CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku TIMO TOLKKI'S AVALON - The Land Of New Hope


Hodně velký průmer !! - lukáš

Tak jak tady čtu příspěvky nestačím se divit. Hudba Timo tolkiho je moje skoro vůbec nejoblíbenější !! Jedničky jsou blind guardian, ale abych se dostal k desce - Po vložení cd do přehrávače a poslechu všech písní jsem dospěl k závěru, že Tolki by už neměl skládat !! Ano ani jedna píseň na Avalonu v sobě neskrývá žádné kouzlo, bicí linky dělal snad nováček . Hodně mi album připomíná poslední desku Stratovarius s Tolkim, ale s tím rozdílem že by písně byly trocu speedmetalovější. Ovšem ta jednoduchostz bicích, kytarové linky nevytvářejí žádné úchvatné melodie a poslední průser jsou zpěváci . Jako by Tolkki vymyslel za týden hudbu a řekl lidem napište si jak ty písně chcete zpívat .... No hrůza. Do stratovarius - nemesis se konečně dokážu zaposlouchat , nová avantasie přestože není dokonalá , tak aspoň píseň s kiskem o zmrazení budíku je super. Je to tvrdé ale za mě - 4 z 10 možných.

19. 06. 2013 18:31

5/10 - vn

Maximálně 5/10, ta deska je hrozně nechtěná i zřad zpěváku, něco jako hele budu ti volat.. Prostě tohle nemá cenu.

19. 06. 2013 18:28

- Bubák

Nevím, jak Tass přišel na nedostatečné nasazení u zpěváků, já si myslím pravý opak. Deska ačkoli nijak objevná mě dost baví a celkem se shoduji s recenzentem. Jediný co bych recenzi vytknul, je že absolutně ignoruje příběh. Což si myslím, že by u recenze koncepčního alba nemělo chybět. Co se mi nejvíc na desce libí, kromě bezchybné a famózni Elise a Roba Rocka je, že Timo se nepustil do žádných onanií, aby představoval svoje ego, ale dal maximálnní prostor zpěvákům, kteří tuhle desku pozdvihli o dva řády víše. Nehodlám zde řešit jestli se mi víc líbí Avantasie nebo Avalon. Oboje má svoje pro a proti. Myslím, že deska si tu 8/10 zaslouží a doufám, že Timo zvládne oba další dily minimálně na stejné úrovni.

19. 06. 2013 18:06

7,5/10 - Aldys

Dobře napsaná recenze ,-) vše podstatné bylo napsáno... jinak ano, je to kopie všeho co bylo kdy slyšeno...na druhou stranu, raději budu poslouchat tyhle kopie, které daleko předčí těch 90% kapel, co v poslední době nejsou schopny vydat kvalitní album ,-)

19. 06. 2013 15:35

- Eyrekr

Timo Tolkki nezklamal, rozhodně spíš potěšil a neoznačil bych to za kopírování Avantasie, proč by měla být jen jedna metalová opera? Naopak bych uvítal víc takových projektů, nejlépe méně "avantasiových", myslím že Tolkki to pojal osobitě a Avantasii to pěkně natřel.. Jen se trochu bojím, že se to oposlouchá rychleji, než předchozí 2 výtečné Tolkkiho desky, ale to ukáže jen čas.. 8,5/10

19. 06. 2013 12:57

8,5/10 - czLukasss

Tak poměrně souhlasím s hodnocením, ale nemohu podotknout, že pouze, kdyby měla Avantasia o půlbodík méně. Jestliže nemá, zaslouží Avalon o půlbodík více. Je to krása jak je svět rozmanitý, a každý to vidíme zcela jinak že :))

