CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Adrenalinum


Trichopsis - George

Já ti rozumim, ale žádná změna přece nepřišla ze dne na den. Ze začátku Arakain hrál takovej ten, řekněme, tuctovej heavy metal (omlouvám se za ten výraz), pak přesedlal na thrash a pak zvolnil jako spousta zahraničích kapel na nějakej ten, dejme tomu, groove metal a toho se podle mě drží do dneška. Forrest Gump taky nebyl zvukově moc tradiční. Z toho vyplývá, že Arakain chtěl po celou dobu mládnout, jenom Brichta mu stárnul. V tomhle směru pomohla nová mladá krev a ta přišla asi v nejlepší dobu, kdy kvalita v podstatě upadala (nebo přešlapovala na místě). Podle mě kdyby Arakain dál hrál ve stejný sestavě i po roce 2002, moc dlouho by stejně nevydržel a třeba by i přestal hrát :) Rozdíl mezi Forrestem a Metalmorfozou je ve svý podstatě jenom v tom zpěvu. Spousta songů by se dala vzít z jedný desky a mrsknout je do druhý a nikdo by si toho ani nevšiml. To máš jak spory u piva, který pivo je lepší. Každej má na to nějakej názor, hnusí se mu tahle značka, jinou miluje, ale pokud před něj postavíš pivo bez loga na půllitru a vychlazený na těch 5 °C nebo kolik, kdy je ta chuť stejně potlačená, tak ti neřekne: "To je Kozel, fuj, to nechci!", ale ještě to s chutí vypije :D Náš národ totiž všemu rozumí, ale nějakym zvláštnim nedopatřením je dobrej jenom v pár oborech. Čim to asi může bejt? Že by křivda? To asi ne :)

21. 03. 2014 16:06

- Hellhammer

Hrát moderně neznamená změnit žánr na nu-metal. Nevím kde bereš to tvrzení že nu-metal je moderní,ten byl moderní možná v roce 2000..Jde o to znít trochu víc soudobě,míchat do jejich více moderního trashe atd atd..To by se mi líbilo. Neodsuzuju Arakain za to co hrajou,hrajou to dobře,nová deska mě baví,ale až do teď prostě moderní nebyli. Nechápu, že někdo může za moderní považovat třeba Metalmorfózu nebo Labyrint.To je težkej old school...Ale tohle nemá stejně asi cenu,Arakain budou hrát jak hrají do teď, na modernu stejně nedojde (opět odkazuju na rozhovor s Urbanem ve Sparku-kapela by chtěla ale nemůže) a fanoušci Arakainu jsou prostě z velké části tradicionalisti (ať neříkám to slovo zastydlí) a vrchol moderny je pro takové fanoušky koncert s orchestrem. A i na ten jsem zaznamenal negativní reakce ač byl výborný..

21. 03. 2014 15:50

trichopsis - Hellhammer

Pokud najde někdo v mém přísěvku vyjádření o tom, že jsou Arakaini o ničem a že by měli hrát chemo-samplo numetal HC nebo co blábolíš, tak má u mě pivo..Nic takového jsem neřekl

