PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku IRON MAIDEN - Senjutsu


- orre

Souhlasím a osobně poslouchám relativně často.

16. 03. 2024 19:23

Senjutsu - Jirka Pokorný

Čtu tady, že nikdo od roku 2021 tuhle pěknou desku zřejmě neprotočil... A přitom paráda, ať to vezmu z jakéhokoli úhlu pohledu (i poslechu). Vyskakují paralely s předchozími počiny kapely (jasně, že dávno ne Number, Hills nebo Aces High, to už jsou protagonisté fakt dál a ani bych to od nich nechtěl v současné tvorbě slyšet). Nejvíce mi dílo evokuje The X Factor, a to je, ať někdo má nebo nemá rád Blaze, sakra kvalitní a mrazivá deska. Senjutsu je neméně dobrá. Nemůžu se už několik dní v kuse "vynaposlouchat".

15. 03. 2024 21:37

- greg

ono, rozoberáme tu nerozoberateľné, natočili album, aký chceli a nám nič iné neostáva, len ho vstrebať alebo sa na to v_ _ ebať, nikomu nič nebudem zazlievať ja som ho celý vstrebal, tak ako celý je, od A do Z

23. 09. 2021 22:30

TO Demonic - Petr Z.

Má slova. Z poslechu posledních desek Iron Maiden cítím únavu. Přitom by stačilo přidat jednu svižnější věc a ubrat z těch rozmáchlých, epických melodií, které jsou z části na albu snad jen z důvodu, aby to vypadalo megalomansky. Účinek to má však spíše opačný. Ale abyste mě nechápali špatně. Neříkám, že poslední desky Iron Maiden jsou špatné. Jen si myslím, že mohly být lepší.

23. 09. 2021 12:52

- Demonick

Darkness Hour, Hell on Earth, Stratego, Writting on the Wall, Time Machine, Days of future past su skutočne OK. Pridat k nim nejaku rezku nakopavačku, tak je to uplne OK album. Forma tentokrat zviťazila nad obsahom, skutočne stačilo vymazať 20min muziky a bolo by to OK....

22. 09. 2021 18:48

Hodnocení: - Petr Z.

To, že vydá album kapela velkého jména, ještě neznamená, že to bude skvělá hudba. Již od alba "Dance of Death" jsem zjistil, že už IM poslouchám spíše ze zvědavosti a z "povinnosti". Comeback v roce 2000 se podle mě vydařil výborně, ale od té doby se podle mého názoru kapela bere až příliš vážně (koncerty ale stále stojí za to!) a její sáhodlouhé pasáže v některých skladbách skutečně nudí. Když to srovnám s podobně starými souputníky Judas Priest, Saxon či Accept, tak ti jsou za mě na studiových deskách o parník dál. IM dnes beru podobně jako Metallicu. Na živo jsou fenomenální, ale desky za posledních 15-16 let mě bohužel nebaví. A poslední informace: hodnocení 6/10 není přece špatné. Pořád to patří mezi to lepší k poslechu. :-)

22. 09. 2021 16:42

- Patrik

Ještě daleko větší zábavou jeví se fakt, že zoufalec, jenž se zde tituluje Molochem, naděluje hodnocení téměř absolutní sračkám typu Sebastien či Totální nasazení. Naopak velmi výstižně zde bezděky vystihl svůj vztah k autorovi hlavní recenze. Táhne se za ním jako nevábný odér za fekálním vozem.

22. 09. 2021 10:50

- Martin

Daleko větší zábava než poslech Senjutsu, je četba nářků některých zdejších IM fans... Ta křivda, když si někdo dovolí napsat, že se jim nové album IM nelíbí. „Vždyť přece Iron Maiden voe... vůbec nevíš“. :-D

22. 09. 2021 8:51

- Ramón

Za 4? Hm.....zajímavé. Navrhoval bych veřejně desku spálit hřišníky pochytat zavřít a sebrat jim nástroje aby je náhodou nenapadlo něco tvořit.

22. 09. 2021 8:39

- Moloch

Já se naopak přidávám k táboru lidí, kterým se deska nelíbí. Dal jsem Senjutsu šanci, ale očekávání nenaplnilo ani z půlky. Celá deska se táhne jak smrad za hovnocucem a jednoduše nudí. V rámci diskografie IM ji řadím na poslední 17. místo. S bodováním bych šel ještě níž než kolega Pepsi, tak na 4/10.

21. 09. 2021 23:29

- Hunter

Tak já se přidávám k táboru lidí kterým se deska líbí. Nebylo to na první poslech ale několik a neustále se k ní vracím. Já jsem naprosto spokojen 9/10

21. 09. 2021 21:23

- Ramón

Proč mě bylo umožněno ,, slyšet' a desku si užívat a ,,šestkařům' ne??? Nespravedlivé a smutné!!!:(

