NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Masters of Rock 2014 - pátek (11. července) - Vizovice


- Hellhammer

Tak že bych kvitoval existenci MOR, jen abych měl na co "nadávat", to jsi hodně vedle kolego:-). Já myslím, že to nemá cenu dál řešit, to se budeme motat spolu v kruhu..To že se mi festivaly přejedly, neznamená, že sem na nich nikdy nebyl (ano byl jsem i na MOR)..Myslím, že můj názor na zatvrzele neměnný line-up nesdílím sám, ale už toho nechám, ať to nevypadá že do toho moc "kafrám"..tak je to přece správně ne?..No a pokud dokazuješ že MOR je festival pro náročnější tím, že ho srovnáváš s festy kde headlinuje Kryštof.. Tak to je hodně zvláštní myšlenka, MOR je pořád ještě žánrový festival ,zaměřený na metal/rock, nikoli na středněproudé posluchače...Takže by se neměl srovnávat s Votvírákem, Rock for People atd..Ale už jenom to že takto někdo srovná (a nejsi první od koho to čtu), tak trochu naznačuje kam MOR do budoucna míří..

26. 07. 2014 23:32

to Hellhammer: - Anonim

Opět si můj příspěvek nepochopil. Pokusím se ti to ještě jednou vysvětlit. Jak si sám napsal slušná kritika je, když se člověk snaží svým názorem poukázat na problém a něco zlepšit - tedy např.: "byl jsem na tomhle festivale a nelíbilo se mi tam tohle a tohle". Jenomže ty jsi na tom festivale nikdy nebyl a nikdy na něj nepojedeš (jak si sám napsal), i kdyby tam bylo všechno perfektní. Nic na něm zlepšovat nechceš. Vlastně celý MOR je ti úplně ukradený a jeho osud lhostejný, ale přesto vydržíš celý den na něj nadávat. To už má s nějakou konstruktivní a dobře myšlenou kritikou hodně málo společného. To už je jenom remcání. Když se na to podívám z tvého pohledu, je vlastně dobře, že MOR v takové podobě existuje, alespoň je na co nadávat. A k tomu line-upu. Když děláš 12 let čtyřdenní festival, je docela logické, že se na něm kapely opakují. Ono totiž špičkových kapel daného žánru tolik není, aby se mohli nějak výrazně obměňovat a přitom festival neztratil kvalitu. Úplně stejné to je na všech podobných akcích (i v zahraničí), ale to ty samozřejmě nemůžeš vědět, protože na festivaly nejezdíš. Navíc 90% českých festivalů má pořád dokola headlinery typu Kryštof a Divokej Bill. Z tohoto pohledu je MOR naopak festival pro ty náročnější.

26. 07. 2014 23:15

- Hellhammer

Já osobně se třeba strašně nerad vyjadřuju ke Cradle of Filth..To byla první kapela, co mě navedla v mládí na extrémnější metal a mám pro ně slabost..A i když někde vzadu vím ,že dneska už je jejich tvorba jenom takovej kouř nad vyhasnutým ohněm nápadů (plus vokál odepsanej, kolem Daniho s Marthusem je to průchoďák sezoních hráčů), tak to těžko dokážu posoudit a pořád mám tendence je obhajovat a hledat na albech drobnosti abych mohl chválit..Což jinde nedělám a album bez problému zkritizuji..A to třeba není moc soudné, to ze mě mluví fandovství a trochu taky sentiment :-) Víš jak to myslím..

26. 07. 2014 22:58

jirka - Hellhammer

Dokážeš si představit to ticho, kdyby do věcí "kafrali" jen opravdu fundovaní? :-) Vznášení názorů není přece honění ega..To , že má člověk názor i na něco co ho příliš nezajímá a ten názor používá, je přece naprosto v pořádku..A soudné hodnocení, to máš těžké..Kolikrát vzejdou zajímavé názory na muziku i od někoho, kdo žánru nefandí a naopak přílišný fanoušek je zaslepený náklonností..

