CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku EDGUY - Age Of The Joker


- lukáš

to Pagan: Kiske sám začal s vírou a trochu myslím, źe se z toho zbláznil.Poté se chtěl na své kolena postavit a udělat něco za sebe, další věc je , že to skutečně dotyčného přestane bavit.To že teď hraje s avantasií. Zkus si představit že by si hledal svuj styl, nahrál si ho a nemít s ním žadný úspéch- viz solovky kiskeho. a teď živ se muzikou a dělej svou hudbu pro radost.Někomu to prostě nejde.

7. 09. 2011 13:52

- GNT

Pagan: to o té teploušké desce Sammett skutečně řekl v rozhovoru s Havlenou, když vycházela třetí Avantasie. No a Havlena si to jako autor rozhovoru zapamatoval a dal Tobiašovi sežrat. Já myslím, že T. Sammett dobře ví, co by lidé chtěli, ale tak nějak natruc (podobný postoj je libůstkou hodně lidí, nejenom umělců) jim to nedá, on bych chtěl, aby lidé lidé chtěli to, co jim chce dát on. Kdyby lidé žádali T. Sanctus, možná by jim nutil Theatre of Salvation. Psycholog by k tomu možná dodal podrobnější rozbor.

7. 09. 2011 13:47

- GNT

Lukáš: Savage Cirkus jsou opravdu připomínkou rannějších B. Guardian. Jejich (S. C.) druhé album mám. Jinak, co je to vývoj? Musím nutně měnit názory, účes, životního druha atp., jenom proto, že by se to mělo, slušelo, že tak činí jiní, že jsem mezi posledními, kdo se nezměnil respektive nevyvinul? Je stagnace špatným stavem? Já myslím, že kolikrát je lepší uchovat si přijatelný status quo (co bychom dnes za to dali, kdyby ekonomika a sociální stát byly na úrovni 60. let 20. století).

7. 09. 2011 13:41

- vn

Presne tak!Napadl me taky hnedka Kiske,protoze o nem se toho cetl hodne,jak mu prijde melodicky metal smesny a ze to proste uz nechce delat nikdy.. a za par let zase natacel speedove/melodicke desky v Italii a vsude mozne hostoval!Taky jsem si x-krat klepal na celo co to je asi za cloveka.. heh

7. 09. 2011 13:40

- Pagan

Kdyby ji pochválil, tak to vůbec neznamená, že chce natočit něco podobnýho, nýbrž jenom že si stojí za svojí minulostí se vším všudy. V opačným případě je to totiž známka psychické nevyrovnanosti. Extrémním příkladem je Michael Kiske, kterého melodický metal vynes do popředí té nejupřímnější popularity, on na to ale naplival a teď se opět objevuje na pódiu např. s AVANTASIÍ při zpívání těch nejspídovějších a hlasově nejvypjatějších věcí (viz "Reach Out..."). Já mu to ale už třeba dávno nežeru :-)

7. 09. 2011 13:37

- vn

Theatre je nejlepsi deska pro fanouska,ale pro muzikanty to treba takova slava neni!!Nevime co se odehravalo ve studio jak moc to osidili popripade upravovali.. to si myslim bude ten hlavni duvod!Trosku mi to pripomina zalezitost kolem desky the dark ride,ale to je samozrejmne jiny pribeh...

7. 09. 2011 13:33

- lukáš

to Pagan: A právě kdyby tu desku pochválil, tak by si každý myslel, že chce natočít druhou theatre a přítom mu předhazovali, že kapela stagnuje, tím že nepŕijde s néčím novým, ale kopíruje starý materiál.To máš téžký. Kapela megadeth tvrdila, že pŕíjde , nebo slayer s albem z roku 88 a všude se napsalo, že slayer a megadeth zakrněli a proč znovu nahrát retro materiál.

7. 09. 2011 13:07

- lukáš

to muj top nej skladeb v hodně speed metalových tempu: 1.blind guardian- The Last candle 2.helloween twilight of the gods 3.avantasia - reach out for the light 4.stratovarius - black diamond 5.edguy - mysteria to GNT: Je opravdu zvláštní jak se Tobíkovi theatre nelíbí. Ovšem je jasné že kdyby natočíli druhé theatre , tak ten vývoj bude divně vypadat.ani maiden, ani metallica se nesnaží dělat drúhý master, či piece of mind. A taky jedou po vývoji. Kapela která by se ti mohla hodně líbit je Savage circus, jako blind guardian v nejlepší formě.

