CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KRUCIPÜSK - Boombay


- Hellhammer

Na Kresony bych si i amatérsky troufnul,přidělil bych jim 6/10 s tím,že je to hudebně velmi slušný nadprůměr,který sráží bohužel příšerné texty a hlavně křečovitá snaha Křížka nakecat lidem,že je to nejlepší česká heavymetalová deska za posledních 1000let...Hotovo,žádný velký rozbory...Právě,že když hodnotí desku někdo nezasažen žánrem,kolikrát z toho může vyjít zajímavý názor(ať už pozitivní nebo nikoliv..), neovlivněný právě vztahem ke kapele nebo žánru..Dát hodnotit desku fanouškovi kapely je podle mě dvousečné.Pokud to tak je,měl by jí zároveň,jako druhý pohled na věc, hodnodit i člověk tolik nezasažen kapelou/žánrem aby byl vidět konsenzus..

7. 01. 2014 15:03

Hellhammer - Jirka

ty mě prostě nechceš chápat..to není o protěžování..nemopažuju se za skalního posluchače jen české tvorby, ale mám jirád, tak dokážu ohodnotit, co se mi v daném žánru líbí a co ne..třeba ti hárleji..nikdy to nebyla extra kvalita, ale byla to legrace, des už to je ubohost a dám jim klidně 2/10 a to ještě z lítosti..poslední tři sestry dám 5/10 a to jen dík tomu, že je to moje srdcovka..Arakain- dřív moji oblíbenci, dnes hrůza bez nápadu, ikdyž dobře zahraná..pak ale narazím třeba na Abi gail příjemné překvapení, první deska flatus, Parádní Atari terror..atd atd..česká tvorba prostě není jen Alkehol A harlej a ne každý, kdo se na ně rád dokáže pobavi není nekritický hlupák..To máš jako jít do kina koupit si popcorn a bavit se u Starých akčních hrdinů..ale stejně tak je v mém top ten Filmech tenká červená linie...Ale pokud k něčemu přistupuju s odporem, tak tam nikdy nic dobrého nenajdu

7. 01. 2014 15:00

jirka - Hellhammer

Já taky nemám moc rád třeba Sepulturu,nikdy jsem její obrovský věhlas moc nepochopil, ale troufnu si jí ohodnotit a troufnu si říct,že některá alba jsou bez uzardění za 9 nebo 10..Ale na koncert bych nešel,groove/trash mi nic neříká,ale jeho kvalitu dokážu uznat...Problém je,že česká bigbítová scéna tu kvalitu už prostě nemá,a tím,že jejich nahrávky by měl hodnotit dle tebe jen jejich fanoušek(aby jim dal hodně bodů asi..),tím tu kvalitu zpět prostě nepřivoláš....A souhlasím s Rayem,nemám nic proti zábavě,co mi vadí je když má partička přiožralých fandů bigbítu potřebu zatahovat do své zábavy i festivalové okolí,svůj názor ostatním vnucovat a neustále opakovat jak je to skvělý,dobrý,zábavný,český,pivo teče atd..Takoví lidé mi prostě nesedí.Kdyby alespoň si nechali svoji zábavu pro sebe,ale prvotním úkolem těchto lidí je otravovat i své okolí a vnucovat jim svůj vkus,který je ještě k tomu hodně jednoduchý..Já taky nežiju v pocitu,že každý se musí bavit,když hraje ta moje oblíbená kapela....Na bandě bavících se bigbíťákůmi vadí to,že se pokoušejí svoji zábavu vnutit i svému okolí,které o ní třeba nestojí..

7. 01. 2014 14:57

- Ray

Hellhammer: Kdyby se to upravilo na to, že recenzent by se měl držet žánru, který poslouchá, tudíž mu rozumí, a když budeme dejme tomu brát českou "bigbítovou" scénu jako samostatný žánr, tak bych s tím souhlasila. Pak to dává smysl, člověk musí hodnotit něco, v čem se vyzná a v čem má srovnání, protože řeknu ti, když mi omylem přistane nějaké blackové nebo podobné album na recenzi, tak nemám nejmenší ponětí, jestli je to super, nebo průser, protože ten žánr mi nic neříká. Proto bych se neodvážila hodnotit například nové album Kreyson, protože jsem ho slyšela jednou a s velkým sebezapřením, můžu jenom neprofesionálně říct, že se mi to nelíbí a tak radši mlčím. Na druhou stranu jsem ochotná recenzovat jakoukoli speed/power/prog desku, tak vím, o co jde a s lehkým srdcem můžu něco označit za sračku :D. Ráda bych ale zdůraznila, že v případě Pepsiho o jeho přehledu a znalosti české scény nemám nejmenší pochyby, tudíž je kompetentní recenzent.

