CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku EDGUY - Age Of The Joker


- Venca Votruba

No vždyť to říkám, že hudbu a texty dělá Hetfield. Tak jasně, že ty desky byly míň prodejné, než megatrhák 1987. To ale neznamená, že jsou špatné. Zrovna Slip je podle mě takřka na stejné úrovni - hlavně geniální kytara, která celou nahrávku táhne. Na to žádný Rocked Ride nemá ani náhodou :-) Edguy podle mě byli na vrcholu na desce Hellfire Club - tvrdá, moderní, hitová. Před tím to byl jen klasický německý speed, kterého už byly mraky. Hellfire se ale diskografii Edguy vymyká. Toť můj názor...

2. 09. 2011 20:14

- lukáš

to venca votrub: V mnoha interview dělá metallica, jako v minulosti- hudbu,riffy,texty- hetfield, ulrich bicí linky.Promiň ale má hodně knížek metallicy ,takhle přesně pracujou.Jen u desky st.anger dělal i texty kirk.Nevím jestli vlastníš dvd natáčení desky death magnetic, dělal ve dvojici hetfield a ulrich.Slip of the tongue byla s deskou slide it in , velký propad. o whitesnake se hodně zajímám, oprotí 1987 byly desky o třídu horší. I co se týče prodeje desek.Edguy tak silnou desku maj- theatre- ano, je to ještě speed.Ale myslím, že rocket ride je hodně kvalitní deska. Ale 1987 je jenom jedna.quilty of love a jiné jsou nádherné skladby, o tom žádná, ale tyto desky nedrží jako celek.

2. 09. 2011 17:00

- Venca Votruba

Lukáš: Ty Whitesnake nemyslíš vážně, ne? Ukaž mi desku Edguy, která je stejně silná jako 1987, Slip Of The Tongue či třeba Slide It In :-))) Ostatně, myslím, že za ty kapely mluví prodejní čísla. A Bon Jovi? Ač je nemám příliš rád, tak na ně Tobias nedosahuje skladatelsky už vůbec. Ale srovnává se tu nesrovnatelné. To sorry... A jediný skladatel? Zrovna u tebou zmiňované Metallicy většinu materiálu skládá Hetfield. Jinak, k recenzi Mandrake. Nemůžu si pomoci, ale zrovna tenhle článek si vybavuji a přišlo mi, že to tehdy byla naprosto obyčejná recka se třemi hvězdičkami. Ale třeba se pletu :-)

2. 09. 2011 16:44

- adrian

Ale dyt vetsina starych fanousku Edguy ( ti, co je poslouchali jeste kdyz nebyli tolik znami, tedy kolem roku 2000 - ne patnactileta devcatka, ktera vrchol jejich tvorby vidi ve skladbe Superheroes ) prave NECHCE, aby Tobias vymyslel neco noveho nebo se "posunoval" nekam dal. My chceme zpatky stare dobre Edguy!!! :-)

2. 09. 2011 16:40

- lukáš

To Ray: Když Edguy vydal první desku, neuběhlo ani moc let na to- kolik toho tobík složil!!Skoro na každé desce bonusové skladby, na singlech.New age messiah,the svage union či Judas in the opera- fenomenální věc s kiskem.Na singlech avantasie , jsou taky bonusové skladby!!A jak už tu někdo psal předemnou, takovej 140 skladeb už tobi skutečně složil.Otázka je kam se posune další deskou. To že v mých očích tinnitus- je zatím tak za 4,5 z 10 možných a age of joger za 5 z 10 možných to nic nemění.Já pevně doufám, že avantasii teď pustí k ledu, aby naplno se věnoval edguy.Posledníma deskama avantasie , to byly super věci.Na nových deskách edguy podle mě , hledá svou tvář .Po 140 písních přijít sněčím novým je hodně těžké, o to víc to zamrzí , jako fandu avantasie i edguy, že právě na avantasii-scarecrow,wicked i angel to skvěle šlo.Od další desky proto očekávám hodně silný materiál.