19. 06. 2013 8:25

7/10 - Soichiro Honda

Čakal som prúser, no na počudovanie ma to baví. Nie je to nič nové, ale odsýpa to celkom v pohode. Ja si zas myslím že Symfonia bola supernuda s ujačaným Matosom a nevyužitým potenciálom Kuscha, Avalon ma baví viac. A áno, hlasy brutálne nevyužité (výnimka Elize) - Kakko, Allen, Sharon tí sú na tom albume aj niekde inde ako v booklete? a Tolkkiho syndróm vysoko a vyššie, každý jeden spevák má party postavené vyššie než štandartne. Kotipelto ho už s tým poslal do prdele, Matos na symfonii znie pračudesne a on si stále nedá povedať. (Jediný komu to prospelo je Kiske, konečne neznie jak Elvis s poltónovým hore-dole vibrátom). V tomto je Sammet lepší, ten proste vie ušiť skladbu spevákovi na telo. Naopak oproti Avantasii je tu lepší zvuk, lepšie skladby, lepšie hráčske výkony, skvelá Elize ktorá ovládla tento album, skvelý Kiske (titulka je v jeho podaní jeden z jeho najlepších výkonov, klobúk dole). Čo som ale fakt nepochopil je tá doslovná vykrádačka Destiny na konci titulky, melodicky to tam nepatrí, kazí to dojem na záver, sám sa pýtam či to tam musel Tolkki na tých 10 sekúnd pchať. Ach, tu smrdí poriadne ego. A ešte jedna vec, metalová opera? Ale nevravte :) Ja viem že to znie dobre a že sa to predáva, ale jediný a nikto iný kto si može nárokovať na označenie metalovej opery je Arjen a jeho Ayreon ;-) Inak lepšie ako Avantasia (tá je megaprúser), síce inak nič prevratné ale za tento rok Sammet : Tolkki 0:1 // A btw na záver, Kotipeltovci opäť nakopali Tolkkiho, Nemesis je o triedu vyšia liga

19. 06. 2013 0:54

For: TASS - František Šafr

Na půl s vámi souhlasím. Album skutečně zní jako přes kopírku, protože v mnoha skladbách se najde něco, co jste už u Tolkkiho slyšeli. Ve skladbě "Shine" jsou skutečně "vypůjčené" pasáže ze skladeb "Amaranth" a "Nemo" od Nightwish a pasáže ze Stratovarius raději ani nebudu vyjmenovávat. :-) Ale mně se to album velmi dobře poslouchá a klady prostě převažují. Zvláště titulka s Michaelem Kiskem.

19. 06. 2013 0:34

- Tass

No, nejsem překvapen vysokým hodnocením, ačkoliv tradičně se postavím tak trochu do opozice. V prvé řadě musím poznamenat, že mám Tolkkiho tvorbu (zejména u strato) moc rád, je to vynikající skladatel, takže jsem si opravdu přál, aby Avalon byla bomba. Aby to bylo album plné nabušených hitů, něco jako symfonia. Bohužel, dostalo se mi pouze jakéhosi neforemného vývaru jeho předchozí tvorby. Už úvodní avalanche anthem je příšerná, po bombastickém úvodu člověk čeká rychlý, hitový refrén a dočká se akorát vyšeptávaného slova "avalanche" v pomalém tempu. ?!?! Nejhorší skladba alba je hned na začátku. A world without us je příjemná hitovka, jedna z těch lepší a to samé se dá říci i o singlové Enshrined.. s moc hezkým sólem a krapet uječenou Elize. Následující tři skladby jsou supervata (beze srandy, zejména ta speedovka je příšerná), aspoň, že nejsilnější moment alba, kombinace rychlovek magic of the night a to the end of the earth to docela zachraňuje. Závěr je kompletně zazděný, na titulní skladbě není vůbec nic úžasného, zejména proto, že přímo vykrádá některé melodické postupy z někdejšího megaopusu Destiny. Propó, to není jediný moment, který vám bude při poslechu alba evokovat věci již dávno slyšené - třeba ta úvodní supernuda skutečně zní trochu jako Elements, To the edge of the earth zase dá v refrénu vzpomenout na Know the difference z elementů dvojky. A jsem si naprosto jist, že v jedné ze skladeb (mám pocit, že to byla Shine) jsem slyšel melodický motiv z popovky Amaranth od souputníků z nightfish. A celé to album zabíjí nedostatečné nasazení mužských vokalistů, krom The magic of the night se do toho za celou dobu prostě nikdo pořádně neopře, zoufale tomu chybí koule!! Zkrátka, jsem zklamán, tohle je těžce průměrné album, po saaně to nejhorší, co tolkki sólově předvedl.. a Russel Allen to prostě nespasí, spíše svým nedostatečným nasazením album ještě více pohřbívá..

19. 06. 2013 0:18

<< 1 2 3

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09364 sekund.