7. 01. 2014 14:56

- Hellhammer

..."proto nemá hodnotit české kapely někdo kdo je nemá rád"...A jsme zase u toho,to teda má české kapely hodnotit jen jejich fanda,napráskat jim 8 nebo 9 bodů jen proto,že jim fandí a jsou české????????

7. 01. 2014 14:48

Ray - Jirka

ale každopádně s tebou souhlasím, že někomu vnucovat svůj hudební vkus je opravdu hlouposta v tom občas vidí problém některých recenzí, kteří hodně sklouznou do osobní roviny vkusu autora..ale zas je pravda, že v tom monožství co redakce naposlouchá se to asi stane...proto nemá hodnotit české kapely někdo kdo je namá rád. Tečka

7. 01. 2014 14:28

ray - Jirka

jéééé jsem vůl...špatně jsem to přečet

7. 01. 2014 14:21

- Ray

Ach jo.... najdi si nejdřív, co znamená žánr prog (nebo-li progressive) metal a pak budeš vědět, že mluvíš úplně o něčem jiném

7. 01. 2014 14:14

Ray - Jirka

ale pogo patří prvotně k němu :) :)

7. 01. 2014 14:12

Hellhammer - Jirka

souhlasím, že něco ohodnotíš tak málo není urážka..taky tak hodnotím tapely svého okruhu, ale prostě je podle mého názoru hloupé hodnotit to čemu nerozumim a nemám rád.. jestli je pro tebe známka hudební náročnosti poslech deth a black metal, tak pak nevím co ti na to říct. a neber to ve zlém, kam jsem tě zaškatulkoval, ale je to prostě reakce na tvoje škatulkování, které jsem bral i osobně. Nechápu co ti tak strašně vadí a pohoršuje na bandě bavících se lidí.. jsem rád, že žiju v době a ve státě, kde si můžu jít bez nějakýchkoliv omezení zablbnout na jakoukoliv kapelu, bez omezení textu, což v Evropě zdaleka není pravidlo. ale stejně tak si pak když mám náladu poslechnu Faith no More, Judas priest...A přesto neodsuzuju lidi na Brutalu, tak jak tady opovržlivě mluvíte o lidech po šichtě jdoucích na Kabáty..

7. 01. 2014 14:11

- Ray

PROG... prog proboha, ne punk!!! :D

7. 01. 2014 14:11

Ray - Jirka

tak nevím s jakejma lidma se setkáváte, ale evidentně s jinejma než já :) Jako na Harlej jsem šel spíš ze zvěfdavosti a bylo to na odpoledne hodně příjemné překvapení. Prostě koncerty zvládají dobře, ale jejich poslední tvorba je opravdu hrozná...náhodou při punku se jde pogo taky vyblbnout a pokazit hlasivky :) já mám právě zase zkušenost - jak již jsem napsal s fanoušky tvrdé hudby a prostě mi vadí jejich arogance a namyšlenost..Ale perfektně to vystihnul Bubák..

7. 01. 2014 13:54

pepsi Stone - Jirka

takže popořadě..hlavní chaba téhle recenze je strkání Krucipusku kde prostě nikdy nebyl a dostal se tam spíše náhodou deskou Druide a částečně "4" ktéré jsou celkem nenáročné halekačky..pro mě osobně je jedna z velice oblíbených CD je právě spíš Bigada, Ahoj a hlavně AMEN..ale vím, že k CD Amen jsem si hledal hodně dlouho cestu..při prvních posleších jsem byl celkem naštvanej, že jsem si to koupil...a nejsem v tom sám podle reakcí mého okolí..Celkem s tebou souhlasím, že je na poslední desce určítá úchylná kabaretnost a le to je právě opd začátku odlišuje od jiných..Dost mě vytočila věta- každý už si uvědomil, že kvalita jde dolů...tím čtenářům vnucuješ svoji pravdu a dostáváš se na úroven Blesku, nebo komančů, kteří nám taky říkali co se nám všem líbí..Slavíka snad hodnotit nebudeme, protože tam se shodneme...ALE nemá to nic společného se stavem českých posluchačů, protože téhle blbosti si rockeři naprosto nevšímají ale tohle není specifikum našeho jak tady pořát předhazujeta a dost mi to vadí hloupého národu ale i okolních států..nevšiml jsem si, nějaké kvality v Německu, Anglili v jejich soutěžích středního proudu..A dotaz na tebe - co je podle tebe ta extratřída ? a podle mého je Krucipusk právě ta klubová kapela, která rozhodně velkou halu nezaplní a hraje právě pro svoje věrné..