21. 03. 2014 15:44

George - Trichopsis

Chápu jak to myslíš, já jsem jen chtěl nějak podstatně naznačit to cítění těch starých metalistů milujíci čistej thrash a heavy, že např ten HC styl, nebo různě nasamplovanej moderní metal s mnoha chemickými efekty a pazvuky se s tím starým poctivým hevymetalem naprosto pochopitelně neslučuje v cítění těch posluchačů tak jak by si někdo mohl přát a představovat, prostě se není důvod divit že člověk milující starej poctivej muzikantsky hodně zručnej Arakain by těžko přijímal změnu, která by vedla k této dnešní moderně bez zpěvnosti a plné chemie. Mě osobně to je taky proti srsti. Malá a ztracená mě znechutila hned při prvním tónu, protože to odporuje všemu, proč ti staří metalisti tak milují starej Arakain.Ale hlavně mi to je nepříjemný, mám rád hudbu která začíná pozvolna a člověka pomalu připraví a rozvaří, graduje. To je vesměs 99% staré tvorby Arakainu. Tohle okamžitě bez varování těžkopádně necitlivě nastoupí a s husinou v zádech je amen.Po více posleších jsem si zvykl a vstřebal tuto píseň a už mi to tak neleží v žaludku, ale byl bych zklamán, kdyby se kapela takto změnila od základů a jistě bych byl rozohněnej, když mám ke kapele vztah. Mach Kub Urban jsou hodně zruční hráči, kteří zahrají mnoho pro mnohé hráče nedosažitelných virtuozních prvků, než aby museli hrát riffy který zahraje kdejakej průměrnej kytarista. Mnoho lidí odsuzuje i Arakain s orchestrem, já rozhodně ne, tohle je ten typ inovačního zpestření, který já jsem velmi kladně přijal. Ale když člověk slyší zpívat Koláře nebo Toužimskýho v pěkných melodických, tvrdých a chytlavých skladbách, tak je to radost poslouchat.

21. 03. 2014 15:31

Trichopsis - George

V tom tvym románu se vyskytujou celkem zásadní chyby. Za prvý: Arakain hrál thrash metal zhruba v 5 letech svý dlouhý historie. Za druhý: hardcore je tvrdej punk, kterej šel v osmdesátkách "ruku v ruce" právě s thrash metalem, třeba takový "profláklý" Slayer jsou punkem dost ovlivněný. A za třetí: nu-metal je styl, kterej nemá s metalem prakticky nic společnýho. Je postavenej z velký části na base a na hlubokejch tónech a používá podladěný kytary (často sedmistrunný - kvůli tý 7. ještě hlubší struně) do tý míry, že když na ně zahraješ, amplituda strun ti vymlátí zuby. Samozřejmě s trochou nadsázky... Arakainí 3 půltóny dolu jsou proti tomu celkem směšný :)

21. 03. 2014 14:30

Hellhammer - Trichopsis

Arakain se dostal na vrchol českýho metalu tím že hrál ten zdravej Thrash heavy metal od doby svýho založení a 20 let si stál za tím že hrají od srdce a dobře. Ty dnes řekneš že je to o ničem a chceš chemosamplo Arakain ale oni s tím udělali kariéru, protože to mělo uroveň a širokej potenciál.Nemyslím si že to je neochotou přijmout něco novýho, ale je to tím že ta nová moderna nemá sílu ty náročný poctivý metalisty zaujmout. Není divu, Hardcore, numetal plnej samplů, těžkopádných riffů a bůhvíčeho se od toho původního hodně liší, jak stylově tak způsobem vnímání a v tom je ten zásadní a vysvětlitelnej rozdíl. Milovník poctivýho a čistýho heavymetalu přirozeně těžko přijme numetal, hardcore plnej samplů, efektů, zmanipulovaných zpěvů a těžkopádných riffů, který se hodně distancují od toho duševního vnímání muziky heavymetalisty.Ani tito dle tebe zastydlí posluchači nemají nic proti jití s dobou a okořenení hudby nějakými vkusnými novými prvky, ale když přijde do kapely novej zpěvák, kterej nikdy neměl srdečný vztah k Arakainu a ulítá na chemii a samplech a bez servítek by klidně z legendární Thrash Hevymetalové kapely udělal chemickej numetal a hardcore, tak to vede ke zklamání a samozřejmě nasranosti,aby ne že? Když to co fungovalo je zaházený tím co heavymetalový srdce nestráví.A kdyby se změnili od základů v nepoznání jména Arakain, tak si najdou pár nových fanoušků co poslouchají HC a numetal a řeknou, jóó´v rámci HC a numetalu se tu zrodil výbornej Arakain. Ale pozor, řekne v rámci moderního HC a numetalu. A jsme u toho, ta netradoční změna. A je za to rád, protože nemá vztah k tomu poctivýho virtuoznímu metalu jakej Arakain ze staré školy vždycky hrál a pak nazve ty zhrzený srdečný a vlasatý metalisty zastydlýma. Prostě je důvod tohoto přirovnání mimo.Ty taky odsoudíš svou roky životně oblíbenou HC kapelu, když ze dne na den začne pro ně netradičně hrát hospodskej bigbít nebo poctivej thrash bez moderny nebo něco uplně se lišícího od toho čím si vybudovali silnou základnu skalních fanoušků.Takže odpovím ti asi takhle: Ten starej zastydlej fanoušek to nepřijme proto, že s ním ta staré škole odporující moderna nic nedělá, ne že si dupne a řekne toto nepřijmu ze zásady a trucu.Kdyby fungovalo, že našlapanej heavy metal může 100% ladit s duší HC a numetalu, tak by taam ty třenice nebyly, ale tyto styly si prostě odporují ve vnímání, je to pochopitelný a ověřený.

