ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku IRON MAIDEN - The Final Frontier


- michael

prve co ma nesmierne sokovalo je obal.kapela ako Maiden s ktorou spolupracuju ti najlepsi vytvarnici dokazala suhlasit s tak primitivnym obalom. horsi som v ich kariere naozaj nevidel. bohuzial ani obsah albumu ma velmi nepotesil a ja osobne uz zacinam byt z pisni Maiden ktore sa tvoria vzorec- pomaly rozjazd,vybrnkavana melodia a postupny prechod do skladby unaveny. nemozem si pomoct.skladby su pridlhe a jednoducho ma nudia. kapela ma aj tak stattisice fandov,ktori na to budu mat iny nazor ale mne uz proste meno nestaci. s ich magickou tvorbou z 80.rokov sa to naozaj neda ani porovnat.je mi osobne luto ze kapela po navrate Brucea a Adriana,ktoreho mam najradsej sa dostala do takej fazy. je to vsak len moj osobny nazor

5. 09. 2010 0:12

- Šurda

Tak tak, pokud si poslechnete kteroukoliv kvalitní desku nejen z 80., ale třeba i ze 70. let, musíte tomu dát za pravdu... Včera jsem znovu pozorně poslouchal TFF a dlouho si lámal hlavu nad tím, co mi na této desce nesedí - instrumentálně je to opět bezchybný, Bruce už tolik "nelétá do výšin", což se ovšem dá vzhledem k jeho věku pochopit. Co mi však na nových skladbách chybí především, to je pro mě u IM naprosto nezvyklá nemelodičnost! Prostě, ani nyní nejsem schopen si "zanotovat" byť alespoň jednu skladbu nebo aspoň mezihru, sólíčko apod. A srovnání s předchozími deskami IM po návratu Bruce a Adriana naprosto jasně vyznívá v neprospěch nové desky. A to si pamatuju, jak se po vydání AMOLAD rozproudily diskuse o tom, že je to deska nepovedená, s čímž jsem od začátku nesouhlasil... Ale i kdyby, s poslední deskou se to vůbec nedá porovnat... Bohužel!!!

4. 09. 2010 20:14

- - Arx

Ještě jsem to neslyšel tolikrát, abych mohl vyřknout objektivní verdikt, ale po prvních dvou posleších se zdá, že to není úplnej propadák. Co mi ale přijde směšný, je to, jak může někdo tvrdit, že zvuk je uměle tlačen do 80-tých let. Málo která nahrávka jakékoliv kapely působící v 80-tých letech dosahuje zvukové kvality té doby. Kam se poděla ostrost a čitelnost kytarového zvuku z 80-tých let? Dneska je zvuk kytar na většině nahrávek podivně slitý a nečitelný, zvuk basy připomíná spíše hučení syntetizátoru, hlavním cílem je hutnost na úkor čitelnosti. Světlou vyjímkou budiž třeba zvuk Megadeth.

4. 09. 2010 9:11

Nic moc! - Šurda

Tak vidím, že je tu kupa naprosto rozdílných názorů... Pro mě je TFF nejslabším albem od návratu Bruce a Adriana... A píšu to děsně nerad!

3. 09. 2010 14:53

- GNT

Já smajlíky ze zásady nepoužívám, každý ať mé plky chápe, jak sám chce. Nazdar.

31. 08. 2010 6:50

- GNT

Pepsi Stone: jako recenzent jsi ve velké naději (mnohem větší než jiní), že opatření Tebou navrhovaná, budou na Tobě i uplatněna.

31. 08. 2010 6:49

- Pagan

GNT: Martin to evidentně psal s nadsázkou (proto existujou smajlíky), nebylo třeba se pouštět do žádnejch obrannejch akcí :-))

30. 08. 2010 9:37

- Pepsi Stone

GNT: Já bych pro každého kdo projeví svůj názor navrhoval veřejné kamenování, věšení za pimpáska do průvanu a vyhlášení jeho jména v obecním rozhlase :-)

30. 08. 2010 9:27

- GNT

Martin: a co mi provedeš za mé názory? Nebojím se Tě a budu tu psát dále to, co si myslím. A k novému albu - několik dalších poslechů mě s ním už smířilo. Kdyby se občas zahrálo trochu svižněji, byl bych smířený ještě více. Dance of Death se mi z nové éry s B. D. zatím líbí nejvíce a i kdybych byl s tímto názorem jediným ve všehomíru, nebudu našlapovat opatrně, budu dupat, klidně proti všem. Nazdar a trochu více tolerance.

30. 08. 2010 8:33

- Martin

GNT: s tou uťahanosťou AMOLAD predo mnou opatrne :D perlin: Výsledky ani tak nemluví za vše, ako že si proste kopa kopa ľudí ten album kúpi tak ako doteraz vždy, lebo Maiden a nie preto, že už to počuli a že je to dobré... Tak som to minule spravil aj ja bez jedinej počutej noty (a napokon som bol síce veľmi spokojný, ničmenej kópii, ktorú mám ja doma, z tohto dôvodu nejde prirátať celkový úspech v predajných číslach...chápeš :) ) Jo a ohľadom vydarenosti-nevydarenosti DoD by som našľapoval opatrne, snáď žiadna placka IM nemá za následok subjektívnejšie pohľady :)

