CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku CITRON - Rebelie Vol. 1


Kolik - Jirka

...ale rozhodně nesnesou srovnání s "jakoukoliv heavy fošnou dovezenou z vysněného západu"....to je tvoje věta, která mluví za vše..zase to sklouzává k te debatě kterou opravdu "miluju"...když někdo nedřazuje svůj hudební vkus nad vkus ostatních...nad hospodským rockem nevidím nic špatného..vše má svoje místo. A asi se ti to nebude líbit, ale zrovna naši sousedé jsou touhle pivní hudbou dost nasátí..chceš příklad ? dobrá - jen ty nejsznámější -Böhse Onkelz, Frei wild...a ta tvoje britská scéna ? to taky není zrovna extra dobrej příklad..kladeš tam otázku-"Vůbec nechápu, proč si někteří příslušníci národa českého neustále myslí, že jsme pupek světa. :-) "...částečně máš pravdu...ale já se teda ptám- proč zas mají někteří snahu vše co je naše shazovat za každou cenu ?

11. 11. 2015 22:57

Nejsou... - Kolík

...všechny české a slovenské kapely špatné. A nikdy jsem to ani netvrdil. Stromboli, některá alba od Arakainu, první B.S.P., první tři alba Tublatanky. A asi bych si vzpomněl ještě na některé další velice slušné nahrávky. Ale většina tuzemské i slovenské scény bohužel špatná je. Některé hudební produkty, které jsou Češi ochotni konzumovat, bych dokonce označil za šmíru, jako např. Alkehol, který tady i jinde dostává body za to, že si při něm opilci dobře zabékají. Zkus mi najít podobný příklad v Británii či v Německu, který je adorován renomovanými hudebními periodiky jenom proto, že je "jejich". A je lepší si tu bídu umět přiznat, než se jí opájet, či srovnávat s nesrovnatelným, jako právě například britská scéna. Ale to je na delší pokec.

11. 11. 2015 19:45

Kolik - Jirka

Velmoc možná nejsme, ale stejně tak je trapné tvoje neustálé navážení do CZ kapel a produkce a neustálé brečení, jak je to jinde lepší...není...všude jsou jak dobré, tak špatné kapely. Naprosto nechápu, proč když se ti tak zásadně CZ tvorba nelíbí tak máš neustále pocit, že to musíš komentovat ?? jen než si mě zaškatulkuješ, tak poslouchám jak zahraniční, tak naši tvorbu.

11. 11. 2015 18:55

Citron: hvězda světového metal - Kolík

Radegast a Vypusťte psy jsou možná v rámci tuzemské metalové mizérie nadprůměrná alba, ale rozhodně nesnesou srovnání s "jakoukoliv heavy fošnou dovezenou z vysněného západu". Vůbec nechápu, proč si někteří příslušníci národa českého neustále myslí, že jsme pupek světa. :-) Vždyť je to směšné a trapné! Jistěže existují obory, o nichž si můžeme oprávněně myslet, že náležíme k jejich špičce, ale rocková a metalová muzika, při vší úctě, mezi ně nepatří ani omylem. :-)))))

11. 11. 2015 17:38

- čéééši do toho

.... jo a k tomu zvuku a produkci .... jak píše recenzent, tak ten strašný včetně produkce.

11. 11. 2015 16:19

pravěk - čéééši do toho

Podstatné není ani tak to, čemu je který riff podobný a kdo ho složil. Podstatné je to, jaká ta muzika je. Radegast a taky Vypusťte psy ve své době byly desky plně srovnatelné s jakoukoliv heavy fošnou dovezenou z vysněného západu. Pokud je EP Rebelie reprezentant toho co má být na desce, tak je to tristní. Prostě to nedosahuje úrovně ani mladých čaských kapel (byť komerčně ne moc známých) a už vůbec to nesahá ani po kotníky zahraničním klasikám. A proč bych si měl kupoval nějakou průměrnou českou kapelu, když si můžu koupit mnohem kvalitnější zahraniční spolky.

11. 11. 2015 16:15

- Pepsi Stone

Že by nějaký společný pseudonym Spikea a Guye Baileyho? J. Killyho nezná ani strejda Google. Ale to je fuk, protože Sexbomby rozhodně nejsou reprezentativní nahrávkou Citronu. Je mi vlastně sympatická jen tím, že si na ní vzpomněli na The Quireboys, což je skvělá kapela.

11. 11. 2015 14:46

J. Killy - rumcajs

Těžko říct, kdo je J. Killy. Nalezl jsem jen toto - http://www.discogs.com/Citron-Sex-Bomby/release/949052 Zmíněn tam je.

11. 11. 2015 14:24

- Pepsi Stone

Ono to, že tenhle riff jsem slyšel tady, ten jinde, ten tohle ukradl... to je hodně stará písnička. Vlastně v celých dějinách rocku a metalu se inspirovalo, vypůjčovalo, kradlo... jedno jak tomu řekneme. Vždyť i riff ze skladby Black Sabbath, který to všechno odstartoval, také není žádné původní Iommiho dílo. Jinak, riff z Honu na Bluda mi kromě Digital Bitch připomíná ještě 2 Minutes To Midnight... A kdo je J. Killy?

11. 11. 2015 11:33

jsem -

zase slyšel, jak tam bouchl do bubnů a to jsem taky už někde slyšel!!!

11. 11. 2015 7:48

Hon na bluda - rumcajs

Zvláštní, že zde nikdo nezmínil velkou podobnost riffu písně Hon na Bluda s Digital Bitch od Sabbathů.

