CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku EDGUY - Age Of The Joker


- GNT

Vezmu to všechno dohromady. Ač preferuji speed tak nejen ten - hodně mám rád skupiny typu AOR, staré Uriah Heep, spoustu věcí ze 70. let atd. atd. Ale když už je kapela speedová, tak od ní chci speed, to je snad celkem normální požadavek. Posun od speedu ke country pop hard rocku nevidím jako vývoj a už vůbec ne progresivní, je to prostě zbrzdění a zpátečka ve vývoji; ostatně už jsem to psal, po speedu už není možný žádný další vývoj kapely kupředu (tam už nic není), jen cesta po vývojové cestě zpátky. Střední tempo třeba s galakticky rychlými kopáky a třeba i s nebesky čistým a zpěvem s hlasem s rozsahem pěti oktáv ještě není speedem: jak do toho bubeník nehrábne rukama, žádný speed se nekoná - je celkem zábavné, jak si tu někteří vytvářejí omluvenky pro své oblíbence, kteří dříve hráli speed, jak chtějí i z dnešní nespeedové tvorby vyrobit dodatečně slovně vyrobit speed. Ale pozor, i nespeedová tvorba těchto kapel může být kvalitní a mohu a často i mám ji oblíbenou, jenom prostě konstatuji, že už to není speed. Ano, my speedaři jsme asi nejkonzervativnějšími fanoušky, náš oblíbený žánr má úzké mantinely a snad proto ho nikdy nemáme dost. Nemám rád alba v jednom ultrarychlém tempu, to rozhodně ne, ale když vznesu požadavek, aby u speedové kapely byla alespoň 1/3 tvorby v rámci zvoleného žánru, je to moc velké přání? Řekl bych, že každý fanda nějakého žánru bude chtít od svých skupin, aby se držely v nějakých mantinelech. Bohužel dnes na světové ani na možná evropské úrovni (pominu-li legendy typu Helloween, G. Gurdian atp., ale tam už o speed moc nejde a pak v takové V. Británii asi nepatří k nejpopulárnějším, jediní G. Ray snad na tempu příliš neslevili) neexistuje opravdu speedová kapela (jiné žánry zastoupení mají): nevím proč (nebo to vlastně tuším), ale prvním a hlavním předpokladem pro to, aby se nějaká speedová grupa stala populárnější a známější, je přestat hrát speedově. Proto musí fanoušek speedu lovit v regionálních vodách, musí se obvykle spokojit s rannou tvorbu původně speedových kapel, musí být připraven na špatné recenze svých oblíbenců: slabší povahy se mohou cítit v hudebním světě jako štvanci s neuvěřitelně špatným vkusem.

6. 09. 2011 6:34

- Venca Votruba

Ale vem si, kdyby takhle přemýšleli Beatles, Queen či třeba Pink Floyd... Nikdy by nebylo White Album či Dark Side Of The Moon. Do konce života by hráli jednoduché popové popěvky (v jednom případě) či psychedelické úchylárny (v druhém případě). A to jen proto, aby neztratili původní fans :-) A když se přesunu k metalu, třeba i k heavy, tebe by bavilo, kdyby Judas ještě dneska hráli dejme tomu jako na British Steel?

5. 09. 2011 22:30

- Anonim

to adrian: Naprostej souhlas. Hudební kritika často označuje pojmem "vývoj" obyčejnou tvůrčí krizi - kapele prostě dojdou nápady, tak se někam posune, protože ji vlastně ani nic jinýho nezbývá. Nejhorší na tom je, že poslední dobou se hodně kapel "vyvijí" do jakéhosi moderně metalového univerzálního stylu, který má prvky jak nu-metalu, tak heavy a speed metalu..... možná že se nám nakonec všechny metalové styly spojí v jeden jediný univerzální styl a bude po škatulkování.

