CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku TIMO TOLKKI'S AVALON - The Land Of New Hope


Je to běs! Je to běs! - František Šafr

Nové album Avalonu je po prvním poslechu neskutečná katastrofa. Zatím tomu dávám 3/10 a pokud se to nezlepší při dalších posleších, tak adepta na průser roku již mám.

16. 05. 2014 15:07

- johny

Po x nasobnom vypocuti musim povedat, Bravo... Vyborne skladby, zapametatelne melodie, dobry spev. Dobre album. Toto Timovi vyslo. Uz som to pisal x krat. Ale je pravda, ze prve dve casti Avantasie boli takisto perfektne a uz si to radsej nechcem porovnavat.

26. 07. 2013 8:55

srovnání s Avantasií - Anonim

Ještě k tomu srovnání s Avantasií. Obě dvě nahrávky jsem slyšel právě jednou. A na ten první poslech mě o dost víc chytla Tolkkiho deska.

6. 07. 2013 18:24

TO: Aldys - František Šafr

Zde se naše názory spíše rozdělují, protože předchozí dvojalbum Avantasie mi nepříjde nijak extra power. Jedná se prakticky jen o pět power skladeb z 22, což není mnoho. (Wastelands, Scales Of Justice, States Of Matter, Stargazers, Angel Of Babylon). Na novém albu jsou tři zářezy z deseti. Ale to nehraje roli. Důležité pro mě je, aby mě deska bavila. Samozřejmě, že rád poslouchám speed klenoty jako "Dust To Dust" od Heavenly, "Visions" od Stratovarius, "Eternity" od Freedom Call apod., ale pokud mě deska nebaví, tak je to k ničemu. Nový Tolkki má sice řadu opakovaček a plno věcí se dalo udělat možná lépe, ale to album prostě baví. Když si vzpomenu na fakt, že po měsíci mě album "Tinnitus Sanctus" od mé srdcovky Edguy vypálilo z přehrávače a od té doby si z něho pouštím jen "Dragonfly", "929" a "Speedhoven", tak u Tolkkiho Avalonu poslouchám s nadšením většinu pecek a u Avantasie komplet album, protože BAVÍ.

4. 07. 2013 23:06

- Tass

FŠ: Je to jednoduché, u dlouhých rádobyprogresivních skladeb člověk podobný refrén odpustí, ale co se výkopu desky týče.. každý čeká druhou Against the wind, Father time nebo Fields of avalon.)

2. 07. 2013 17:52

- Aldys

to František Šafr: ale jasný, že to je hodně podobný...jen je u úvodní skladby hodně slabej refre, dá-li se to nazvat refrenem :) co se týče Avantasie, tak nevím, prostě mě moc nebere...možná proto, že předchozí 2CD bylo více power ,-)

1. 07. 2013 20:51

TO: Aldys - František Šafr

Zvláštní, že u refrénů "Infinity", "Elements", "In Paradisum" to nikomu špatné nepřišlo a přitom se jedná o téměř totožné refrény. ...a nová Avantasia? Nevím, co je na ní špatného. Která skladba konkrétně se nedá poslouchat? :-P "Dweller In A Dream", "Where Clock Hands Freeze", "The Great Mystery", "Whats Of Left Me"...? Jsem rád, že Tobi se na to nevykašlal a připravil další porci skvělých skladeb a Tolkki? Čekal jsem prostě trošku více, ale i tak se mi to líbí.

1. 07. 2013 18:18

- Aldys

a já zase nechápu, co se líbí na prvním songu s velmi zbytečným a nudným refrenem ,-) ne že by to byl špatnej song, ale jsou tam i lepší...a co se týče Avantasie, ano je lepší nez Avalon, ale spíše předchozí desky, Tam by Sammet Tolkkiho převálcoval úplně s přehledem, ale nový album je naprosto a jednoduše strašný :)

1. 07. 2013 17:53

TO: Dustter - František Šafr

Vysoké hodnocení jsem dal z důvodu, že mě album (až na jednu vyjímku) opravdu baví a mohu ho poslouchat stále dokola. Je sice slyšet mnoho z toho, co tady bylo již dříve, ale na druhou stranu - Tolkki vydal kvalitní album, které baví.

1. 07. 2013 13:43

1/10 aneb WTF Is This? - Dustter

Přece jen jsem se nakonec odhodlal k tomu to stáhnout a poslechnout to celý. Opravdu, 3x po sobě celé toto album a jediné co se mi zalíbilo je titulní song samotný. Jde fakt vidět že Tolkki stojí pořád na jednom místě a jeho hudba mě prostě nudí. Co se týče Stratovarius a jejich Nemesis, zas u mě pokročili o velký krok dále, bez Tolkkiho skutečně kvetou od Polarisu. A porovnání s Avantasií? Tohle se s takovými umělci ani porovnat nedá :D Ječení Elizy netřeba nějak moc komentovat. Ten jeden bod dávám skutečně a upřímně jen za ten titulní song. A to ho nemám zrovna potřebu poslouchat pořád. Ale překvapivě se mi líbil. :) Takže --- Sammet : Tolkki => 1:0 :) i když ve válce těchto oper by Tobi vyhrával celkově. :D :) PS: Fakt nechápu za co tak vysoké 8/10 hodnocení :D :D

1. 07. 2013 1:45

- František Šafr

Zvláštní. Já jsem kouzlu nové Avantasie podlehl. Zpěváci jsou profesionálové a skladby (až na nehodící se "Sleepwalking") mají hlavu a patu, jsou chytlavé a rozhodně ne průměrné. A Tolkki? Jsem šťastný, že naservíroval (po Symfonii) další salvu strato nápadů, které lahodí uchu každého melodika.