7. 01. 2014 13:46

- Ray

Z mého pohledu ať si jde například na Harlej na Mástru třeba 30 tisíc lidí, očividně dobře pro obě strany, fanoušci si zazpívají, kapela je spokojená. Ale mě tam nikdo neuvidí :D. A mám podobnou zkušenost s fanoušky bigbítu, nějak nechápu, proč mají tendence POŘÁD svoje okolí přesvědčovat, že se na to musí jít bavit taky, vždyť je to "sranda, muzika k pivu, aspoň je to česky a rozumim tomu" atd. Já bych si třeba nedovolila někoho nutit na progový koncert, by se tam utrápil, "protože to si nezazpíváš".
Jinak za redakci děkuju Bubákovi za milou pochvalu, jsme rádi, že si aspoň pár lidí naší tvrdé práce všímá a že ji ocení :)

7. 01. 2014 13:42

- Hellhammer

Jinak Jirko,to že něco ohodnotím 3,5/10 znamená,že si myslím,že je to deska špatná,ale rozhodně to neurážím..Hodnotit negativně neznamená urážet....A to,že někteří fans bigbítu mají jako "hlavní" kapelu něco jiného a bigbít poslouchají jen u piva,protože se tam nedá poslouchat nic složitějšího,je sice dobrý argument,ale stále na něm nevidím nic,co by mi mělo vysvětlit oblibu bigbítu a obhájit nenáročnost českých fanoušků..

7. 01. 2014 12:06

pepsi Stone - Hellhammer

Souhlas..když přijde na nějakou klubovou špičku 100 platících,nevidím důvod,proč by sem měli jezdit,když v Německu vyprodají menší halu.. K české metalové kultuře patří Helloween,Sabaton,Edguy,Avantasia na MOR(a nic proti,všechny tyhle kapely hrají slušně..),hned po nich mají největší návštěvnost bigbítové halekačky a vzadu se krčí klubová scéna...Prostě jsme v čechách a bude to trvat sakra dlouho,než se česká scéna navykne přestat konzumovat tyhle náhražky a hudební infantilnosti v takové míře jako dnes..Jirko fest je určitě o zábavě,a každý by se měl bavit na to svoje,o tom žádná..Já se jen podivuji,že je tolik lidí v Čechách nenáročných a stačí jim k zábavě záležitost typu Harlej..Nikoho nesoudím,je to jen můj názor.Jinak opět děkuji za škatulku mladý arogantní příznivce tvrdého metalu..Jak píšu,nikomu to nenutím,je to můj názor napsal jsem ho na diskuzi a to je vše.Diskuze je od toho aby se střetly protichůdné názory..Já si z fanoušků bigbítu legraci nedělám,já je spíš nechápu,že mají tak malé nároky na muziku a stačí jim k zábavě ty tři akordy a pivo.Ale je to jejich vkus a je to taková česká specialitka..