5. 09. 2011 21:33

- adrian

Na slovo "vyvoj", pripadne "progrese" zacinam byt uz fakt alergickej - kapela zacne hrat sracky, protoze ji dosly napady a hned je to uzasny vyvoj a nepreslapujou na miste. Ja nejsem ortodoxni speed metalista, posloucham spoustu metalovych zantru, ale kdyz si oblibim nejakou speedovou kapelu, tak od ni ocekavam speed a ne nejakej pojebanej americkej pseudo hard rock s prvky power metalu. Tohle pro me fakt zadnej vyvoj neni. Jinak GNT, souhlas se vsim, co jsi napsal nize, vnimam to stejne! :-)

5. 09. 2011 18:49

- Soichiro Honda

No mna Kamelot sklamal druhou polkou posledného albumu.. po cca House On the Hill to šlapalo výborne, ale potom už varili z vody.. až bonusová inštrumentálka bola dobrá.. ale súhlasím.. spolu s Blindom asi naj v žánri.. no z komerčného hladika sa Blindu asi rovnat nemôžu ;-)

5. 09. 2011 18:22

- Venca Votruba

Já nechápu, proč se tady neustále jenom řeší, jestli ten a ten hraje ten či ten styl. Méně ortodoxnosti by občas některým lidem uspělo :-) Nebylo krásně v sedmdesátých letech, když byl všechno jednoduše hard rock? Také nikdo neřešil, že jsou Black Sabbath úplně někde jinde, než Led Zeppelin... Myslím si, že jsou speedaři opravdu nejortodoxnější metaloví fanoušci. Kapelám to nezávidím, protože musí být frustrující hrát neustále podle jedné škatule. Každý muzikant, každá kapela se chce vyvíjet. Jen AC/DC zůstávají pořád stejní :-)))

5. 09. 2011 18:11

- Tassadar

Fanda: takhle něco rozškatulkovat chce opravdu koule a i když pominu, že zcestnější nesmysl jsem už dlouho neslyšel, tak "styl hard rock metal" mne opravdu málem zabil.. a lukáši, ty se zkus naučit psát česky, luštit tvé příspěvky, to je pomalu práce pro zkušeného kryptografa. Názor, že "tobí je skladatel číslo jedna" je taky celkem síla.. k čemu to, když 90% jeho skladeb jsou pičoviny na Ntou? Další věc, krom strojových kapel typu dragonforce už dnes nikdo čistý speed nehraje.. prostě se jede na fúze /fůze? Teď nevím/ a jediná banda, která mne prozatím v power/speed ranku nikdy nezklamala, jsou Kamelot -> ti opravdu patří na úplnou špici žánru. I když, teď bez Roye:(

5. 09. 2011 17:49

- Fanda

Můj názor je ten, že speed metal zastupuje skladba We Don't Need A Hero. Power metal zastupuje pecka Mysteria. Heavy metal zastupuje Down To The Devil a hard rock-metal zastupuje Lavatory Love Machine. To je můj názor. Jinak zase musíme přiznat, že kdyby se Edguy nevyvíjeli a natáčeli stále power-speed metalové desky, tak by zase recenzenti psali, že je to furt stejné. Že Tobi s bandem stojí pořád na místě, a že jeho limity v žánru jsou velmi malé.

5. 09. 2011 15:34

- Soichiro Honda

Od Blindu všetci čakajú songy ako Valhalla (Voice In The Dark) a bards Song (Curse My Name).. tieto typy su prakticky na každom albume.. od nich nikto nikdy nečakal celý album ratatatata.. a inak, speed neznamená automaticky astronomickú rýchlosť skladieb.. niektoré trash/death/blackové šupy sa ženú ešte vačším tempom a nikto o nich nehovorí ako o speede.. a naopak speedové klasiky ako Halloween, Power, Sign Of The Cross, Headless Game, Vain Glory, atd.. nie sú až tak rýchle ako sa zdajú byť ;-) .. preto je podlamňa žáner "speed metal" tak trochu out, celé to zahrňuje skor slovo "power metal" ..klávesy-neklávesy, tie už používajú dnes všetci.. speed skor charakterizuje vysoký spev (čistý), melodická hra, a bicie, ktoré využívajú viacmenej hlavne kopáky, narozdiel od extrémnejších štýlov, kde sú namáhané aj ruky.. ak tomu blindu, nenapadá ma nikto, kto by mohol byť v súčasnosti špička speed(power) metalu, ak nie Blind Guardian.. po nich dlho dlho nikto potom Avantasia s Helloweenom potom zas dlho nič a nasledujú Gamma ray, Dark Moor, Stratovarius, atd.. a to, že prví menovaní už nehrajú veľmi rýchle skladby (aj to je subjektívne), tak na tom vobec nezáleží, speed totiž nie je len o tom.. ;-) A späť k Edguyu.. po viac posluchoch to nie je tak zlé, myslím, že keby sa z toho urobila Avantasia (+ Kiske, Allen, Lande, Catley, + hostia) takby to bolo lepšie ako Wicked symphony alebo Scarecrow.. moj názor :)