26. 07. 2014 22:51

hellhammer - Jirka

noooo...lidem co rozumí všemu osobně říkám brouk Pytlík..:) je jasný, že člověk si na vše udělá svůj názor, ale pak tam má nastoupit nějaká pokora a soudně sám sobě říct, jestli jsem natolik fundovaný, že do toho můžu kafrat. Ona je ta kritika možná často špatně snášená proto, že ji vznáší tihle všeználci, kteří všemu rozumí, ale ve skutečnosti mají potřebu si honit svoje ego a lidi to štve...prostě já nemůžu sodně hodnotit HIP HOP, Black metal, techno....když jsem žánrově úplně jinde..ale to už se zase točíme v kruhu :) :) ale je dobré, že se čas od času shodnem aspoň na něčem a debata zůstane na slušné úrovni..ikdyž kolikrát napočítám do dvaceti :) :) :) :)

26. 07. 2014 22:41

jirka - Hellhammer

Ano, to že mi vadí davy, a proto nejezdím na festy je jen můj problém a remcání, to souhlasím:-) Ovšem kritiku nějakého line-upu bych uplně zbytečným remcáním nenazýval..Já prostě mám dojem, že názor/kritika se prostě u nás moc nenosí..Jo a jinak naprosto souhlasím s tvým názorem, že Metalfest "ukradl" část kapel a fanoušků z MOR..Sice se první ročník Metalfestu prezentoval jako multižánrovější, nejen heavy/power (a taky byl, bylo tam dost thrash/deathu).Dneska je to ale taková menší západočeská obdoba Masters, s tím, že se tam přece jen občas objeví něco z jiné galaxie (Mayhem, Satyricon)..Jinak to hodnocení něčeho co nás nezajímá, to už vídím, že se známe a máme na to každý jiný názor :-) Já stojím za tím, že to ztráta času není, člověk má mít názor na vše..Ale s tím Metalfestem to je dobrá poznámka, jeho existence opravdu omezuje prostor k "manévrování" setlistem MOR

26. 07. 2014 14:23

hellhammer - jirka

to je přesně ono- hudba, co se ti líbí hraje převážně na Brutalu, což je akce, která mi nic neříká...prostě Brutal a MOR cílí na úplně jiné publikum. Dokážu pochopit, že nemáš rád velké davy a to, co je s festivaly spojené, ale tím pádem budeš remcat i tam, kde se ti to bude zdát hudebně zajímavější...protože lidé tam budou vždycky..ale těžko s tebou rozebírat proměnu MORU za těch x let co tam jezdím..a k tomu kritizování- to je podle mého hlavní znak čtyřicetileté pokroucenosti bolševikem...každý jen remcá u piva/ ne netu jak ostatní dělají něco špatě. A já osobně beru zase za velice podivný Tvůj názor, že se musí kritizovat vše..Osobně můžu kritizovat třeba ozvučení u některých kapel, výkon kapely...Ale hodnotit festival, co mě nezajímá- jako v mém případě třeba Colours, Brutal, Trutnov mi přijde zvláštní...proč se tím zdržovat ????? Ale to už je zas debata na stejné úrovni, jestli má dělat recenze na kapelu někdo, kdo nesnáší daný žánr...a tam už se dál nehnem

26. 07. 2014 11:28

Down - Jirka

to ale momentálně směřuješ to, co jsem napsal někam jinam, než bylo myšleno...já se snažil Hellhammerovi vysvětlit, že dnešní podobně velký festival už je celkem nákladná záležitost. a nějaké extra zdražování momentálně není na místě. Osobně nejsem žádný extra pivař a s radegastem jsem tam celkem spokojený. Jako jasný, že si mimo areál taky nějaké pivko dám, ale ne, že budu lítat mimo areál skrz 4 kč, čepovat si to do špinavého kelímku MORU a rodovat se, jak jsem ušetřil...to už jsem tam totiž taky viděl. K programu- byl to můj devátý ročník, který hudebně nijak extra nevybočoval a zapadl do průměru a myslím, že byla od pragokoncertu chyba zavedení Metalfestu a rozředění možností dotáhnout na MOR kapely. Ale já osobně jezdím na MOR i z jiných důvodů..Dogu už jsme probrali, a taky bych tam viděl raději jinou českou/ slovenskou vyřvávačku Horkýže, Krucipusk....