21. 09. 2021 20:00

6/10 MAX!!! - Demonick

V tejto chvíli sa ozaj musím zastať Pepsiho - na 100% s nim totiž s hodnotením súhlasím. Absolútne totiž nechápem tie obrovské ovácie od Rudiho Rusa, Balčiráka atď :-) 9/10 za čo preboha? Za túto 100x prežúté pidlikanie? Najradšej mam ako sa Balčirak rozplýva, ako IM opäť prišli s niečim novým :D ...jasné, veď iba 20 rokov vydávajú ten samý album, ale s iným obalom. Vyhodiť tak 2 - 3 skladby (Celts, Parchment Senjutsu), zvyšok trochu prestrihať, ihneď zmeniť producenta, absolútne vymazať tie detské Pokemon klávesy (ozaj? v 21. storočí takéto niečo na albume IM? Jeesus!!!), zaradiť na úvod Days Of Future Past a možno vtedy. PS: ozaj sa ideme obhajovať vekom? Veď Halford či Byford majú 70tku, a hľa, JP a SAXON stále točia a nakopávajú zadky! PS2: častokrát vidím povyšovanie Senjutsu nad taký X-Factor či nedajbože Dance of Death. Ako? Prečo? Vážne? Veď sú kvalitatívne niekde inde - Rainmaker, No More Lies, titulka, Paschendale, Face In The Sand, Journeyman, Sign, Man on The Edge, The Aftermath, Lord, Blood on the world´s hand... šleha vedľa šlehy!!! PS3: vie mi niekto vypichnúť aspoň 2,3 zapamätateľné gitarové riffy? Základ metalovej hudby a ja si tu nepamätám ani jeden...

21. 09. 2021 18:27

- Pepsi Stone

Ještě jednou a naposled. Za hodnocením si stojím a jinou známku bych desce neudělil ani teď. Nemusím to obhajovat, přesně na 6 to cítím. A šestka není negativní hodnocení. Je pořád nadprůměrné. Neuděluju body za zásluhy, za to že to jsou Iron Maiden ani za hloupu frází: "buďme rádi, že ta kapela vůbec něco vydala". Udělil jsem ho pouze za to, co je uvnitř Senjutsu. Není to špatné, ale není to nijak zvlášť skvělé. Jsou to klasičtí Maideni, jen zase o trochu nudnější a méně energičtí. Toť vše. Jen je zarážející, jak negativní recenze kdysi sklidilo The X Factor a teď u Senjutsu se můžou kritici rozplynout, přestože na řadě míst novinka zní jen jako znovu přežvýkané X Factor.

21. 09. 2021 11:52

co se stalo, nedá se odestát - lord Džoudemort

tvl tady furt autor obhajuje neobhajitelné ... tedy sve posahané hodnocení novinky IM .... njn to je smulicka ... negativních recenzí je celosvětově absolutní minimum, prostě všichni jsme blbci :) já vím ... autor se zařadil po bok několika exotických myslitelů, kteří prostě vědí vše nejlépe ... my ostatní se radujeme ze skvělé desky, celosvětové ,a v dnešní jutube době neskutečně nečekané, maiden vlny ... prostě máme radost z desky, která je bez diskuse za 8-9/10

21. 09. 2021 10:55

- Pepsi Stone

Celkové hodnocení má mnohem více hledisek než jen zařazení v rámci diskografie. Jsou v něm zahrnuta splněná očekávání, celkový pocit z desky, kvalita zvuku a samozřejmě hlavně skladeb samotných a td. atd. Takže prostě šestka. Nabýt tam Death Of The Celts, The Parchment a asi i Lost In A Lpost Words a nestartovalo se Senjutsu, byla by to osmička jako vyšitrá, možná i 8,5, ovšem takhle je ten výsledek prostě slabší. K tomu progresu. Iron Maiden samozřejmě žádný progresivní rock či metal nehrají. To, že jsem napsal, že mají progrockové skladby, je o tom, že jsou ve stylu prog rocku, tedy stylu, který byl progresivní v první polovině sedmdesátých let a z té doby si taky nese své pojmenování.

20. 09. 2021 11:34

Za me je to super... - Helvetes

Ja mel vzdy s Iron Maiden problem a to ten,ze se mi ne vsechny skladby na starsich albech nelibily a nektere vylozene vadily...nereknu ted konkretne co a kde..ale s novou deskou tento problem nemam.Libi se mi fakt kazda skladba od zacatku do konce.Vubec mi nevadi ze je to tak dlouhy,utece to jako voda a jedu znovaA hlavne se to hrozne dobre posloucha.Tedy za me,naprosta spokojenost.A progresivnimu metalu se zdaleka vyhybam.Zde nic takoveho neslysim

19. 09. 2021 3:17

hodnocení IM - Honza

tak mám konečně doma LP desku, teda 3 desky! :) A musím říct, že hodnocení za 6 nechápu. Sice vždycky argumentujete, že je to v rámci diskografie kapely, ale to by vlastně znamenalo, že kdo vydá majstrštyk, tak za dobré desky už bude mít navždy nižší hodnocení než průměrná kapela. A to se přesně podle mě děje u vašeho hodnocení IM. Když se podívám, jaké (pro mě úplně průměrné) desky kolem dostávají hodnocení 8-9, tak mi těch 6 (jako za Virtual XI!) prostě připadá jako úlet, je to v kontextu metalu roku 2021 hodně dobrá deska, i když mohla být kratší :).

18. 09. 2021 9:52

- Pepsi Stone

To srovnání s novými alby Deep Purple, které se tu uvádí, není od věci. Je jasně vidět, že oba kapelám chybí Martin Birch.

17. 09. 2021 13:11

Michal - Santrik

Ešte môžem uviesť jeden príklad. Keď vyšiel album AMLAD od IM tak som mal s nim veľký problem a album ma vôbec nedostal zdalo sa mi to dlhé nezazivne proste ma to nebavilo. Na niekoľko rokov som album odložil a potom znovu prehral a začalo to fungovať. Tak každý to mame asi niejak inak. :-)

17. 09. 2021 11:15

1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0809 sekund.