TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NASHVILLE PUSSY - Pleased To Eat You

Doba Nashville Pussy už dávno minula (pokud tedy někdy taková byla), i když si to kapela stále ještě nechce přiznat. Proto také s novinkou „Pleased To Eat You“ co to jen jde navazuje na debut „Let Them Eat Pussy“, který jim na konci devadesátých let zajistil docela slušnou publicitu. Tehdy ale byla jiná doba a provokativní sexualita, která z promo fotek kapely a nakonec i ze živých vystoupení odkapávala z každého tónu, působila přitažlivě. Naštěstí měli členové a členky této kapely docela rozum a o dvacet let později, když už mají na krku pět křížků, orgasmickou show nepředvádí. Zůstala tedy hudba a to je docela kámen úrazu.

On už právě debut „Let Them Eat Pussy“ nepřinesl nic moc inovativního a objevného a další desky v tom trendu jen pokračovaly. Stylově na tom Nashville Pussy nejsou samozřejmě vůbec špatně. Nejblíže mají k Motörhead a jejich špinavému rock n`rollu, nezapřou ani inspiraci v tvorbě AC/DC a docela blízko mají k motorkářským partám typu Circus Of Power nebo Zodiac Midnwarp And The Love Reaction. Ovšem oproti výše zmíněným interpretům nemají Nashville Pussy svůj vlastní ksicht, podle kterého by byli poznatelní hned od začátku. Nemají ani tak neotřelé nápady, že by byli schopni z každé desky vytěžit minimálně jeden zásadní hit.

A to je i případ novinky „Pleased To Eat You“, stejně jako všech desek předchozích. Máme opět co dočinění se slušně zahraným dirty rock n`rollem, který absolutně nevnímá žádné trendy moderní doby, stejně jako uplynulých třiceti let. Rock n`rollem, který se hodně dobře poslouchá, ovšem hned jak deska skončí, tak vlastně už nevíte, co se tu třičtvrtě hodinu předtím odehrávalo. Přitom věci jako “We Want War”, oplzlá “Low Down Dirty Pig” nebo pravděpodobně nejlepší “Testify”, kterou zdobí hysterické ženské vokály, nejsou špatné, ale prostě ten pocit, že už jste někdy někde určitě slyšeli něco podobného, ten je hodně neodbytný.

Navíc Nashville Pussy by skutečně nezaškodilo, kdyby do své hudby propustili trochu těch soudobějších vlivů. Staromilství sice není špatné, ale přece jen aspoň malý záblesk toho, že se píše rok 2018, by z desky slyšet být mohl. Alespoň ve zvuku a produkci, která působí skutečně garážově. Ropzhodně v tom byl úmysl, o tom žádná, na to aby Nashville Pussy natočili zahuhlanou čurdu, jsou až moc zkušení a dobří muzikanti, ale dnešní doba už klade trochu jiné nároky. Stejně tak na zpěv Blainea Cartwrighta, který se s každou další deskou stává plošším a pomalu ale jistě pozbývá svého rozsahu.

„Pleased To Eat You“ není špatná deska, takový odsudek by byl krajně nespravedlivý. Jen je prostě pouze lehce nadprůměrná a docela obyčejná. Pro milovníky tvrdého rock n`rollu, ze kterého je cítit i snad uvěřitelná dekadence by mohlo být tohle album velmi slušným poslechem. Ovšem ten nebude pravděpodobně moc často opakovaný.

Jan Skala             


www.nashvillepussy.com

YouTube ukázka - We Want A War

Seznam skladeb:
1. She Keeps Me Coming And I Keep Going Back
2. We Want A War
3. Just Another White Boy
4. Go Home And Die
5. Low Down Dirty Pig
6. Testify
7. One Bad Mother
8. Woke Up This Morning
9. Drinking My Life Away
10. Endless Ride
11. Hang Tight
12. CCKMP
13. Trying To Pretend That I Give A Shit

Sestava:
Blaine Cartwright – zpěv, kytara
Ruyter Suys - kytara
Bonnie Buitrago - baskytara
Jeremy Thompson - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 45:12
Label: earMUSIC
Země: USA
Žánr: dirty rock n roll

Diskografie:
1999 - Let Them Eat Pussy
2000 - High As Hell
2002 - Say Something Nasty
2005 - Get Some!
2009 - From Texas To Hell
2014 - Up The Dosage
2018 - Please To Eat You

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.09.2018
Přečteno: 1477x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09934 sekund.