CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Adrenalinum


- Milan

Tak hoši , pěkně se čtou Vaše romány. Já měl kdysi před 30 lety z češtiny taky za 1, ale ty vaše slohový práce , klobouk dolů, ale to nemyslím nijak pejorativně. Hned bych s vámi řeč face to face u pivka.

21. 03. 2014 21:33

Bubák - Trichopsis

To jsou verze pro fajnšmekry, metalu je v takovým vydání dost málo. Většinou to vychází jako dvd audio v mnohem vyšší frekvenci než CD, čili nesrovnatelná kvalita proti CD. Sice někdo namítne že hudba má být stereo, ale on je to na kvalitní aparatuře opravdu jiná dimenze poslechu. Jsou to jen speciální edice jako něco extra a stojí to za to. To jsou často zvukově audiofilně vypiplaný nahrávky.

21. 03. 2014 20:52

- Bubák

Neslyšel :-DDDD

21. 03. 2014 20:32

Bubák - Trichopsis

Znal ale ne tak že bych měl nějakej přehled. Kdybych měl znát komplet vše tak bych musel mít 100 životů a jen poslouchat. A slyšel jsi toto album ve speciální edici v multikanálu 5.1, Nééé???? :-))))

21. 03. 2014 20:23

- Bubák

Jirko, dyť na novým cd máš minimálně 3 pisničky, ketrý jsou super a snadno zapamatovatelný. Adrenalin, 101. v řadě, rozsudek. Jistě, malá ztracená je taky zapamatovatelná :-D Já osobně bych si ji radši nematoval. :-D Trichopsis: ty si fakt doteď neznal Symphony x? :-)

21. 03. 2014 20:06

- Trichopsis

Mě hodně baví např tohle, což jsem objevil nedávno. Hlavne ty kytary. http://www.youtube.com/watch?v=kBoKhAFu6hg

21. 03. 2014 19:56

- Jirka

no vidíte...já osobně mos u Arakainu moc nemusím jejich Trashové CD které podle mého vůbec nesedí Brichtovým možnostem-ikdyž jsou tam i povedené songy..Nejraději mám Cd od S.O.S po dejme tomu Archeology, kde je spíš příklon k tvrdšímu rocku /nerad používám škatulky/..v tomhle období se považujuji za jejich fanouška..pak už s nima mám problém...čím novější tím mi to přijde čím dál tím víc stejné...určitě tam je poznat "moderní " zvuk, idkyž-co je vlastně moderní zvuk ?? proti tomu vůbec nic nemám, ale čím dál méně se jim daří tam dát něco zapamatovatelného, něco co mě nadchne..a na posledním CD to je právě tady zmiňovaná "Malá a ztracená" a moc nechápu nářky na tuhle písničku...ale každý to má holt jinak

21. 03. 2014 19:48

lukáš - Trichopsis

Proc to píšeš mě? Ćti všechno a dočti se odkud vítr vane a přemýšlej sakra! Přečti si příspěvek 13.3 2014 v 10.23 h. Ty vše co píšeš obracíš nesmyslně proti mě díky zmatku.

21. 03. 2014 19:47

- Bubák

Lukky nám tu zase perlí? :-D Jistěže chyba asi je, v tom, že si je nepomatuješ :-DDDD A není to samotnýma textama. Zkus Gingo. Kdo furt ještě po týhle desce tvrdí, že má Arakain blbý texty, ať se de bodnout. Osobně si myslím, že texty dosáhly úrovně co psal Aleš. Záměrně píšu ,, co psal,, protože dneska už to taky není žádná sláva. Co se týče Foresta Gumpa, je to výborná deska ;-) Ohledně Malý ztracený mám stejný názor, jako Trichopsis. Tahle písnička se mi opravdu hodně nelíbí. Osobně si myslím, že si ji Honza měl nechat na solovou desku. K desce jako celku se zatím vyjadřovat nebudu, ještě nejsem přesvědčen, že jí mám naposlouchanou do tý míry, abych zaujal pevný stanovisko.

