CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku CITRON - Rebelie Vol. 1


- Pepsi Stone

Debata začíná směřovat někam ke kapelám typu hrůz Rimortis nebo Perseus, tak je asi na čase začít mluvit o pomoci nebohým uprchlíkům...

14. 11. 2015 7:22

to V. - htaedas

A proč ne Rimortis? Za mě osobně rok 2006 byl jejich rokem, protože nevím, které jiné album v daném stylu by mě dostalo? Mě max. Cellador, pak Celesty, Dark Moor, Persuader a tím to končí!

13. 11. 2015 23:07

- htaedas

Kiske určitě není jedinečný zpěvák s nejlepším a hlavně nejpřirozenějším rozsahem pro náš oblíbený power speed melodic metal, respektive prostě metal abych tím nevyloučil Citron, Kreyson atd. :-) Pokud mám mluvit za sebe, tak ano, Kiske byl první, kvalitní, prvotřídní melodic metal zpěvec, ale teď už jsou tu jiní (nebo byli, než se na to bohužel vykašlali), stejně kvalitní, jako Michele Luppi (všichni známe), Alessio Garavello (Power Quest) nebo Antti Railio (Celesty).

13. 11. 2015 22:11

- Mauglí

Tak za mě byl úvodní riff z Honu na Bluda inspirován zejména Accept a jejich Flash Rockin' Man. U Digital Bitch a 2 Minutes To Midnight mě to doteď, než jste to napsali, až tak nepřipadlo. Pustil jsem si teda Hon a pak postupně ty další 3 pecky... No, schválně si to taky sjeďte :-) Pokud se tedy všude "citovalo", vítězí Accept, jelikož byli první (Restless and Wild -1982)

13. 11. 2015 19:36

- Savapip

to: JonathanGray: obecně vzato bych si dovolil nesouhlasit s tím, že se tu nadhodnocuje, aspoň za sebe můžu říct, že není až tak pravda, že špatná deska dostane max 4/10, párkrát jsem šel i níž (Grenouer, Myon, Sin Of Night) a na většinu těch opravdu špatných desek tady recenze nevychází, protože to obvykle nestojí za to ani psát a nestálo by to za to ani číst. Ale jinak máš pravdu tom, že to číslo je docela zavádějící, každý slyšíme a hodnotíme jinak, i v rámci redakce občas proletí nějaká diskuze o neadekvátnosti hodnocení, takže bodování berte fakt jen jako pomocné subjektivní vyjádření postavení v hodnotovém žebříku jednotlivých autorů ;-)

13. 11. 2015 18:19

- Crust

aha :-) btw, ta historka o Křížkovi a Helloween je fáma, která byla nedávno někde vyvrácena, ne?

13. 11. 2015 16:13

- Pepsi Stone

Jojo, je to ze Sparku někdy v polovině 90. let Kiskemu pouštěli Válku bláznů ze Zákona džungle a říkali mu, že se o Křížkovi uvažovalo jako o jeho náhradníkovi u Helloween a on vypustil tuhle perlu :-D

13. 11. 2015 14:55

- Crust

pepsi: ten Kiskeho názor na Křížkův zpěv máš odkud? nějakej Spark a Ušní průplach nebo něco takovýho? Já se s tím srovnáním Kiske a Křížek ztotožnuju, mám rád oba, i když jak píše htaedas, v těch výškách se na Kiskeho Křížek nechytá, taky nemám rád, když je to sice vyzpívaný, ale našponovaný a vytažený až z paty. Problém ale je, že Kiskemu se v tomhle směru nevyrovná nikdo, ani Halford, Scheepers a spol, prostě nikdo.

13. 11. 2015 14:41

- JonathanGray

Protože se tady nadhodnocuje. Spatna deska dostane 5 max 4/10. Takze v podstate mame sestistupnove hodnocení. Možná bych zvážil body zrušit nebo čistě 5bodove hodnocení. Spatna -podprůměrná - dobra - vynikající - klasika. Například. Anebo. Kdo má s čísly věčný problém, at je ignoruje a poslechne desku na YT nebo si ji sežene v šedé zoně, nez jí koupí. Naštěstí doba, kdy jsme kupovaly desky podle nálady Jardy Špuláka v BigBengu a jemu podobnych je s internetem nenávratně pryc. Na druhou stranu si desku člověk pořádně poslech (popř. dokud se mu nezacala líbit) a byl taky spokojenej. Já osobně když si dnes pustim desku 5x a víc, je to zázrak. Naposledy se postestilo s Kolářem. Jeho kolaborace s Dodem se povedla na jednicku. Tesim se na recenzi....

13. 11. 2015 12:41

Je dobré mít dvě kapely ? - lukáš

Tak jsem si poslechl jak Rebelii ep, tak i Limetal a podle mně jsou důležité skladby a ne to , kdo vlastně pravý Citron je. Jak Rebelie, tak i singl Limetalu mě nechali naprosto chladným. Písně jsou slabý nadprůměr - za mě Limetal 4 body z deseti, Rebelie má ode mně 4,5 - ale nutno podotknout že za to můžou Kráska 2015 verze a Jseš volnej. Nechápu, jak Citron může dostat za Rebelii 7,5 bodu. Na hard music base získali Citron za Rebelii ep 3,5 bodu z 10 možných.

