeho mp3 výběru!
7,5/10
YouTube ukázka - Export Life

DALŠÍ ALBA HODNA POSLECHU (abecedně):

4ARM - Submission for Liberty (2012) YouTube ukázka - Submission For Liberty

ACCU§ER - Diabolic (2013) YouTube ukázka - Cannibal Insanity

DUST BOLT - Awake The Riot (2014) YouTube ukázka - Soul Erazor

EVILE - Skull (2013) YouTube ukázka - Outsider

FINAL CUT - Massive Resurrection (2014) YouTube ukázka - Santallion

IMPACT - Trepanación (2013) YouTube ukázka - Trepanación (full album)

IMPALERS - Power Behind the Throne (2013) YouTube ukázka - Nuclear Night

LETHAL VICE - Thrash Conventers (2014) YouTube ukázka - Full album preview

LOST SOCIETY - Terror Hungry (2014) YouTube ukázka - Terror Hungry

MORTAL STRIKE - For the Loud and the Aggressive (2014) YouTube ukázka - Mg 42

SABRETUNG - Collision (2012) YouTube ukázka - Endless Winter

SAGROS - Anger Blinds the Mind (2013) YouTube ukázka - Anger Blinds The MInd

SHRAPNEL - The Virus Conspires (2014) YouTube ukázka - Titan

VIOLATOR - Scenarios of Brutality (2013) YouTube ukázka - Colors Of Hate

WARCKON - High Treason (2014) YouTube ukázka - High Treason

Pagan             


onslaughtuk.com

Seznam skladeb:
1. A New World Order
2. Chaos Is King
3. Fuel for My Fire
4. Children of the Sand
5. Slaughterize
6. 66’Fucking’6
7. Cruci-Fiction
8. Dead Man Walking
9. Enemy of My Enemy

Sestava:
Nige Rockett - kytara
Sy Keeler - zpěv
Jeff Williams - baskytara
Andy Rosser-Davies - kytara
Michael Hourihan - bicí

Rok vydání: 2013
Čas: 39:26
Label: AFM Records
Země: Velká Británie
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1985 - Power from Hell
1986 - The Force
1989 - In Search of Sanity
2007 - Killing Peace
2011 - Sounds of Violence
2013 - VI

www.havokband.com

Seznam skladeb:
1. I Am the State
2. Give Me Liberty... Or Give Me Death
3. It Is True
4. Under the Gun
5. Waste of Life
6. Living Nightmare
7. Chasing the Edge
8. Worse Than War
9. Children of the Grave (Black Sabbath cover)
10. Unnatural Selection

Sestava:
Pete Webber - bicí
Reece Scruggs - kytara
David Sanchez - zpěv, kytara
Michael Leon - baskytara

Rok vydání: 2013
Čas: 48:01
Label: Candlelight Records
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2009 - Burn
2011 - Time Is Up
2013 - Unnatural Selection

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY: HAVOK - Time Is Up

FB PRAYERS OF SANITY

YouTube ukázka - In The Grave

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Confrontations
3. Too Much to Handle
4. Acid 51
5. Dehumanizer
6. Inside 4 Walls
7. To Kill or to Be Killed
8. The Voice
9. Dark Passenger
10. The End of All

Sestava:
Tião - zpěv, kytara
Vox Carlos - baskytara
Artur - bicí
Ângelo - kytara

Rok vydání: 2014
Čas: 39:37
Země: Portugalsko
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2009 - Religion Blindness
2012 - Confrontations

www.harlott.com.au

Seznam skladeb:
1. Origin
2. Effortless Struggle
3. Ballistic
4. Heretic
5. Export Life
6. Hierophobia
7. Kill
8. Infernal Massacre
9. Regression
10. Virus
11. Ultra Violence
12. Not Long for This World

Sestava:
Andrew Hudson - zpěv, kytara
Tom Richards - baskytara
Dan Van Twest - bicí
Ryan Butler - kytara

Rok vydání: 2013
Čas: 39:49
Země: Austrálie
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2011 - Origin

Foto: archiv kapel


Vydáno: 18.11.2014
Přečteno: 2521x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nejlepší thrashové albumposledních let je...18. 11. 2014 19:21 b.wolf
Z toho čo tu...18. 11. 2014 11:23 Demonick
Palec nahoru za...18. 11. 2014 11:21 Fenris 13
Evile...18. 11. 2014 0:15 Supermartonátor


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21273 sekund.