21. 03. 2014 19:42

- lukáš

To trichopsis : Já to četl. Jen mě nadzvedla ze židle, ta tvoje divná srovnání, že například mimo Malá a ztracená , jsou ostatní věci " zastydlí ". Přesně by mě zajímalo, které staré kapely nesjou zastydlé ??!! Tedy jaký hrají styl ?!

21. 03. 2014 19:32

Apage překonáno nebylo !! - lukáš

To Trichopsis : A dej si jednu otázku - Proč nebylo překonáno album Apage satanas ???!!!!Adrenalinum se mi hudebně hodně líbí, texty jsou také kvalitní ale blbě se pamatujou !! Takže něco je špatně !! A přesto že Adrenalinum se hodně přiblížilo Apage, stále ten odstup tam je !! Když si chci zazpívat i refrény melodií alba Adrenalinum, je to těžké. Takže asi tak.

21. 03. 2014 19:22

lukáš - Trichopsis

První se nauč číst a porozumět tomu co čteš a pak tu dělej nesmyslný zmatky. Přijde pak další zmatkař co neumí číst a pošle zmatek dál. Nakonec mě tu díky tobě a podobným někdo obviní z vraždy Keneddyho. To co jsi mi tu napsal je vytváření lži v přímým přenosu způsobeno tvou nepřemýšlivostí při čtení..

21. 03. 2014 19:18

Proč se líbí Proč, Apage , atd - lukáš

To Trichopsis : O zastydlosti víš asi úplně prd !!! Jsou prostě buď dobré, nebo špatné písně !! A tyto jsou perly českého metalu !! Už s deskou Forrest gump se mi Arakain nelíbil !!Ztratili se melodie, kvalitní hudba i texty !! A když mluvím o melodicích , chápu že napíšeš - melodie rovná se kýčo hit - např. I want out od Helloween. Ale opět to je blbost !! Na dnešním Arakainu mi vadí , že si nemůžu jako v minulosti zazpívat celou píseň od začátku do konce, tedy píseň která se ti usadí v hlavě a ty víš skoro každých 10 sekund co se v písni děje, nebo v textu !! Paganini z hlediska líbivosti je kvalitní, ale rychle se ohraje. Uznávám písně , co vydrží přes 20 - 40 let !!

21. 03. 2014 19:17

Zastydlej metal - např. Metall - lukáš

To Trichopsis : Pokud mluvíš o zastydlém fandovi Arakainu, tak stejně je na tom fanoušek staré Metallicy , či skoro všech desek Black sabbath !! Takže dvě kapely Metallica, Black sabbath tvořila v nejlepších letech " zastydlé, podle tebe blbé " písně !!! A přeci z dnešního pohledu , byť věci z prvních třech desek Black sabbath jsou staré 40 let. Nezestárli !!! Takže si napsal úplnou kravinu !!!

21. 03. 2014 19:09

- George

Ani nevim, proč mluvim o numetalu :D Nicméně je logický, že Arakain nebude hrát jako před 25 rokama. Je spousta světoznámejch kapel, který dlouho nic nevydali a najednou se rozhodli, že vydaj desku a trochu se vrátěj ke kořenům. Není to špatný, neurazí to, ale chybí tomu náboj. Jako příklad snad postačej loňský Black Sabbath, i když ty jsou trochu šmrnclý "modernější" Ozzyho sólovkou. Takže zaplať pánbůh za ty dary, že Arakain nestojí na místě. A že občas sáhne po samplech? No, je na těch zarytejch "dědcích", jestli se z toho poserou a nebo jestli tomu daj šanci a zkusej se sami někam posunout.

21. 03. 2014 18:57

Trichopsis - George

Já jsem o letech nemluvil. Nu-metal je záležitost poloviny devadesátek a poměrně rychle se vyčerpal jako většina novejch směrů. Mě to nikdy nechytlo, jsem stará škola, i když mladšího věku, ale hudebně se posouvám. Kdyby Arakain vydal po roce 98 ještě 5 dalších Apage Satanas, nebavilo by mě to. Ani Arakain nepovažuju za nejlepší kapelu na světě, jako spousta slepých fanoušků, ale i tak je asi můj nejoblíbenější. A já si zas myslim, že kdyby Bláhová víra, Barbaři nebo Prázdnej kout a možná i další vznikly v době Brichty, dostaly by jinej text, pravděpodobně i jinou melodii a nijak zvlášť by ze starších desek netrčely.

