CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Adrenalinum


- johny

Asi to chce cas, ale u mna je to zatial tak na 5 z 10...

15. 03. 2014 11:09

TO: Johny - František Šafr

Rozporuplné? Zvláštní, že já na něj zatím slýchám pouze dobré ohlasy. ...a musím říci, že právem.

15. 03. 2014 7:08

- johny

..a radost ma presla..

14. 03. 2014 14:42

- johny

Vidim, ze je tu rozporuplne album. No uz sa tesim nan..

13. 03. 2014 15:06

- Hellhammer

Jinak ještě k modernímu zvuku.V jednom rozhovoru před pár lety Urban a Mach říkali jak mají rádi Korn,Soilwork a podobné moderní kapely,ale že se bojí promítnout podobně moderní zvuk do své produkce, kvůli tradičním(čti zastydlým) fanouškům...Je škoda, že tu modernu ještě více neuplatňují, měli by.Jinak Labyrint mi moc moderní nepřijde,zní jak klasický Arakainovský "devadesátky", modernu u Arakain vnímám až od Homo Sapiens..

13. 03. 2014 10:23

- Hellhammer

Mě texty Arakainu čím dál víc připomínají texty Horáčka,Osvaldový atd..Prostě rádoby vznosná intelektuální spojení a fráze, které jsou vlastně o ničem a o nikom a jsou totálně prázdný.To už je snad lepší i Brichtova sólová tvorba, která je textově sice taky občas stupidní až to bolí (Pan KaLousek), ale má alespoň přímočaré a jasné vyznění... Texty Arakainu jsou spíš takové náhodné generátory slov..Ovšem i tenhle typ textařiny se dá dělat lépe,když to srovnám z texty třeba F.Štorma z Masters Hammer tak jeho obraty a slovní zásoba je úplně někde jinde..

13. 03. 2014 10:13

- Anonim

S recenzí nesouhlasím hned v několika bodech. Skladatelský tandem Arakainu vždy tvořili pánové Urban a Kub. Mirek Mach skládá písničky jen výjimečně (třeba na předchozí desku nesložil ani notu), což je docela škoda, protože je v kapele suverénně nejlepším skladatelem a novinka to jen potvrzuje. Moderního zvuku se Arakain drží už od alba Labyrint. V tomhle směru změna nenastala. Také nesouhlasím s dvěma znepřátelenými tábory. Já myslím, že téměř všichni fanoušci Arakainu Toužimského docela berou (na rozdíl od Koláře). Novou desku jsem si koupil také jen ze zvyku a nečekal jsem od ní vůbec nic. Předchozí Homo Sapiens..? mě vůbec neoslovila, ale novinka docela překvapila hlavně tím, že Toužimský konečně zapracoval na vokálních linkách a konečně nezní jeho projev tak jednolitě a monotónně jako na 3 posledních deskách. Dále se pak skladatelsky opět výborně činil Mirek Mach. Také je dobře, že si kapela konečně uvědomila, že po odchodu AB není v kapele nikdo, kdo dokáže napsat dobrý text a angažovala externí textaře.

12. 03. 2014 23:59

- Milan

Jako velký fanda Arakainu (už od r. 84) jsem 12 let po odchodu AB tak nějak protrpěl , žádná deska mě moc nezaujala . Teď mě Adrenalin vyrazil dech ! Takovouhle písničkovou desku , která zaujme hned na první poslech , jsem teda vůbec nečekal . Jak už píše Fanda Šafr , marně hledám oblíbenou skladbu , každá má svoje osobité kouzlo . Hlavně je tam velké množství kytarových vyhrávek ( to se Míra vyřádil ) , melodické refrény a hlavně Honza konečně zpívá a pohrává si s hlasem . Velice důležité je to , že většina skladeb se nese ve středním tempu. Opravdu jsem hodně překvapenej a desku si pouštím , že ji znám nazpaměť.

12. 03. 2014 21:37

- Demonick

Vyborne cd! Homo Sapiens naznačilo, ze sa budu diat este velke veci a ono sa važne dejú! Až na slabší Vesmirny korab, Tisíckrát a trocha gíčový basový uvod Rozsudek nemam namietky. Super zvuk, spev, riffy, sóla a HLAVNE brutalne refreny, z ktorych sa kazdý zachytí v hlave.

12. 03. 2014 18:19

- ToPi

Po dlouhé době album, které je poslouchatelné (naposled se to dalo říci o Metalmorfóze). Současně je třeba si přiznat, že motivace k poslechu novinky je dána spíše nostalgií a povinnou úctou, nežli dychtivou nedočkavostí. Fanouškovi netknutému slavnou minulostí toho Arakain asi příliš nenabídne.

12. 03. 2014 18:00

Pár chyb - Jarda

V recenzi jsem narazil na pár chyb. Chyba v textu, kde se píše: „Šeherezáda“, to měla být: „Šeherezád“, dále místo: „Mladej vrah“ by měl být: „Malej vrah“ a v diskografii chybí Restart. Nic víc jsem nenašel, tak snad je to všechno.

12. 03. 2014 14:19

9,5 / 10 - František Šafr

Kapela Arakain mě mile překvapila. Tak skvělé album jsem od nich nečekal. Je sice fakt, že bez skladeb "Temná zákoutí" a "Tisíckrát" bych se možná obešel, ale přestože jsou to z alba nejslabší kousky, tak nijak výrazně nenarušují můj pozitivní dojem z celkového poslechu, protože i ty obsahují příjemné hudební momenty. Velmi oceňuji, že nezůstalo jen u mohutných rifů, ale že jsou po dlouhé době slyšet k poslechu nádherné melodie, které dávají vzpomenout na devadesátá léta (101. v řadě) a dále mě potěšilo, že se mnohem lépe využil hlas Honzy. Zpívá jako ďábel a kapele přidává další body k dobru! S texty jsem až na několik málo výjimek velmi spokojený a síla Brichtova talentu mi nechybí (ostatně ani jeho hlas!). Vyjmenovat nejoblíbenější skladbu alba nedokážu, protože mě posadila na zadek drtivá většina a každá z nich má něco, kvůli čemu se k ní budete s nadšením vracet. Jednoznačně nejlepší deska od "Apage Satanas"! Kluci, děkuji vám za "Adrenalinum"!!! PS: Nechtěl bych být na místě Aleše Brichty.

12. 03. 2014 14:07

- Hellhammer

Docela mě Arakaini překvapili příklonem k moderně (konečně), mohli to ještě víc rozvinout než jen na úvody a konce skladeb.Album docela upaluje, fakt pěknej hutnej zvuk i kompozičně je to celkem OK. Jinak tradičně největší slabina jsou zase texty a někdy dost stupidní a průhledná stavba skladeb. Adrenalinium je asi nelepší album Arakainu od roku 2000 a je taky mnohem lepší než "dílo tisíciletí" Návrat krále . Do příště více té moderny a groovu. Chápu, že české kapely všeobecně málokdy dokažou příjmout moderní zvuk a styl a pořád se bahní ve "zlatých časch" devadesátek,ale Arakain na to mají.Jen vytrvat:) 6,5/10

12. 03. 2014 11:03

<< 1 2 3 4

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08209 sekund.