29. 08. 2010 16:47

Docela - b.wolf

jsem se na novou placku těšil, říkal jsem si, s čím zas IM přijde. Po několika posleších zavládla velká rozpačitost. Pár slušných věcí tam je (mother mercy), ale jinak slabé. Předchozí AMOLAD bylo sice dlouhé, ale o třídu výš. Na album roku to možná (dle prodejů) bude, ale letos jednoznačně nejlepší novinka Accept-to je comeback jak prase!!! 6/10

27. 08. 2010 16:38

- GNT

Tak jsem to včera poprve slyšel, zatím jen jednou a dojem je výsledný: to si snad dělají z posluchačů "prdel"! Než se první skladba rozjede k něčemu zajímavějšímu a poslouchatelnému, trvá to snad 4 minuty. Téměř nic mě "nebouchlo" do uší, žádná jasně melodická věc. Ani v refrénech (bráno jako celek) žádná sláva. Výsledný dojem prvního poslechu: je to to nejhorší, co jsem od IM zatím slyšel. Problém teď bude trochu v tom, že na soustředěné opakované poslechy 76-min. dílka nemám právě příliš času a nakonec ani chuti. Noví Blind Gurdian mě zaujali daleko více, i když tady se mi občas vkrádá do hlavy kacířská myšlenka, že ti praví BG jsou dnes k slyšení spíše na albech Savage Circus.

26. 08. 2010 7:20

- adrian

V USA nikdy vyse nebyli - 4. misto v prodejnosti pro mimoamerickou metalovou kapelu je naprosto fantasticky vysledek, kteremu nemaji vsechny evropske metalove kapely ani minimalni sanci se nekdy priblizit - vcetne Judas Priest.

25. 08. 2010 23:21

- boozer

...ale chce to trochu naposlouchat, poprvé jsem slyšel začátek a musel toho nechat. Chce to patřičnou náladu a opakování. Jako celek to každopádně žádná superpecka samozřejmě není a nebude ale songy jsou tam rozhodně zajímavý. Když si to ale srovnám např. se živákem Live After Death 1985 na kterej nedám dopustit, a kterej právě v tomto okamžiku poslouchám tak je to kontrast jako prase. Jo, a zvuk současných maidnů mě taky zrovna moc nebere.

25. 08. 2010 22:25

IM - prodej - perlin

Tak tomu rikam mazec, takovy uspech prodeje jsem necekal. Hlavne v USA. Meli tam nekdy lepsi vysledek? A v rodne Anglii to je uzasny. Myslim, ze muzeme ukoncit diskuzi o kvalite teto desky. Vysledky mluvi za vse.

25. 08. 2010 21:23

- adrian

A mimo CR, je cislo 1 v prodejnosti taky ve Finsku, Svedsku, Norsku, Velke Britanii, Kanade, Svycarsku ... a v USA na vynikajicim 4. miste!!! :-)

25. 08. 2010 18:38

IM - perlin

TFF od IM je číslo 1 v prodeji CD v ČR za minulý týden :-)

25. 08. 2010 17:09

- GNT

Nové album jsem ještě neslyšel, kromě El Dorada (a tento song mě ničím nezaujal, byla to stejná propagace jako u Gamma Ray tah s "povedenou" skladbou To the Metal - prostě nejhorší píseň skladba propaguje desku), ale mám ho objednané. Až naposlouchám, podělím se o "dojmy". Dance of Death považuji za nejlepší nahrávku z posl. období s Brucem D. Co mi na současných I. Maiden vadí nejvíce, to je znatelný posun do středního a pomalého tempa (pozvolna probíhá od alba Fear of the Dark): IM nebyli nikdy speedovou kapelou (pár songů by se asi našlo), ale co je moc, to je moc, utahanost některých "epických" (když někde vidím zmínku, že jde o epický metal, znamená to ve většině případů, že půjde o předlouhé a přepomalé skladby) písní z předposledního alba je k nepřežití, navíc, když se tu hudebně mnoho neděje. Druhá věc, která mi u IM vadí je posun k "špinavému rocku" (od alba No Prayer for the Dying se takové skladby najdou na každém albu), tj. posun od nadýchanosti, nevšednosti, barevnosti k přízemnosti, zemitosti a nudě.

25. 08. 2010 7:06

- Venca Votruba

Mně se Dance líbí. Je tam několik vynikajících kousků, ale také jsem se už setkal s názory, že je to jedna z nejslabších desek Maiden... S tou sázkou na jistotu je to tak či tak. Je pravda, že se Maiden pouštějí do dlouhých progresivních songů, což jenom vítám. Na druhou stranu, takové skladby kapela měla už v osmdesátkách a slavily úspěch. Nulovou progresi ale vidím ve zvuku. Ten kapelu skutečně hází dvacet let zpátky, což je škoda... Stačí si poslechnout, jak svěže zní poslední desky Dickinsona...

24. 08. 2010 8:56

- Pepsi Stone

Ladislav: Obal mi přijde komiksový až pouťový a prostě se nehodí k přemýšlivé tváři desky. Anonim, Rainmaker - No vidíš a já se zase mnohokrát setkal s názorem, že Dance Of Death je nevydařená deska a s ním se ztotožňuji. Mě ta deska přijde nejhorší nejen z nové post-Brave New World éry, ale celkově z celé maidenovské diskografie. Ale je to můj názor, stejně tak jako každá recenze je subjektivní názor recenzenta. Adrian - Právě tobě a dalším maidenovským ortodoxistům je určen začátek posledního odstavce. Přesně takové reakce jsem čekal. Nedáš deset? To sis posral...!

24. 08. 2010 7:38

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14507 sekund.