5. 09. 2011 15:06

- lukáš

to gnt: Osobně já bych taky rád zase desky typu- tales,follow , ale prostě nikdy to tak nebude.Bohužel. Jinak nemyslím , že je špatné mít album ve středním tempu. I na at the edge of time je pár rychlých kusu.Nedosahují rychlosti tha last candle,banish a mnoho jiných starých pecek, ale deska se mi musí libit tím, že tam budou hodně silné skladby. a to na novince jsou- hned úvodní sacred worlds či wheel of time a mnoho jiných.Ty máš typ na dobrou kapelu v tomto ranku, nebo co například neznám.Mn´´ě docela chytly - heavenly, mám skoro vŚECHNY DESKY KAMELOT , brainstorm. ´ to all?Jinak si myslím, že člověk délá chybu v tom, když čeká další kultovní desku a jelikož srovnává, tak je jasný že už předemta deska se mu nemuže líbit. Napŕíklad gamma ray -land of the free,avantasia -metal opera part 1 podle mě tyto desky i keepery překonaj. To co délá tyhle desky jedinečnými jsou hlavně písně keeper a halloween.

5. 09. 2011 14:25

- GNT

Lukáš: já proti B. Gurdian neřekl ani nenapsal jediné špatné slovo, ale stojím si za názorem, že dnes už dějiny speedu píšou jiní, většina skladeb na novém albu B.G. je ve středním tempu (a na předchozích dvou deskách to nebylo jiné).

5. 09. 2011 14:07

- lukáš

to Bubák: asi si slepej, ale tvé jméno jsem tam neuvedl. to all: Tak jsem šťastným vlastníkem cd -edguy -age of joker.A snažil jsem se co nejvíce se oprostit od toho, že poslech budu brát, jako poslech mé oblíbené kapely.A světe div se, deska postupně roste , není to super věc, ale jednoznačně ukazuje , že edguy nahráli nejvyzrálejší desku své kariéry.Tím nemyslím nejlepší. U metallicy taky fanda čeká master, nebo ride pokračování, ale nedostane ho. to GNT: Za posledních deset let blind guardian udélali opravdu hodně velký kus práce. Ukaž mi v jejich ranku stejnou kapelu. Prostě není .Nadšenej wacken a mnoho dalších festivalu a nejenom z německa.nevím jakým kritériem se řídíš. Ale ty blind guardian, to žezlo drží.nevím jsetli vnímáš metalovou scénu, ale udélali obrovský kus práce.

5. 09. 2011 13:43

- GNT

Jinak je z diskuse dobře vidět, jaký kdo preferuje hudební žánr - z toho pak i vyplývá hodnocení jednotlivých etap vývoje Edguy. Podle mě Edguy nebyli nikdy tuctovým německým speedem, ale to jen můj názor "speedaře". Hellfire Club byl právě tím rozcestím, kde se Edguy odklonili od powerspeedu a vydali na cestu k rockovému mainstreamu. Já ten vývoj nevítal, ale to bylo tak všechno, co jsem mohl dělat. Už jsem to tu psal: my hudební konzervativci chceme od kapely nové písně ve starém duchu, více netřeba. A dočkáme se stále stejných starých písní na koncertu (já ne, já si koncertní zážitky jednou provždy zakázal) a experimentů na deskách.

