CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SONATA ARCTICA - The Ninth Hour


- Dustter

Tak už jsem si oblíbil We Are What We Are. Procítěná skladba, obsahově textem až moc pravdivá. Něco bude na tom, že "Jenže časem se člověk přistihne, že si brouká ten refrén či onu sloku a konečně se dostavuje chuť se albem prokousávat a postupně odhalovat jeho kvality." :)

31. 10. 2016 23:33

- adrian

t-rex: Jakej konzum zase??? To, ze nekdo chce od sve oblibene kapely (a ze byla Sonata jeden cas v mem Top 3) slyset to, kvuli cemu ji ma tak rad, je jako konzum?

31. 10. 2016 17:14

- Ferda

GNT: pak teda nechápu, proč vlastně máš potřebu řešit nový placky, poslouchej jen starý a máš po problému, "špinění vlastní minulosti", to je bizár :-)

31. 10. 2016 16:39

- GNT

t-rex: je to konzum, ale můj. Na umění jsem reflektoval tak do 25, pak jsem tu vznešenou nudu opustil (a ona mě).

31. 10. 2016 14:11

GNT - t-rex

"Na nějaké umění kašlu, chci dostat to, co mám rád, co se mi líbí a vyhovuje mému naturelu (a taky bazíruji na dodržení formálních pravidel a zákonů daného žánru) - nic víc od hudby (literatury, filmu) nechci. " Krásně jsi to napsal, říká se tomu konzum a je to velice smutné...

31. 10. 2016 13:05

- GNT

Adrian: Kakko k tomu, kde je dnes, směřoval každým dalším albem, vždyť ona se od sebe liší i ta první 4 alba. Zřejmě skončí (pokud se dřív nezblázní nebo nezabije) u nějakého mixu moderní vážné hudby, ambientu, world music ... Jinak souhlas se zavedenými pořádky. jistotami a tradicemi. Na nějaké umění kašlu, chci dostat to, co mám rád, co se mi líbí a vyhovuje mému naturelu (a taky bazíruji na dodržení formálních pravidel a zákonů daného žánru) - nic víc od hudby (literatury, filmu) nechci.

31. 10. 2016 12:48

- GNT

Pagan: z předchozího jsem pár věcí slyšel, z aktuálního jistě něco uslyším v rádiu. Možná je tu pár věcí dobrých, některé možná i geniální, ale já vnímám album jako celek, jeden dva tři songy, které se mi budou líbit, to nevytrhnou. Stručně a jasně: Sonata Arctica jsou pro mě první 4 alba, pak už jsou to jen "výlevy" geniality páně Kakka. Další tři jsem si ještě pořídil, ale poslouchám je tak málo, že bych je vlastně nemusel mít. A jak jsem psal, už nemám čas se vciťovat do nějaké náladotvorné muziky (třeba mi něco podobného přijde vhod, až budu ležákem, dělajícím pod sebe a čekajícím na prášky oddalovaném vysvobození). Tím nechci říkat, že jde o hudbu špatnou nebo odpad.

31. 10. 2016 12:36

- adrian

GNT: Jasne, mas pravdu. Ale kdyz jsem videl, kolik bodu to dostalo v recenzi, musel jsem reagovat :-) Ja jsem holt impulzivni a hlavne konzervativni clovek. Mam rad zavedene poradky, jistoty a tradice. Kdyby se takhle "vyvijela" kazda metalova kapela, za chvili by zadny metal neexistoval a vsichni bychom poslouchali jenom hybridni multi - zanrove vsehochute. Doufam, ze se toho nedoziju ...

31. 10. 2016 10:47

- Pagan

GNT: Tys neslyšel poslední dvě alba Sonaty? Pak se ale všechno, co o píšeš, stává zcela irelevantním, protože vycházíš jenom z názorů ostatních.

31. 10. 2016 10:46

- GNT

Neslyšel jsem ani notu z nového alba (nevlastním ho) a skoro nic z alba předchozího (asi nebudu vlastnit ani tuhle novinku) a aktivně poslech vyhledávat nebudu. V padesáti letech a při mém chatrném zdraví už nebudu plýtvat časem. Geniality T. Kakka už nehodlám si na tomto světě užívat. A melancholie mám v sobě tolik, že už žádnou další nepotřebuji, to už bych se fakt pověsil.