7. 09. 2011 13:01

- Pagan

Ale on to vyloženě nehaní a dokonce se diví, kde vzal Havlena tu "jeho" přirovnání k teploušské desce. Bůhví, jestli to vůbec někdy prohlásil. Každopádně, větší pokoru projevuje kytarista v rozhovoru o stránku dál. Je pravda, že by se Tobias mohl vyjadřovat o té desce lépe, páč takhle se dá mezi řádky vyčíst, že si o sobě právě teď myslí, že je hodně móóc dobrej skladatel a tenkrát to bylo jen něco jako mladistvej úlet. Jenže tenhle úlet miluje hodně fanoušků a tak tyhle jeho hlášky jsou velice nerozumné, minimálně z managerského hlediska! :-)

7. 09. 2011 12:56

- GNT

Tak jsem si přečetl ve Sparku rozhovor se Sammettem. Chlapec má nějaký komplex z alba Theatre of Salvation (pozoruji to už delší dobu). To co asi většina fanoušků Edguy považuje za jejich nejlepší počin, on má málem za nejhorší - že by si v skrytu duše uvědomoval (ač to nikdy nahlas nepřizná), že tenhle "stín" už nikdy nepřekročí, nepřekoná?

7. 09. 2011 12:39

- GNT

Ano, Wolf Raven, tak to je přesně ten typ skladeb, kterých nemám nikdy dost a které bych chtěl od Sonaty Arcticy slýchat "včera, dnes a zítra".

7. 09. 2011 12:34

- lukáš

to GNT: Já od sonaty articy miluju píseň Wolf and raven.Super je i klip. Ale na posledních deskách jak píšeš zvolnili pro mě až moc.Ale nic to není proti , přestože to byl v minulosti super thrash- kapela Gladiator.Na koncertě ke dvacátému výročí, nezahráli ani jednu píseň z thrash ery. I na best of desce žádná taková věc není. Myslel jsem hlavně i extrémní odklon k pop rocku- typu lucie.

7. 09. 2011 11:03

- GNT

Na prvních čtyřech albech Sonaty Arcticy probíhal vývoj v rámci žánru či stylu, v podstatě jsem neměl výhrady, vše podstatné zůstalo zachováno, poslední dvě desky jsou však už velkým úkrokem jinam (i když v některých písních se dá návaznost na starou tvorbu vysledovat), zmizela speedová tempa, pomalu mizí dříve vedoucí úloha el. kytary, mizí sóla, mizí refrény atd.).

7. 09. 2011 6:41

- GNT

Lukáš: souhlas s tím, že dříve škatulky nebyly tolik potřeba, neboť se vše vyvíjelo za pochodu, dnes jsou už karty rozdané a s ničím novým nelze přijít (snad jen nějaké fúze, ale to už je míchanice dávno existujících stylů).

7. 09. 2011 6:36

- lukáš

to téma škatulky: V době kdy vznikaly písně led zeppelin,deep purple,thin lizzy ,queen a mnoho dalších žádné škatulky nebyly.Dnes pro někoho je třeba zastaralá deska ride,master od metallicy nebo judas sreaming for vengeance ˇ,painkiller. Neposlouchám jen manowar,blind guardian , ći kinga diamonda. Crimson glory,thin lizzy,madonna,queensryche,queen,whitesnake,metallica,kreyson,madonna,depeche mode,edguy,avantasia, led zeppelin,savatage. Sám si například nemyslím , že blind guardian nehrajou speed metal teď, ale sem rád že ta jejich hudba je vlastně nezařaditelná.V dnešní době je myslím v uvozovkách díky horšímu zvuku zastaralá , kdejaká kultovní deska. A já se ptám, když kultovní deska má horśí zvuk, než dnešní desky, proč se hodnotí dnes lépe dneśní zvuk nahrávky, než nahrávka samotná?