2. 09. 2011 16:28

- Fanda

Článek o Edguy k albu Mandrake ve Sparku byl (dokonce dvoustránkový), kde byla mimo jiné zmapována celá historie Edguy do roku 2002 vč. hodnotné recenze od tří recenzentů, stejně jako u poslední desky, takže bych Spark nehanil. Tobiasův hlas se od roku 2009 zase zlepšuje a sám říká, že Sascha Paeth ho od výšek odrazuje, aby ten jeho hlas vůbec vydržel třeba do padesáti. Tobi sám řekl, že lidi chtějí slyšet vysoké pasáže, tak to žene alespoň na koncertech a občas si i sám přidává vysoké vsuvky (viz. Babylon, závěrečná sloka v The Scarecrow, The Headless Game apod.). Přečtěte si nový Spark! A jinak...výšky dává o dost lépe, než před pěti lety. Co se nové desky týče. Během spousty poslechů mi dochází, že je to všechno vážně jen takový mírný nadprůměr a líbí se mi to hlavně proto, že je to Edguy. Když si vzpomenu na hymnusy typu Wastelands, Death Is Just A Felling, Stargazers, tak je mi do breku. :-( Škoda, že dělá takhle ,,jednoduchou'' hudbu a neopře se do toho tak, jako na Avě!

2. 09. 2011 16:23

- Ray

to lukáš: ty to podáváš, jako by byl strašnej chudák, že to musí všechno skládat :D:D. To je docela humornej přístup. Protože jaký si to sám udělal.... ;)

2. 09. 2011 15:04

Sammett-jedinej skladatel!! - lukáš

to all: Podle aspoň mě je důležité, je si říct jednu věc. Sammett je jedinej skladatel v Edguy!!Tudíž má strašně ztížené, když dává deo kupy každou novou desku, ať už Edguy či avantasie!! A kolik známejch kapel jen jednoho skladatele?? Helloween,iron maiden,metallica a mnoho jiných? Ne , na všechno je sammett sám!! to Pagan: Podle mě na to kolik se snaží sammett, tak prodává deske málo!! Ukaž mi kolik má třeba dobrých desek -europe,whitesnake,journey,magnum??? Teda kapely ke kterým má Edguy blízko.I taková super kapela Bon jovi nemá až tak hodně dobrých desek, přesto si myslím že právě Bon jovi , prodávaj tolik desek protože makaj!!! První vlaštovka pod zahraniční značkou je kapela Seven, ovšem maj to hodně ztížené.Stále nepřizpůsobili angličtinu, na metalovu muziku.

2. 09. 2011 14:52

bonus disc - stn

Doporucuju pustit si to bonusove CD, rekl bych, ze ty nejlepsi pisnicky se skryvaji tam :-).

2. 09. 2011 10:15

- GNT

Rainmaker: takže bude asi nějaký "zákulisní" důvod zviditelňovat i průměrná či dokonce slabá alba. Jinak samostatné velké recenze mají ve Sparku obvykle deathové (a jiné extrémní) skupiny, ale to bude možná tím, že se pravidelně v hodnocení umísťují na předních místech (kdo chce vidět jak si vedly melodické neřku-li speedové kapely, ať se nejprve podívá na poslední místa žebříčku, tam je nejspíše najde).

2. 09. 2011 9:32

- Rainmaker

to že Gamma ray byli na modrém podkladu, znamená samozdřejmě, že se album nedostalo do top 5, a proto se ho i přesto snaží zviditelnit mezi recenzema, stejně na tom byli i Blind Guardian s poslední deskou...sám jsem zvědavej na novej Spark co tam přesně píšou...

2. 09. 2011 8:26

- GNT

Ve Sparku třeba dobře hodnotili poslední album Gamma Ray (viz samostatný "box" na modrém podkladu od Balčiráka). Na recenze nelze spoléhat, každý redaktor má nějaký vkus, který preferuje ... a jestli se do toho plete ještě prodejnost či velikost labelu, tak potěš pánbůh. Jediný komu téměř bezvýhradně věřím je Pagan, ve Sparku dám občas na názor J. Kozáka, ale jak se říká: důvěřuj, ale prověřuj, takže vše kontroluji ještě na You Tube a jinde. Sammettův hlas by mi byl celkem u řiti, kdyby jeho "nekvalita" v posledních letech nebyla znát na studiových deskách.