21. 03. 2014 18:27

George - Trichopsis

Chápu ale to je přece fuk zda to je víc HC nebo MC.Je to prostě výraznej arakainí experiment a to se tu řeší .-)

21. 03. 2014 18:19

George - Trichopsis

Vzpomínám, jak jsem tehdy v době Forresta četl rozhovor s Brichtou, kde on sám tvrdil, že Forrest bude opravdu nářez citovaně ještě větší než Farao a stál si za tím on sám. Čas ukázal, že to mezi lidmi zas tak uznávaný album není. Mě to samozřejmě velmi dostalo tenkrát svým zvukem a celý jsem to žral. Dnes s odstupem času to většinou lidi haní, asi to vidím v tom že tam je jinak a syrověji ne na Arakain tradičně podanej zpěv a taky je to celý výhradně o politice až na pár vyjímek. Někdy se lidi ohání strojovou přesností a ztrátou citu atd.Říkáš že moderní se to považovbalo někdy v roce 2000.Jenže neber to na roky, roky utečou a v rámci Arakainu to bude moderna furt :-)))Na Metalmorfoze už je takovej extrémní experimet např Mládí v hajzlu.Ta deska celá opravdu nezapadá mezi to starý tradiční.

21. 03. 2014 18:15

Trichopsis - George

Sakra, Trichopsisi, tohle je HC: http://www.youtube.com/watch?v=Fsbvo5GVK10 Pořád ti příjde Malá a ztracená hardcoreová? Nějakej core to je, ale spíš metalcore. Ale stejně si myslim, že to hoši pojali důstojně, ne jako např. Jednu krev nebo celý tohle turné. Takhle ze sebe dělat na starý kolena šašky...

21. 03. 2014 18:08

Hellhammer - Trichopsis

Ber to všeobecně. Posunování a experimenty tam vždycky byly, ať už v rámci stylu nebo zvuku. Ale bylo to v té množině souladitelné s těmi skalnímí posluchači. Ty zde vyčítáš to, že díky zastydlosti těch starých metalistů se nemůže Arakain pustit do pro něj extrémních experimentů. A co přišlo po Brichtovi zčásti extrémní experimenty v rámci Arakainu jsou. Kdyby ne, nebylo by tolik rozepří v rámci změny. Změna zpěváka bylo to menší zlo pro fanoušky. Novej se ukázal jako kvalitní, ale ta nevole přišla těmi změnami v hudbě. A ty říkáš houšť. A já to beru tak, že to houšť platí pro totální změnu ksichtu typu Malá a ztracená a to beru za hodně výrazný odklonění od tradic. Je to věc Honzy, kterej je v tom zhlídlej, v tomto stylu a různých efektů a elektroniky, samplů. Mě potěšilo, že zbytek desky jde tou cestou, kde je Arakain stále Arakainem. Viz taky radost Milana. Ale ty bys chtěl celý album ve stylu Malé. Tak si to od toho odvoď jak uznáš za vhodné. Ale tyto extrémní experimentální změny v Arakainu jsou brány s nevolí od odchodu Brichty. Chtěl jsem nastínit rozdíl vkusu mezi starými skalními(zastydlými) a novými posluchači, kteří by chtěli houšť typu Malá. A je to poznat na té desce. Zbytek je klasika stravitelná pro ty zastydlý. Z tebe je cítit vztek že kvůli zastydlým není Arakain komplet Hardocre ;-)Malá je experiment. každej z nich má svý cítění a tak i Honza si dal svou věc kde mu dali plnej tvůrčí prostor, chápu. Ale moc nevěřím tomu, že by tito staří bardi ze staré školy hrající 20 let to co hráli, najednou po 20ti letech tíhli k HC atd a jevili se tak, že vinou Brichty se nemohli zmodernit do podoby Malá za těch 20 let a že teď jim v tom brání ti zastydlí posluchači.... Kurva :-)))Myslím si že oni sami mají rádi především ten starej čistej hevík a thrash, ikdyž rádi experimentují.

21. 03. 2014 17:55

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07796 sekund.