NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BLOODY HAMMERS - Lovely Sort Of Death

Máte rádi horory? Magickou atmosféru a staré postupy ve spojení s něčím osobitým? Pak by se vám mohli líbit američtí Bloody Hammers. Tahle kapela vznikla v roce 2012, přesto na svět přivádí už čtvrtou desku. Tou je „Lovely Sort Of Death“. Skupinu dnes už tvoří jen dva lidé a to Anders Manga, který se postaral o vokály, kytary i baskytaru. Druhým členem je jeho žena Devallia, hrající na klávesové nástroje.

Bloody Hammers se ve svých textech věnují především mystice, okultismu a hororu. Dýchá z toho gotika a tajemno. Hudebně jsou Bloody Hammers také velmi zajímaví. Už z přebalu jejich desky a vzhledu loga je zřejmé, že budou patřit mezi další zástupce nové retro vlny skupin, které čerpají ze starého hard rocku či prapůvodního doom metalu ve stylu Black Sabbath. A oni sem Bloody Hammers opravdu částečně zapadají, ale není to tak jednoduché.

„Bloodletting On The Kiss“ začíná velmi tajemně. Andersův tichý přednes doprovází poklidné bicí a jednoduché klávesy. Přesto je to velmi účinné na navození atmosféry. Ta se posléze zlomí do pozoruhodného mixu starého synth rocku, odkazujícího na osmdesátá léta, s gotikou. Refrén má opravdovou sílu a klávesy tu mají divný a přesto velice zajímavý zvuk. Zasněná „Lights Come Alive“ hladí a takřka ukládá ke spánku. Pokud byste tu třeba někdo slyšel vliv Davida Bowieho, nebudete vůbec mimo. Velice hezká a příjemná skladba, která v závěru trochu přidá na kytarové intenzitě.

„The Reapers Come“ pokračuje v podivné temné a přitom příjemné náladě, které dominují klávesy, jemně doplňované kytarou a především klidným a dobře znějícím vokálem. Druhá půle písně se zlomí do doom metalu a hororová atmosféra hraje prim. Duch Black Sabbath je tu také přítomen. V „Messalina“ zatraceně skvěle probublává baskytara a o slovo se hlásí další ze zdrojů inspirace pro Bloody Hammers, a tím jsou The Sisters Of Mercy. Gotický rock, trocha doom metalu a hromada kláves. Bloody Hammers bezpochyby hodně čerpají z dob minulých a od všemožných interpretů, přesto mají svou tvář. Občas zrychlí jako v podobě gothic rockové vypalovačky „Stoke The Fire“ nebo se ponoří do hloubi doom metalové plíživosti jako v „Ether“. V druhé půlce alba se tyhle dvě polohy pravidelně střídají a zde Bloody Hammers také odhalují metalové ostří.

„Lovely Sort Of Death“ je pozoruhodně příjemná deska, která pojednává o temných tématech, ale hudebně působí velmi přístupně a pohodově. Melodie jsou lehce zapamatovatelné, potěší spousty nápadů, zejména ve využití klávesových nástrojů. Vyššímu hodnocení brání skutečnost, že těch inspiračních zdrojů je v jejich hudbě opravdu hodně. Kdo hledá něco s okultní atmosférou, pěknými melodiemi a žánrovou otevřeností od synth rocku až po doom metal, ten tu bude jako doma.

Tomáš Marton             


www.bloodyhammers.com

YouTube ukázka - Lights Come Alive

1. Bloodletting on the Kiss
2. Lights Come Alive
3. The Reaper Comes
4. Messalina
5. Infinite Gaze to the Sun
6. Stoke the Fire
7. Ether
8. Shadow Out of Time
9. Astral Traveler
10. Catastrophe

Sestava:
Anders Manga - zpěv, kytary, baskytara
Devallia - klávesové nástroje

Rok vydání: 2016
Čas: 47:07
Label: Napalm Records
Země: USA
Žánr: Okultnírock/metal

Diskografie:
2012 - Bloody Hammers
2013 - Spiritual Relics
2014 - Under Satans Sun
2016 - Lovely Sort Of Death

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.08.2016
Přečteno: 2283x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09799 sekund.