31. 10. 2016 10:16

- htaedas

Tony stále umí skládat melodie, to se mu musí nechat, ale ta jeho melancholie se prostě nedá vydržet celé album. V jednotlivostech se skladbám nedá upřít kvalita, ale jako celek je to album nedoposlouchatelné a fakt EMO! PS: Lalala popěvek z Life nemohu dostat z hlavy, tak asi na tom albu něco bude :-)

31. 10. 2016 9:31

- GNT

Adrian: na jedné straně souhlasím s Tvými komentáři, na straně druhé nemá cenu nad vývojem SA lkát, první čtyři alba mám rád, zbytek diskografie mě už moc nebere, je to už jiná kapela, pro jiný druh posluchačů. Osobně nejsem rád, když powerspeedový spolek změní svou "orientaci", ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Kakko je génius, což je svým způsobem i nevýhoda: nikdy nebude spokojen, stále bude hledat a nenalézat ... dokud bude mít publikum, které bude snášet jeho stylové veletoče, popírání a špinění vlastní minulosti a poté zase obrat (viz nové natočení Eclipticy). Já ho přestávám sledovat, ponechávám ho jeho osudu a nepřeji mu nic zlého. Sbohem Tony Kakko a Tvé minulé, jsoucí i budoucí projekty, které jsou stále ještě, bůhvíproč, označované jménem Sonata Arctica, ačkoliv je už několik alb jasné, že jde jen o podnik jednoho muže.

31. 10. 2016 7:01

2/10 - Habac

Deska nestojí za nic. Měl by se vrátit Jari Liitmainen na kytaru, byl zrejme silna osobnost. Kakko jako skladatel je proste slabej caj. na Sonatu bych na koncert nesel, ani kdyby me vlacili..

30. 10. 2016 18:40

- Lars Larsen

Souhlasim se Savapip.Tony je prostě geniálni umělec,to je třeba si uvědomit.Nebude kvůli nikomu chrlit jedno speed metalový album za druhým a mě osobně by se to ani nelibilo.Podle mě je nové album skvělé,mě nezklamal.Děkuji za recenzi...

30. 10. 2016 12:52

Upřímně: - B.wolf

chystám se na tuhle desku delší dobu, ovšem tady to hodnocení mě odrazuje. Takže pockam, až mně po víkendu nepřijde cedlo a uslyším.

29. 10. 2016 12:48

- steff

prehrávky z r. 2014 samozrejme :)

28. 10. 2016 19:25

- steff

Album sa mi dostával pod kožu pomerne ťažšie ... ale po niekoľkých počutiach môžem smelo prehlásiť, že okrem Ecliptici (tej nepodarenej prehrávky z r. 2004) chalani nevydali vyslovene zlý album. SA stále baví !

28. 10. 2016 19:24

1/10 - Dustter

Hnus, nuda, sranec, nechápu kde to zas dostalo 8/10, z čeho. Z unylého Pasiho mixování? Vyhodil bych ho už dávno, s ním to jde do kopru. Bod leda za songy Life a Fly, Navigate...obzvlášt ve F,N,C. se ukázalo, jak album mělo celé vypadat. Unia/TDOG/SGHN zůstávají za mě stále jejich klenotní trojkou.

28. 10. 2016 15:35

- Supermartonátor

Z desky mám hodně rozpačité pocity. První dva tři poslechy jsem byl dost zklamaný (už i minulá deska nebyla zrovna to, co bych od Sonaty chtěl), ale přecijen mě pár skladeb chytlo a Tony prostě umí skládat. Je to měkké, ale proč hned sračka? První půlka alba je dobrá, druhá padá do průměru. Můj favorit je Fly, Navigate.. protože zde je právě slyšet Tonyho skladatelský rukopis a písen nezapomíná ani na metalovou stránku kapely. Je to hodně divná deska...pro mně zůstávají jako klenoty Silence, Unia, TDOG a Stones Grow Her Name.

28. 10. 2016 11:55

- Savapip

haha, prej potřebu to okecávat..., já bych se nechtěl dožít, aby každá kapela musela furt dokola točit furt to samý, jen proto, aby se zavděčila fanouškům. Dyť máš volbu, líbila si ti Sonata v devadesátkách a teď tě prudí? Tak ty devadesátkový alba prodři až dřeň a na současný kašli..., ale proč by se měl muzikant proboha přizpůsobovat tomu, co chce někdo, koho ani nezná? Že ho svýho času ti lidi "živili"? No tak mu to je zjevně u zádele, no bože. Kakko změnil kurs už jednou a kopl se (podle mě) o level výš a teď to zkusil jinak. Někdo to dá, někdo to nedá. Mě osobně Soanta baví právě proto, že umí bejt jiná a s faktem, že se jí třeba něktrý album na týhle cestě nepovede (což se zatím ještě nestalo) dokážu v klidu žít bez nějaký hysterie, z toho už sem - bez despektu - prostě vyrostl. A to není "jako nějakej nadhled", to je prostě podle mě normální přístup a respekt k myšlenkovým pochodům jiného. Jo, jasně, můžu čekat, že se kapela bude držet toho, co udělala v minulosti, ale radši budu poslouchat muziku (i když si ve finále můžu říct, že to je bída) a ne jančit z toho, že novinka neodpovídá představám, který jsem o ní měl. Holt to každej máme nastavený jinak, to je celej problém.

28. 10. 2016 11:47

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08237 sekund.