21. 03. 2014 13:40

- Hellhammer

No jo,to má špravdu,ale ony ty nová alba po r.2000 zní skoro stejně jako ta stará, žádný dimetrální rozdíl tam není..Kdyby Arakain opravdu šli do moderny(ve stylu Soilwork),tak to by podle mě zarytí fanoušci nedali..

21. 03. 2014 11:41

- Avram

Hellhammer: Já bych zrovna u fanoušků Arakainu "zastydlostí" neoperoval. Zažil jsem turné k Apage Satanas, Farao, Forrest Gump a Metamorfóze a víc než 2/3 koncertního setu vždycky tvořily skladby z posledních 2 řadovek. Možná to bylo tím, že na těch albech prostě byly silné skladby, takže fanouškovi bylo úplně jedno, že ze starších alb uslyší akorát nanejvýš Kolonii termitů. O zastydlosti moc nesvědčí ani to, že při výměně zpěváka se Kolářovi dostalo hodně vstřícného přijetí. Od "Warning" prostě Arakain ztratil dech a nové písně prostě nezaujmou, proto pak kapela musí dělat turné k Thrash The Trash a Schizofrenii nebo jim musí návštěvnost zachraňovat Lucie Bílá.

21. 03. 2014 11:00

MILANMETAL - Hellhammer

Já se opět pouštím na tenký led,ale slovo tradiční (čti zastydlý) jsem použil já.... Ano je velká část fanoušků Arakainu (a NEMYSLÍM teď všechny fanoušky,nebo Tebe..),kteří by prostě cokoliv jiného než ty devadesátky nezkousli. Žádnou modernu, groovy riffy, klávesy, elektroniku nic..Sám Jiří Urban starší prohlásil pro Spark, že by kapela moc ráda zkusila znít víc moderně (zmiňoval Soilwork a Korn) ale kvůli tradičním fanouškům nemůže,nechce o ně přijít. Fanoušek (a opět opakuji teď NEmyslím tebe,ani všechny fanoušky), který chce slyšet stále jen ty začátky kapely a nepřijme nic nového ani o 30ti letech fungování kapely je zastydlý fanoušek..A že jich Arakain takových má hodně..Bohužel:(

21. 03. 2014 10:40

Milan - George

Jo...

21. 03. 2014 10:01

- Milan

Vážený Milane Metale , ani jsem jsem nemusel předešlé desky tzv .naposlouchávat , neřekly mi nic ani na po x x -tý , stačí mi pár vteřin a už s prominutím vím , že to není ono od srdíčka , pár rifů a a konec . Nezlob se .