13. 11. 2015 11:38

- htaedas

Křížek a Kiske možná mají stejný rozsah, ale Kiske ho má přirozený, kdežto Křížek ve výškách nikoli a to i dříve. Viz. třeba Vzdálená, nepřirozené, "vykleštěné" výšky. Něco jako když Scheepers zpívá Living for metal, taky děs. Nebo Andre Matos a Wuthering Heights. Sice hezký, že dokázal vyzpívat ženský vokál, ale zní to blbě. A že Křížek je někde ve sborech v RW taky fakt nic neznamená.

12. 11. 2015 16:55

- JonathanGray

Těch bychom našli víc. Prokop & Framus Five, Progres 2, Energit, Jan Spálený....z novodobych třeba Roman Dragoun, Milan Princ, Red Baron Band, T4, Alice, Forgotten Silence....nejsou to všechno metalovy kapely, ale jejich stěžejní nahravky snesou celosvětové měřítko. K Citronu se nebudu moc vyjadřovat. Plni a Radefast s privrenym okem povlavají za světovou produkcí o par metrů, ale budiž. Radegast x 7th Son.....to jsem se hezky pobavil. A Krizkovi v hudbě dnes neverim ani notu, spojení s Parizkem povazuji za nebetyčnej kalkul. Proto jsou mé sympatie na strane Limetal. Ale jak píše Dodo. Songy rozhodnou!

12. 11. 2015 16:26

A když už jsme... - Kolík

...u tuzemské rockové tvorby, tak jsem zapomněl (a i tento web na něj zapomíná) na Mišíka a Blue Effect. Ti s přehledem strčí do kapsy všechny, co jsme tu diskutovali.

12. 11. 2015 15:37

To Pepsi - Kolík

Ale co na Death or Glory zpívá? Sbory. To, při vší úctě, nic nedokazuje. A co pak stvořil dalšího zajímavého? Já jsem protestoval hlavně proti slovu JAKOUKOLIV. Na tom jsme se asi shodli, ne?

12. 11. 2015 15:23

- František Šafr

V nejlepších letech byl Křížek opravdu stejně dobrý jako Michael Kiske. Dnes už ale Láďa ty výšky jen ječí, zatímco Kiske zpívá stále vysoko i bez falzetu. Pravdou však je, že Kiske teď na živých koncertech dost šidí střední a nižší polohy, které stále dobře zvládá Křížek. Ale jeho výkon na albu Síla návratů je podle mě vrcholem minimálně u nás. Stačí si jen poslechnout \\\"Už couvám\\\", \\\"Kráska a Radegast\\\" či \\\"Schůzka s Radochem\\\". Tam je v nadživotní hlasové formě.

12. 11. 2015 15:12

- V.

Souhlas s Pepsim... Ono je jednoduché českou tvorbu nadhodnocovat, ale stejně tak podhodnocovat. Radegast je pro mě naprosto srovnatelný s dobovou světovou heavy metalovou špičkou. Stejně tak jako Ritual od Master´s Hammer, Orthodox od Krabathor... Je toho sice pár, ale několik opravdových klenotů tady fakt máme ;-) Co se týká Radegasta, tak o něčem svědčí fakt, že tady za posledních 30 let nevyšla co do kvality srovnatelná žánrová deska (ano, dejme tomu Anděl na útěku). A opravdu mi tu nepište Rimortis a podobné :-)

12. 11. 2015 13:59

- Pepsi Stone

Proč? Kiske teda tvrdí, že Křížek zpívá jako Kai Hansen v době, kdy ještě neuměl zpívat, což je samozřejmě blbost. Je pravda, že úplně oba (Křížka a Kiskeho) srovnávat nemůžu, protože Kiskeho jsem nikdy neviděl naživo, ale Křížek mě naživo nikdy nezklamal (teda kromě toho, co bylo na playback)

12. 11. 2015 13:55

- htaedas

Prosím hlavně nesrovnávat Křížka s Kiskem!

12. 11. 2015 13:21

- Pepsi Stone

Minimálně Radegast určitě snese srovnání s řadou věcí ze zahraničí té doby. I když možná ne s Painkillerem, tak k tomu přirovnání k Seventh Son bych se asi nebál. A kdyby Křížkův zpěv byl tak úsměvný (ve skutečnosti jej řadím opravdu vedle Kiskeho), tak by si jej určitě nevybrali Running Wild, aby zpíval na jejich albu.

12. 11. 2015 12:10

Jestli ti vadí... - Kolík

...věta, že Radegast a Vypusťte psy nesnesou srovnání s (cituji): "jakoukoliv heavy fošnou dovezenou z vysněného západu", tak za touto větou si stojím. Opravdu to nejsou takové super desky, že bys je mohl srovnat opravdu s JAKOUKOLIV deskou přivezenou ze západu, zvláště ne pak z plodného období konce 80. let. To je skutečně velké tuzemské velikášství si myslet, že tato alba Citronu dosahují takové globální super kvality. To není otázka hudebního vkusu, to je otázka střízlivého pohledu na věc. Srovnání Citronu například se Seventh Son od Maidenů, Painkiller od Judasů, nebo Keepery od Helloween, které se Křížek tak snažil napodobit, ve mě vyvolává úsměv! :-) Nevím, jestli jsi byl na nějakém koncertě turné Citronu z té doby. Já ano, pamatuju je i s Rosy Vistou, takže můžu srovnat nejen alba, ale i živé provedení. Takže při vší úctě si dovolím konstatovat, že Citron skutečně nedosahuje takové kvality, abys ho mohl srovnat úplně se vším, co v té době vyšlo.

12. 11. 2015 10:12

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08103 sekund.