7. 01. 2014 12:00

- Bubák

Pepsi, ona se nám nevyhýbá, ale Pragokoncert nechce prodělat :-P Pro ně je lepší 100% jistota zisku Hells nebo Sabaton :-D případně aby to nepořádal někdo jinej, ruší kokurenci. O nějakém fanouškovství z jejich strany nemůže být řeč. Jen biznis, nic víc. Ale to se dá čekat, že. Navíc sem nějak nezaregistroval, že by si se poslední dobou na nějakým koncertě objevil, ikdyž šlo o tvoje oblíbence, takže tě to ani nemusí mrzet, ne? Jinak všeobecně jistěže není známkou kvality počet lidí pod podiem, ale je to přesně jako s tím Picasem. Pro ty lidi to zřejmě nejlepší je. A pakliže tam jsou, tak asi ta skupina něco udělala správně. :-) Ale tím nechci nic naznačovat proti hodnocení z tvé strany, zkrátka napíšeš jak to vidíš ty a tak je to správné. Ti, co tě znají s tebou buď budou souhlasit nebo si body podle toho přičtou, případně odečtou. Recenze podle mýho není o tom, souhlasit s redaktorem, ale od toho se vůbec dozvědět, že něco vyšlo a to, co od toho zhruba čekat. A tímto chci redakci poděkovat za vyčerpávající a fanouškovský přístup, protože tolik recenzí je prakticky k neuvěření, kolik času to musí zabrat a....za nic. Bohužel, tento přístup třeba Spark dávno ztratil. Stačí si porovnat rozhovory od 3. a dejme tomu do 5. ročníku, kolik informací tam bylo našlapáno s tím, co je tam teď a člověku je jasný hned, odkuď fouká vítr.

7. 01. 2014 9:50

- Pepsi Stone

Jirka: Nemyslím si, že bych nepoznal dobrou rokovou desku od té špatné. Přece jen už mi není dvacet let (a už mi není ani dvacet pět), takže už mám něco naposloucháno. Dechovku bych si hodnotit netroufal, ale za svými recenzemi na tomto serveru si stojím. Taky si stojím za tím, že prostě česká scéna je v žalostném stavu, což je vidět na přehlídkách trapnosti viz Slavík. Už jen z tohohle jednoho příkladu je velice odvážné tvrdit, že kvalita hudební produkce se pozná podle počtu lidí pod pódiem. Ono je zto spíše naopak. Když přijede nějaká hvězda světového formátu, která toho v minulosti už hodně dokázala a hraje třeba pro dvě stovky lidí v Retru a na kapelku lokálního významu se v sobotu po šichtě sejde někdě v kulturáku "pětikilo", není ostuda té světové kapely, ale spíš českého rockového konzumenta. Právě proto jemu stačí ty místní kapely, při "kterejch se přece tak dobře kalí" a na festivalu ať si poslouchá ty Sabatony, Gamma Raye, Manowary, Freedom Cally a další. Ona se nám rocková světová extratřída nějak vyhýbá. A dobře ví proč.

7. 01. 2014 5:57

hellhammer - Jirka

píšeš hudební nenáročnost a infantilita...napadlo tě třeba, že drtivá čast těchle lidí poslouchá jako hlavní kapely něco úplně jiného a na tohle se jdou pobavit, nebo to právě pustí někde u pivka, protože tam se složitější hudba těžko poslouchá ? Stejně tak jak ty si děláš legraci z nich, tak mi přijdou komičtí právě mladí fans tvrdých kapel...jak ti píše bubák nemá potřebu to zesměšňovat, hodnotit-urážet..

6. 01. 2014 23:49

hellhammer - Jirka

nepochopil jsi to...neříkám, že se nemájí hodnotit, ale nemůžu to hodnotit já, protože tomu nerozumím...stejně tak nepoznám dobrou dechovku, techno, disco.....proto recenzent, který nemá rád českou tvorbu a už předem k ní přistupuje s despektem, tak nenapíše nezaujatou recenzi...taky neznám žádnou kapelu se 100% diskografií..zrovna na MOR jezdím 8 let a je to přesně obráceně jak píšeš...nejvíc keců tam mají příznivci tvrdé hudby, co nadávají, že tam hraje Sabaton, Edguy a podobné kapely, proč nejsou tvrdší a přitom nechápou, že ty opravdu tvrdé jsou tam jen pro zpestření...Mají přesně ty arogantní řeči, které tu používáš ty..nezlob se na mě, ale moc nadhledu jsem u nich nezažil. navíc na ty Alkeholy a spol tam jdou právě všichni ne jako na modly, ale právě na pobavení, zablbnutí...a o tom fest je...je to hlavně zábava. Osobně poslouchám hodně žánrů a naprosto se necpu do žádné kolonky. stejně tak jako si poslechnu starou sepulturu, tak poslechnu Alkeholy po já nevím co..podle chuti a nálady...netolerantním a arogantním jsem tě označil až po tvém komentování českých fans..ale když se vrátím ke Krucipusku ten je podle mého ve škatulce nehodnotitelná kapela...jinak pro pořádek Druide je až jejich čtvrtá deska

6. 01. 2014 23:41

<< 1 2 3 4 5 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08 sekund.