26. 07. 2014 11:16

Anonim - Hellhammer

..Podívej se, na festivalech jsem byl, to že na ne dnes už nechci má jiné, osobní důvody(které jsem napsal), než muziku. Muzika, třeba na Brutale, je stále pro mě dobrá a zajímavá, žel festivalové prostředí není moc pro mne..Ale to jsem nekritizoval milý Anonyme, to je můj problém... Já jsem kritizoval line-up Masters of Rock a následně jsem diskutoval s Jirkou o různých věcech (mladé bandy,peníze atd..)..Pokud Ti současný stav Masters of Rock vyhovuje (kdy se na hlavní stagi pohybují pořád stejné kapely už 7-8 let), tak jsi šťastný, nenáročný návštěvník a věřím, že Tě festival baví..Já mám prostě na dramaturgii hudebního festivalu značně odlišný názor to je vše..Zkus o tom popřemýšlet, vymyslet vlastní argumenty, slušně se mnou zapolemizovat a méně argumentovat ad hominem :-) A prosím, slušně napsaná kritika, není nic co by mělo ublížit nebo shazovat...To že pro Tebe kritik=kecal a čecháček, je Tvůj celkem podivný názor..Nekritizujme (třebaže slušně a ve snaze zlepšit), držme hubu a krok a buďme šťastné české stádečko, co se bojí slušně kritizovat a spokojí ze sebevětším bullshitem, co je u nás předkládán ať už je to mainstremový hudební festival nebo cokoli jiného..

26. 07. 2014 9:12

- Anonim

Mně se líbí, že nejvíc do dramaturgie MORu kecá člověk, který v životě na žádným festivalu nebyl a na žádný nikdy nepojede, že Hellhammere. Většího remcala bychom na českém internetu hledali marně. Ono pořádat takhle velkou akci není žádná sranda, ale to nějaký čecháček, co umí jen sedět doma na prdeli a kritizovat všechny ostatní, asi nepochopí. Jinak naprostý souhlas s Jirkou.

25. 07. 2014 22:59

Jirka - down

Přijde ti trapné chodit pro levnější (ve všech případech lepší) pivko mimo areál? No tak to mi musíš vysvětlit :) ...co je na tom trapného, že mi nechutná ta brynda v areálu? :) O dramaturgii festu jsem si už řekl své, letos opravdu jen ten Grand Magus ...jinak buď recyklace, nebo zábavovka(sorry DT, ale na fest se nehodí). Když slyším "kurva ste tady?" tak utíkám, i kdybych měl za branou trapně popíjet to nejlevnější pivo na světě. Ale chápu, že "střední třída mladých lidí" tohle neřeší :)