2. 09. 2011 6:33

Spark - Anonim

Jsem rád, že si konečně někdo všimnul prapodivného hodnocení u recenzí ve Sparku. Protože to je věc, která mě na tomhle jinak dobrym časáku pěkně sere. Není to rozhodně poprvý, co vyloženě špatná deska skončila v top 5 měsíce. Ten samej případ je třeba novinka Cavalera Conspiracy nebo poslední deska Soulfly, která je suveréně nejhorší z jejich diskografie a ve Sparku je jako album měsíce. Nedokážu si vysvětlit, proč je vkus redaktorů Sparku naprosto odlišný od vkusu běžných posluchačů. Snad jen...všimnul jsem si, že lepší hodnocení dostávají kapely, který poskytly delší rozhovory, že by to byla náhoda?

2. 09. 2011 1:02

- adrian

Fanda: Sorry, ale toho jsem si opravdu nevsiml. Podle me to prave cca od roku 2004 s jeho hlasem jde z kopce :-) Nevim, ale je prece dost patrne, ze nejlepsi obdobi mel mezi roky 1999 - 2001, tedy z obdobi Theater Of Salvation a Mandrake. Nebo se mi to fakt zda jenom? :-)

1. 09. 2011 18:50

- adrian

Jo jo, presne tak. O Stratovarius se v Cechach zacalo psat poradne az potom, co podepsali s Nuclear Blast. Tedy od alba Infinite. To same bylo u Edguy. Zatimco k Mandrake vysla jenom malinkata recenze ve Sparku, u Hellfire Club ( prvni album u Nuclear Blast ) uz toho materialu bylo podstatne vic, vcetne pomerne velkeho clanku.

1. 09. 2011 18:46

- Fanda

Ve Spaku nikdo album nevynáší do nebes. Píší o průměrné desce. Podle mě je také velká škoda, že Tobi sjel do stylu, který dokáže zahrát každá druhá kapela, ale jinak se mi to album líbí a to velmi. I když husí kůži jsem měl opravdu jen parkrát. Co se týče Tobiho hlasu, tak od roku 2010 se to zase jen lepší a lepší. Byl jsem v Lichtenfelsu na Avantasii a Tobi tam dával takové výšky, že jsem měl husí kůži až na prdeli. Michi je bůh, to je jasné a ten mě tam posadil na prdel, ale Tobi mě překvapil. Pokud si nikdo nevšiml, tak od roku 2004 se do toho Tobi opřel jako motorová pila a je jasné, že náporem mnoha koncertů mu hlas zeslábl. V současné době je ale dle mého názoru na vrcholu (když nepočítám živák z roku 2003). Poslechněte si bootlegy koncertů z roku 99, 00 a uvidíte, že zpívá skoro stejně. Já se do Prahy těším a věřím, že nám to zase nandá. :)

1. 09. 2011 18:43

- Pagan

Je to přesně tak, EDGUY je tak vysoko, protože prodává (je mimochodem i na titulní straně). Stejně to bylo svého času třeba i se STRATOVARIUS...album Episode ve SPARKu propadlo, zatímco třeba v METAL HAMMERu skončilo myslím druhý. Ale jakmile začal bejt STRATOVARIUS slavnej, dostával se ve SPARKu výš a výš :-)

1. 09. 2011 15:03

- Venca Votruba

Pagan: No joooo, to je jako svého času poslední Manowar. Všichni na to blili ta nejhorší slova, ale podle Sparku to bylo na maximální hodnocení :-)))) Jak zpívá Pink Floyd - Moneyyyyy :-))

1. 09. 2011 14:57

- Pagan

Zářijový SPARK: EDGUY: II. místo :-))

1. 09. 2011 14:41

- GNT

Edguy si žádnou cestu nevybírají, všichni až na "lídra" jsou v podstatě námezdnými hráči, poslouchají Sammetta, jediným, kdo je občas podepsán jako spoluautor, je Jens Ludwig, ten možná něco svého i prosadí.

1. 09. 2011 13:03

<< 1 2 3 4 5 6 7 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08477 sekund.