5. 09. 2011 13:40

- GNT

Srovnávat Edguy s americkými kapelami: nevím k čemu je to dobré. Stejně tak dohadování se, zda ta či ona deska Edguy je lepší než alba Whitesnake či Bon Jovi. Podle mě to porovnávat nelze, hudební kořeny jsou jiné, jde o jiné hud. žánry a vůbec ...

5. 09. 2011 13:32

- GNT

Adrian: ano chceme zpátky staré dobré Edguy a právě proto je nedostaneme.

5. 09. 2011 13:28

- GNT

"Královskou korunu speedu" dnes už Blind Guardian (nic proti nim) ani Sammett dávno nedrží. Ale na druhé straně těžko hledat kapelu, která by si tu korunu speedu měla a mohla opravněně nasadit. V druhé a třetí lize jsou skupiny, které by žánrově i tempově odpovídaly, významově však nikoliv. Jediní známější jsou snad jen Dragonforce, které zase hodně lidí nemusí, snad i Reinxeed ... pak už je to sem tam speedová skladba na albu.

5. 09. 2011 13:25

- Rainmaker

na stránkách Sparku je recenze od fanouška :)

5. 09. 2011 11:31

- Bubák

Já říkal něco, čím bych podceňoval ,,generaci po nás?,, Nevzpomínám si....

3. 09. 2011 7:49

- lukáš

to venca votruba: Mně se slip of the tongue líbí hodně . Hlavně jedna píseň která začíná klávesovým motivem a pozoval na ní na mr. olympia-kulturistika- charles clairmonte, quilty of love super věci .Pořídil jsem si i dvd originál -doninghton 1990.Možná máš hodně rád slip , protože tam hraje na kytaru steve vai.Ale každému se líbí něco jiného . to bubák: To víš, metallica i kdyby vydala další desku za 15 let, stále bude nejůspěšnější kapelou na světě.A co si budem povídat, ve světě speedu drží královskou korunu blind guardian a právě tobias sammett.Ne náhodou hodně lidí přidává k m etal opeře part1, nebo případek - keeper of the seven keys 3.Ty desky jsou prostě fantastický! A dvojice wicked ,angel.Prostě tobias je momentálně skladatelem číslo jedna. Novinka jde o poznání svou cestou, teď ovšem jak ji přijmou nebo přijmou do budoucna fanoušci avantasie a starých edguy. Někdo chce zpátky vrátit hudbu edguy ke kořenům, já si to přeju též.Ale není kapela která by jela svůj styl do zblbnutí- motorhead, ac dc- přesto maj aspoň pět výborných desek - back in black,black ice, if you want to blood a jiné. to adrian: No, v dnešní době si může i mládež na 15 let krásně najít na internetu , co chtějí.Generace po nás myslím není tak úplně blbá, hodně jí podceňuješ.

3. 09. 2011 0:03

- Bubák

:-DDD zajímávý, kolik kapel se ještě probere během diskuze na desku Edguy. :-DDDD Apropo, článkem ve Sparku jsem se právě prokousal a docela jsem se bavil. :-DDD Poslouchal už někdo z Vás bonusouvý disk, jak už to tu za zanělo? Nedokážu pochopit, jak ty skladby mohli zkončit jako bonus a néé na oficiální verzi. Každá z nich je opravdu lepší, než co se na oficiálním nosiči nachází. A já se ptám, to vybíral kdo? A divím se, proč se na to nenapadlo zeptat nikoho ze Sparku. Jinak po nějaké době, co jsem si od nové desky odpočnul, můžu s klidným svědomím prohlásit, že tato deska je lepší tak o dva body než předchozí, takže plně souhlsím s Paganovým bodováním + přidávám půl bodu za bonusový disk, nemůžu si pomoci, kdyby si šlo koupit jenom ten, udělal bych to bez váhání :-D takže 6,5/10 ;-)

2. 09. 2011 20:52

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08259 sekund.