10. 11. 2015 20:46

- JonathanGray

Hoši si udělali cover a ani nepátrali, kdo skladbu složil. Autoři skladby jsou Jonathan Gray + Guy Bailey z britské kapely The Quireboys a skladba pochází z jejich debutu A Bit Of What You Fancy. A pokud si dobře pamatuju dobové rozhovory o nové desce, v žádném rozhovoru nepadlo nikde ani slovo, že jde o cover. Pařízek & Company si zkrátka mysleli, že kapelu tu nikdo nezná, písnička je to skvělá, tak proč jí nepodojit. A pro jistotu k ní natočíme i videoklip a pojmenujeme po ní celou desku...Chudák J.Killy, tomu ted choděj (možná) tantiemy a ani neví za co :-)

10. 11. 2015 20:00

- Rockline

Jonathan Grey: nepíšeš pravdu. skladba Sexbomby byla normální coververze, stejně jako dělají tisíce kapel zvučných jmen. Na desce je napsán autor J.Killy.

10. 11. 2015 19:19

Abych to zjednodušil... - Kolík

...obecně platí, že uvede-li autor oficiálně (např. v bookletu), že citoval, resp. inspiroval se jiným hudebním dílem, pak se o krádež nejedná (přesně případ DP a Bombay Calling). Záleží i na rozsahu a dalších aspektech. Přesto někteří interpreti byli žalováni, jako třeba George Harisson v 70. letech minulého století pro údajné plagiátorství My Sweet Lord (ten údajně inspiraci jiným autorem neuvedl). DP žalováni nebyli, z čehož lze odvodit, že asi jednali v souladu se zákonem. Jestli Citron kradl nebo citoval, se každý může přesvědčit sám prostudováním autorského zákona. Nic víc, nic méně.

8. 11. 2015 12:36

To Kamil - Kolík

Laskavě se seznam s platnou legislativou týkající se autorského zákona a citace hudebního díla. Vše ostatní, co píšeš, jsou jen emoce, neznalosti a osobní invektivy.

8. 11. 2015 12:22

To Pepsi - Kolík

Citace hudebního díla je zcela férovou záležitostí, jestliže respektuje příslušný autorský zákon. O tom, zda DP citovali nebo kradli, můžeme jen spekulovat. Ovšem žalování pravděpodobně nebyli, jinak by takováto informace byla dostupná ve všech zdrojích, podobně jako u zmíněného King Diamonda. Jestli Citron na svém aktuálním EP citoval nebo kradl si můžeš odvodit např. zde: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/autorsky/cast1h1.aspx

8. 11. 2015 12:18

- Pepsi Stone

Kolík: Ač se s tebou ve většině případů shodnu, tak tentokrát ne. Snad jedině v tom, že Deep Purple je světová legenda. Ale stejnou, ač pouze v českých poměrech, je legendou Citron. Ale co se týče Bombay Calling, tak tam s tebou nemůžou souhlasit vůbec. Teď prosím o pochopení nadsázky... Zloděj, který se přizná ke krádeži, přestává být zlodějem?

8. 11. 2015 10:22

- Kamil

Kolik: Ach jo...zkusím to naposled, my jsme tu s Pepsim mluvili o podobnosti riffů a jejich vykrádání, nikdo nemluví o srovnávání Deep Purple a Citronu, jen ty...je to jen přiklad toho, že nemá cenu rozebírat jednotlivý kousky co je čemu podobný, kdyby se na to chtěl zaměřit, tak v recenzích nemusí dělat nic jinýho, jestli sis čet můj příspěvek...takže to co tady komolíš o soudech a jiný blbosti je úplně zcestný...pochopil to asi každej, kromě tebe...vrať se z Marsu! Diskuze s tebou vždycky zaberou všem 30 příspěvků, protože se ti snaží něco vysvětlit...ovšem evidentně vždy marně a já s tebou tady ten zbytečnej čas trávit nebudu.

8. 11. 2015 10:16

To Pepsi - Kolík

Co se týče Bombay Calling - inspirace touto skladbou je oficiálně uvedena v bookletu In Rock, tak jaká krádež?

8. 11. 2015 10:15

To Kamil - Kolík

Blbosti píšeš ty. Porovnávat DP s Citron může jen blázen. Příklad Walshe, který uvádíš, je směšný, jestliže má jít o čtyři úvodní takty znějící jako Woman from Tokyo. Celá skladba je úplně jiná včetně nosné melodie. Pročpak je asi Walsh nežaloval? :-) Takovýchto příkladů možné podobnosti najdeme u DP více, nakonec členové DP to několikrát přiznali v rozhovorech. A přesto se nikde nedočteš, že by DP zaplatili za porušení autorských práv. Zatímco třeba King Diamond se musel vyrovnat s Kiss za svůj pomalovaný ksicht. Proč asi? Od světoznámé kapely, jako jsou DP, by v případě oprávněnosti jistě šlo po právu vysoudit nějaký ten milionek dolarů, ne? Citron pochopitelně nikdo žalovat nebude, neboť lokální zábavoví brnkálisté jsou pod rozlišovací schopnost Blackmorea či dalších známých hudebníků, od kterých si něco kdy vzali. A co by asi na nich vysoudili? :-) Možná tak leda omluvu, ale tím by Pařízkově či Křížkově neschopnosti udělali akorát reklamu.

8. 11. 2015 9:56

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0877 sekund.