25. 07. 2014 21:54

- Hellhammer

Člověče já bych to tak černě neviděl, myslím že lidi vytváří celkem dost hodnot u nás. Samozřejmě může být vždycky líp, ale já osobně si stojím za tím, že "hodnot" ve všech oborech je u nás nejvíc co kdy bylo :-) Spíš se u nás ještě nenosí všeobecně přijímaní kritiky a dost lidí zkrátka kritiku bere jako něco osobního, útočného, nebo snahu pošpinit..Respektive na druhou stranu, dost jedinců kritiku taky neumí používat a taky ji k podobným nepěkným věcem využívá (holt těch 40 let komunismu se v některých lidech nezapře)..Jinak ta peněžní debata, já to taky myslel s nadsázkou, ono se dá dostat na astronomické částky, ale pokud má někdo hluboko do kapsy, tak věřím, že šetří kde se dá...Obzvláště když váhá jedu/nejedu... Já bych neřekl že žiju mimo realitu, pro mě prostě peníze nemají takovou váhu..Pokud na něco mám, tak na peníze nehledím, a pokud bych měl peněžně "na hraně" váhat jestli jet/nejet (nebo koupit/nekoupit), tak do podobných věci zkrátka bez váhání nejdu..To mi za takové věci hudba fakt nestojí..A na festivaly obecně(nejen na MOR) nejezdím z 99% z důvodu osobních, už se mi přejedly davy lidí, smrad, ne-hygiena atd...Však to znáš:-)

25. 07. 2014 19:00

hellhammer - Jirka

já se za nic neschovávám- tohle je prostě pravda...protože v tomhle státě každej jenom ktitizuje ostatní, ale sám nic nevytváří...takovej divnej národní sport..s těma penězma jsi to nepochopil, ale to jsem ani nečekal. Nejde o to že tam dáš poslední peníze, ale už prostě zvažuješjestli pojedeš, nebo ne. a někteří známí to prostě zvažují. To je holt realita. Ono dostat se na desítku není až tak těžké- cena lístku cca 1000, 2000 nafta, 600 nocleh...a i tak počítej při normalním fungování cca 1000-1500 na den. ale je jasný, že to někomu půjde i levněji, ale přijde mi trapné chodit pro levné pivko mimo areál. Ale debatovat s tebou o tom nemá cenu, když jsi se nezůčastnil. A chápu jak to myslíš ty, jen žiješ naprosto mimo realitu...jo a ten Wacken jsi na přirovnání vytáhnul ty...

25. 07. 2014 18:21

jirka - Hellhammer

Tak fajn..Je vidět, že dobře víš jak to myslím a i když se neshodneme, tak v pohodě..:-) Škoda jen, že se schováváš za klasické argumenty typu "co jsi dokázal, že kritizuješ", to je trochu divný postoj který moc nemám rád..Opravdu člověk fakt nemusí být organizátor festivalu, aby vůbec mohl kritizovat a dávat do pléna své myšlenky...Moje kritika beztak nic nezmění a festival bude fungovat dál jako do teď :-) Pokud má někdo doma děti a dá za fest hypotetických 10K(což by musel lejt tři dny v kuse whisku a vykoupit celej merch, ale budiž). A pak mu vadí, že je to moc a na hraně financí, tak by si měl ujasnit priority, nebo se měl líp učit a vydělat si víc peněz..Co na to jiného říct.. Na něco nemám, tak jsem racionální (mám nějaké hodnoty, nedám za to poslední prachy) a nelezu tam a nendávám, že na to nemám..

25. 07. 2014 18:00

hellhammer - Jirka

aha...takže se tu bavím s klasickým teoretikem, co všemu rozumí od stolu..jelikož tam nejezdíš, tak prvně nechápu, proč to tady komentuješ krom klasické české vlastnosti, kterou nesnáším zase já a to kritizovat a kecat naprosto do všeho...ale máme tu svobodu..tak dál- cena vstupného na místě je v pohodě-1500 předprodej cca900...jenže máš k tomu dopravu, náklady na jídlo, pití a už se bavíme o rozmezí 5-10tis a to pro lidi, kteří mají doma dítě není zanedbatelná částka..další tvůj názor na dogu, Russkaju jakožto tolerantní člověr respektuju, ale je to tvůj názor...já bych ušetřil jinde..a jestli se v cca čtyřiceti kapelách za fest co dva roky vrací některá jména, když jim vyjde nové album a dotáhne to lidi, tak v tom problém nevidím.. Ale moc rád se pojedu podívat na akci kterou budeš organizovat ty a bude určitě na podstatně lepší úrovni :) :) :) tímhle tuhle debatu končím a zas u nějaké recenze čus :)