6. 09. 2011 15:13

- Soichiro Honda

..ale pri takej Sonate Arctice, nazvať albumy Unia a Days Of Greys zabrzdenie, cesta späť, alebo bez nápadov, je trochu zcestné.. tam je ten posun dopredu poznať, to že to možno nie je speedové je pravda, ale nápadov je tam ako za všetky predošlé albumy dohromady.. alebo trebárs taký Therion.. tam je každý album iný, už len medzi rokmi 2004 a 2007 cítiť rozdiel, a to nehovorím o porovnávaní Sitra Ahra a Ho Drakon.. tá kapela sa vyvýja každým albumom a každý je rovnako kvalitný.. nehovoriac o tom, že sa stále držia v mantineloch symfonického metalu (pravda až na začiatky).. a požadovať od kapiel ktoré sú +- 20 rokov na scéne hrať to isté je v podstate nemožné, mne sa tiež to, čo som počúval pred 5 rokmi, nie, že nepáči, ale už to tak často nepočúvam.. myslím jeden štýl, nie preskakovanie z deathu do poweru.. a čo sa dosť často opomína, tak je fakt, že kapely ktoré hrajú speed nemusia speed vobec počúvať.. napr. Hansi Kursch je veľký fanúšik Nevermore, Sascha Gerstner má rád Van Halena, Alex Staropoli zas Crimson Glory.. takže fakt, že niekedy (hlavne ked už dosiahli úspech) chcú hrať aj to, čo majú radi je podľa mna velmi prirodzený, navyše ked je tá tvorba podla mna rovnako kvalitná .. ;-)

6. 09. 2011 14:36

- Venca Votruba

Pagan: Pravdu máš :-)

6. 09. 2011 9:37

- GNT

Fanda: to, že nějaký recenzent napíše o kapele že se nevyvíjí a stojí na místě a že je to špatně, to je stará obehraná písnička, takových recenzcí je deset do tuctu. U svých oblíbenců beru fakt, že se "nevyvíjí a stojí na místě" jako maximálně pozitivní. Proč? No protože danou kapelu mám rád kvůli tomu, jak a co hraje. Začne-li hrát něco jiného, co nemusím, pak je možná kritik pochválí, ale já už si jejich desku nekoupím. Takhle jednoduché to je. Jak stále píšu, od svých oblíbenců chci nové písně ve starém duchu a stylu (nepatrný vývoj v rámci zvoleného žánru snesu).

6. 09. 2011 9:21

- GNT

Pagan: jistě i takhle se na to dá nahlížet, ale úplně o věku to není. Mně bude za pár roků padesát a klidný, uvážlivý až pomalý jsem byl vždy (nebo jsem alespoň takový chtěl být). Ale v hudbě to mám nastavené jinak, čím starší, tím více preferuji speed, když mi bylo dvacet, tak jsem rychlost u kapel nijak neřešil. Co je zajímavé: nezůstal jsem u hudby svých vrstevníků (i když ji stále mohu), naopak vyhledávám muziku, kterou dělají lidé o generací mladší. Můj mladší bratr se naopak posunul k hudbě dnešních 50-60-tníků, tedy k blues a rocku přelomu 60-70. let (speed doslova nenávidí). A poslední věc, jestliže dnes prakticky všechny druhy rocku a metalu hrají jak dvacetiletí, tak i šedesátiletí, tak proč by z toho měl být vyjmutý speed? Fyzicky jsou na tom lidé dnes lépe než dříve, dnešní čtyřicátníci na svůj věk nevypadají, hranice aktivního života se prodloužila atd. Nevidím důvod, proč by 50-60 hudebníci průměrného zdraví nebyli schopní zahrát rychle (viz např. houslisté ve vážné hudbě, vždyť některé barokní skladby i jiné jsou doslova bleskurychlé - nakonec byly i pro speed velkou inspirací - a takovému Hudečkovi je kolem 60-ti, neslyšel jsem o tom, že by někdy mluvil o tom, že nestihne zahrát to, co zahrál jako třicetiletý).

6. 09. 2011 9:09

- Pagan

Když se to tak vezme, tak i v běžném životě když člověk stárne, tak se zklidňuje a zpomaluje, hledá jiné cesty a postupy. V hudebním skladatelském životě je to podobné a pochopitelné, nevidím v tom zásadní problém, vždy je možné vrátit se k raným deskám kapely a naštěstí pořád vznikají mladé smečky, které do toho buší úměrně svému věku:-)

6. 09. 2011 8:36

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07956 sekund.