21. 03. 2014 2:58

Milan - MILANMETAL

Je mnoho alb. který zrají s více poslechy, přestože první hrubý dojem je vždy klíčovej k tomu, jestli se má smysl tím vůbec zabývat. S více poslechy může vygradovat k libosti to co se napoprvé nelíbí nebo přeslechne, naopak taky při více posleších se otupí smysly pro nějaký detaily, ktery při prvním poslechu rvaly uši. K tomu že je album konečně zpěvný, písničkový. Mluvíš tak jakoby žádný předešlý album nemělo nic z toho. Labyrint má především Ďábelskou hru, taky Skrývám svůj stín, Bláznův labyrint, Vinen a na jiných deskách se taky najdou pecky takovýho ražení. Ale může to být tím že jsi ty desky nenaposlouchal a zavrhl je po prvním poslechu a máš pocit že předešlý alba nemají nic zajímavýho. Jinak mě baví zde číst ty plky o tom, jak tradiční(čti zastydlej) fanoušek, jak tu kdosi psal...Co to je zas za moderní výkuch? Tak fajn, jdu se stydět za to že jsem tradičním(čti skalním a věrným) fanouškem kapely :-) Tady se člověk dočte výkuchů, že nemusí číst ani Hrom.

21. 03. 2014 2:29

- Milan

Georgi , alias JARDO, neodpovidali jsme si před chvikou na jinou desku ...............

21. 03. 2014 1:57

Milan - George

Naposlouchávat znamená naučit se to poslouchat. Rvát si to do hlavy tak dlouho, že si nakonec vsugeruju, že se mi to líbí. Taky tomu moc nerozumim, ale takhle to asi nějak funguje :)

21. 03. 2014 1:10

Arakain - Milan

Lukáši , trošku mě zarazilo to , jaký je rozdíl , že se Ti album nelíbilo ve sluchátkách a z beden jo. Hmmmm , pro mne divný. Já jsem tady napsal svůj názor na desku , hned když vyšla a po prvním poslechu . Já totiž nepotřebuju alba tzv. naposlouchávat , tento prazvláštní termín zcela nechápu , je tedy pravda , že např. podruhý slyším různý vyhrávky a pěkný aranže , ale natolik již drahných let poslouchám muziku , že to mám na první poslech. Třeba se mnou nebudeš souhlasit , ale Arakain poslouchám od roku 84 , teda spíše , když jsem na nich byl poprvý na zábavě. Oficiální nahrávku jsem slyšel až z legendárního Větrníku na stanici Vltava a tím byl nesmrtelný Gladiátor.

20. 03. 2014 20:13

- Jirka

popravdě jsem překvapený jak dobré hodnocení tohle CD má..nedělám to často, ale z mého pohledu to teda žádná sláva není..osobně tomu dávám tak 4/10 a to jen díky hodně povedené písničce " malá a ztracená" a že jsem na nich vyrůstal, ale prostě od Alba Warning mi přijde, že to zní všechno stejně...mám problém odlišovat jednu písničku od druhé a tak nějak mě to celkem nudí..na koncertech dobrý, ale poslech CD je prostě nudná záležitost..bohužel

20. 03. 2014 19:23

Konečně - Adrenalinum a melodi - lukáš

Když jsem poprvé ve sluchátkách slyšel Adrenalinum, tak se mi moc nelíbilo. Písně ve středním tempu, atd.....Ovšem když sem si pustil album do beden, byl jsem šokován !! Texty ty lepší asi nebudou, ale konečně se vrátily melodi, krásné kytarové vyhrávky . Krásné refrény a přesto žádné sračky ve stylu Dymytry !! Takto krásné melodie měly obsahovat i desky s Kolářem a s Honzou !!! Adrenalunim za mě 8,5 z 10 možných. 1 bod jsem dal dolu, protože mám radši éru - Snaž se, Symfonie pro elektrický křeslo, Půlnoční hollywood, Nechceš, Kat, Poseidon, Motýl noci - to je můj absolutní top Arakainu.

19. 03. 2014 1:09

- Avram

Poslechnuto, ztráta času (stejně jako 4 předchozí alba).

17. 03. 2014 12:10

- Nick

Další slabé vymlacování už vymláceného obilí. Ten jeden povedený refrén to nezachrání. Kde jsou ty časy, kdy byla každá deska Arakainu událostí...

16. 03. 2014 13:43

To Anonim - Žíla

Naprosto souhlasím,Mach píše skvělý songy ,bohužel nejvíc skladeb napsal pouze průměrný skladatel Urban.

16. 03. 2014 12:40

<< 1 2 3 4 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08914 sekund.