25. 07. 2014 17:26

- Hellhammer

Řeči, že současná podoba Masters je finanční strop pro "střední třídu mladých"(čili 1500kč+výdaje za čtyřdenní fest jednou v roce).To tu naši "střední třídu mladých", hodně podceňuješ :-). 1500 to je částka která je naprosto přijatelná a odpovídající velikosti festu a to že by místo Dogy a podobných pozvali pořadatelé mladé české kapely, tu částku určitě nezvedne.A i kdyby se díky přítomnosti známých kapel zvedla o 100-200 kč a festival měl tím pádem lepší lineup, tak je to naprosto v pořádku, tak to chodí...Ovšem to by jsme nesměli být v ČR..Stahujeme muziku o sto šest a na fest by jsme nejradši zadarmo, a hlavně aby tam hráli pořád ti samí..Jak říkám, takovýmhle přístupem bude z MOR fakt brzo ten Votvírák.. PS: na současnou podobu MOR by mě nikdo nedostal ani řetězem..:-)

25. 07. 2014 13:45

- Hellhammer

Trošku mícháš hrušky s jabkama :-) Ano je Wacken je samozřejmě něco "jiného", ale já nesrovnávám ekonom. stránku věci, pouze říkám, že pořadatelé MOR mají, narozdíl od západních festů, velice svojský přístup k obměnám line-upu. Zvou pořád ty samé kapely, to je vše..Nevím o co by mělo být podle dražší pozvání a zapojení většího mladých kapel, namísto Dogy, Legend, Russkaje atd..Podle mě by to ještě vyšlo pořadatele levněji..

25. 07. 2014 13:31

hellhammer - Jirka

pak si ještě taky říkám, když je to taková bída, proč tam jezdíš ? :)

25. 07. 2014 12:48

hellhammer - Jirka

a přesně tohle je to remcání...proto máme dneska tu krásnou záležitost zvanou demokracie a každý si může vyrazit, kam ho srdce táhne..trošku mi přijde úsměvné srovnávat monstr akce jako Wacken s přihlédnutím k tomu, že se navážíš do komerčnosti moru a hlavně si jasně musíme říct, že tady pořát narážíme na ekonomické možnosti lidí. Pokud tady nebude životní úroveń jako mají v Německu, tak MOR bude v téhle podobě maximum možného. Pro střední třídu mladých lidí už je MOR na hranici finančních možností a pořadatelé si nemůžou dovolit pozvat hromady drahých velkých jmen- nebo můžou, ale cena bude úplně jiná...momentálně se pořadatel snaží pobavit lidi a vydělat peníze v mezích možností. A srovnávat velkou masovku jako je MOR a nějakou "lokální sešlost nadšenců" je taky trochu mimo.

25. 07. 2014 12:46

- Hellhammer

A co se týká kapel, tak MOR je fakt bída, to opravdu pořád stejná jména...To není remcání to je prostě fakt. Helloween/Gamma Ray, Tobi Sammet, Rage, Powerwolf/Sabaton, Korpiklaani,Stratovarius.. pořád se to opakuje. Občas nějaké zpestření ale to končí u opakovaného zvaní Moonspell/Behemoth..Takhle se prostě moderní a velký metalový festival nechová..Podívej se na Wacken/With Full Force/Rock Am Ring.. to jsou každý rok jiné kapely.. Ano nějaké stálice jsou ale je rozdíl mít jednu, dvě a mít celý lineup plný úořád stejných kapel.. A opět jsme u nenáročnosti českého posluchače, lidem u nás tohle protáčení prostě stačí a na ten festival jednou dají prachy a tak budou činit dalších x let.. A pak člověk čte jak se u nás v hudbě nic nevyvíjí a nehýbe..Není divu, když ani v takovýhle věcech není zájem o změny..

25. 07. 2014 11:46

<< 1 2 3 4 5 6 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09176 sekund.