28. 06. 2013 1:01

- johny

nemesis je vyborne album az prekvapujuco ma bavi... Ale proste Avantasia ide trosku urovnou nadol. Tobias urobi promo, reklamu, ale samotna kvalita je ... no v skratke, kazdy zacne pisat ze "sa posuva v kariere dalej" a bla bla... Ale faktom je, ze mam pocit, ze Sammet,a spol nevedia co dalej...zato Timo ma milo prekvapil po tych jeho poslednych albumoch a problemoch som mal pocit, ze uz skonci ...ale nastastie, nahral vyborne album... Dufam, ze bude pokracovanie.

27. 06. 2013 13:16

dobry - Petrxxxx

Určitě lepší než utahanej a přehypovanej sammet s avanastasii..ma to hlavu a patu..exelentni zpěvaky.slušnou kapelu za za zadkem ..v jednoduchosti je sila..hodne dobre poslouchatelny ,,proc ne?? ,,Kiske je pořad frajer..a srovnani poslednich strat...... nemesis???..mě se proste nelibi..vzdycky sem měl strat... za šikanzen..i s blaznivim strojvedoucim..nerikam ze posledni alba byla nejaka velka umělecka prace ale bylo to porad este poslouchatelny..tohle album od mistra tolkiho je super a strato by se jen oblizli.tecka.

26. 06. 2013 20:06

- johny

Vcelku pocuvatelne album...oproti Avantasii..Neviem, ta upada, Timo ma sancu. Len v niekolkych momentoch mi to niektore pasaze pripadaju falosne..ale napriek tomu, celkom prijemne...

25. 06. 2013 16:44

- Eyrekr

A nasazení zpěváků mi příjde hodně dobré.. A co se bicích týče, možná Tolkki chtěl, ať nejsou moc nápadné.. Někdy je méně více, např. jak to je v tomto případě i s Tolkkiho kytarovýma orgiema, jak už tu někdo poznamenal..

20. 06. 2013 14:46

- Supermartonátor

K desce jsem přistoupil se zvědavostí. Tolkki něco v hudbě dokázal. Jenže Avalon je prostě .....chtě nechtě neujde srovnání s Avantasií.....o třídu níže. Jsou tu dobré skladby, Elize zpívá moc hezky a album je speedovější než avantasia. Zvuk bych neporovnával, bo Sammet má přecijen více prostředků a hlavně Sashu Paetha. Celkově mě ale bohužel po pár posleších nic neláká se k této desce vracet. Za mě 7/10....nadprůměr.

20. 06. 2013 12:13

TO: Lukáš - František Šafr

Je fakt, že bicí jsou poněkud stereotypní a "odfláklé" a člověk by ani neřekl, že to nabubnoval mistr Holzwarth. Při vzpomínkách na perfektní přechody pana Jorga Michaela, které (zejména na Elementech) nádherně bavily, je škoda, že na nich nebylo více zapracovnáno, ale při samotném poslechu to až tolik nevadí.

20. 06. 2013 8:06

Pro Tass. - lukáš

To Tass: Zvednu ti trošku náladu - Doposlouchal jsemi nové masteplan, havok, megadeth a všechny jsou pro mě velkým zklamáním . V těch se budeme třeba lišit .

19. 06. 2013 21:14

- Tass

Bubu: Jednoduše. Když pominu snahu Elize a Roba Rocka, tak to zní, jako by zbylým vokalistům Tolkki poslal obálku s demem nahrávky, několika eury a komentářem „Prosímtě, spíchni mi to nějak přes víkend, až budeš mít chvilku..” Prostě jednotlivé vokální party jsou nehorázně odbyté. Nehledě na to, že když už má Tolkki k dispozici tolik velkých jmen, měl by je sakra pořádně využít. A je mi smutno, já nechci sdílet názor s Lukášem: )))

19. 06. 2013 19:13

- Tass

Bubu: Jednoduše. Když pominu snahu Elize a Roba Rocka, tak to zní, jako by zbylým vokalistům Tolkki poslal obálku s demem nahrávky, několika eury a komentářem „Prosímtě, spíchni mi to nějak přes víkend, až budeš mít chvilku..” Prostě jednotlivé vokální party jsou nehorázně odbyté. Nehledě na to, že když už má Tolkki k dispozici tolik velkých jmen, měl by je sakra pořádně využít. A je mi smutno, já nechci sdílet názor s Lukášem: )))

19. 06. 2013 19:13

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0831 sekund.