BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku TWILIGHT FORCE - Heroes of Mighty Magic


- V.

Anonim: A přesně tohle je smutný fakt dnešní doby, kdy se zvuk záměrně przní, aby ukradené empétrojky dobře hrály na peckách za kilo - tím dobře myslím hlasitě - tím hlasitě myslím, že třeba jedna kytara hraje stejně jako celá kapela s orchestrem. Fakt bych se poblil :-)

14. 09. 2016 16:15

ZVUK - Chroust

Děkuji Druidovi za osvětlení některých věcí ohledně zvuku, neboť se považuji v tomto směru za hudebního analfabeta :-) . Každopádně jsem poslechl a jsem nadšen, zvuk se mi jeví naprosto v pohodě a ty orchestry jako jedny z nejlépe nahraných co jsem mohl za poslední dobu slyšet - přijde mi to neskutečně plastické a rozvrstvené. Poslouchám na aparatuře v ceně asi 80 tis. a je možné, že mobily, tablety a třeba repro k PC tohle nezkousne.

14. 09. 2016 15:55

- adrian

Dneska jsem tomu daval zase sanci a vydrzel jsem pet songu. Neco tak odporne vlezlyho jsem neslysel uz leta. Sice uz ted vime, ze ten zvuk je vlastne ok, akorat my tomu nerozumime, nicmene s kazdym dalsim poslechem jsem se jenom utvrdil, ze tohle je sracka s velkym S!!! Mazu a uz nikdy vic nechci slyset.

14. 09. 2016 15:50

Vanoce Vanoce prichazeji... - yuri

Sorry chlapi...mne to pripomina nejaky skurveny americky film o Vianociach resp. dementnu reklamu na Coca-Colu s vypasenym Santakom...neviem si pomoct u mna totalny prepad...a to prvy album zboznujem a Fall Of The Eternal Winter je u mna absolutny TOP...bohuzial, pre mna sa TF vydali cestou Rhapsody a to cestou do pekla...uniformita skladieb, malo napadov,vela cukru a pozlatka a stylizacia za kazdu cenu, niektore mi zneju ako budovatelske skladby a niektore ako asexualne melodie z Eurovizie, o vianocnych tonoch som sa uz zmienil...po vypocuti ostane len prazdne miesto. Ale ako darcek miesto kolied pod stromcek nie zle. Co sa tyka zvukovych technikov, niekedy aj dobry demac ma vacsiu silu ako 3 roky pilovana hlupost v renomovanom studiu...vid porovnanie demo Citron s Krizkom a Vypustte psy v porovnani posledny opus od Kreysonu (to len ak zoberiem nieco z domova :).

14. 09. 2016 14:20

- DRUID

adrian: Jako ironický příspěvek do diskuze by to bylo dobrý. Akorát to shazuje to, že je poznat, že jsi nepochopil jak to s tou dynamikou nahrávky je. Tu dynamiku nahrávky totiž neurčuje reprodukční systém - v tvém případě jukebox, ale kupodivu - ta nahrávka. Jinak abys nezískal nějaký falešný dojem - mně osobně je úplně u prdele co, kdy, na čem a při čem kdo poslouchá. Já jsem jen věcně argumentoval ohledně nahrávky zvuku tohoto alba (na dojmy tu jsou jiní). __________ Anonim: No, tady vznikla diskuze o tom, jestli je ten zvuk dobrý nebo ne. Konkrétně jsem odpovídal GNT. A jestli je ten zvuk praktický nebo ne, to tu dosud nikdo neřešil. Pro někoho neořezaná nahrávka na obtíž být může (třeba pro tebe, když posloucháč hudbu z mobilu jako kulisu, nebo pro posluchače z jukeboxů). Akorát by zrovna tohle neměla být reference, podle které by se měla hodnotit kvalita zvuku. __________ Supermartonátor: Ano, jak jsem psal, nazvučení samotné je věc vkusu. __________ Ferda: To je trefný postřeh.

14. 09. 2016 13:13

- adrian

Musim se priste zeptat jakou ma juke box v me oblibene putyce dynamiku. Jestli orezanou, tak uz si tam nikdy nic nepustim, to jsou vyhozeny prachy!!!

14. 09. 2016 12:23

- Supermartonátor

Dynamika zvuku je zajímavé téma. Myslím, že je to zas věc vkusu. Já osobně mám rád "moderní" zvuk..velmi čistý a současně silný. Ale zároven nemám rád zas, když je to až moc přehnané a nahrávka zní příliš strojově a plasticky. Myslím, že třeba desky Stevena Wilsona patří dnes, co se týče zvuku k nejlepším. Znějí moderně a přitom velmi "živě" a přirozeně. Twilight Force jsem schválně vyzkoušel kvůli tomu zvuku, co se tu kritizuje. Mně nepřijde tak hrozný...jen je zastaralý. Takhle se dnes prostě nezvučí. Kytary nezní vůbec dobře (a nezněly by ani o dvacet let dříve). Ale je to fakt věc vkusu.

14. 09. 2016 12:01

to DRUID - Anonim

Jenomže nahrávka s větší dynamikou je v dnešní době dost nepraktická. Většina lidí dneska muziku poslouchá z mobilu při cestování hromadou dopravou nebo při běhání po ulici - tj. v rušném prostředí, kde tišší tóny nemá šanci ani slyšet. Kdepak dneska je nahrávka s větší dynamikou spíš na obtíž.

14. 09. 2016 11:45

- Ferda

No, pokud Pagan napíše, že verze fanoušků zní lepe a z čeho jiného než z blbě znejiciho originálu by je vyráběli, tak veškerá kritika zvuku, kterou se tu Pagan tak často ohání, je naprosto k smichu

14. 09. 2016 10:09

- DRUID

Tyhle remasterované verze jsou samozřejmě naprostá blbost. A jen to dokazuje to co jsem psal ohledně dynamiky. Dost lidí, včetně zde přítomných a evidentně i tebe, upřednostňuje nahrávky se sníženou (ořezanou) dynamikou. Jeden z důvodů jsem psal minule, další je, že na to nejsou zvyklí a na horších a průměrných reprosystémech to zní přijatelněji, protože vyšší dynamika vyžaduje kvylitnější systém. Ten "remaster" totiž není nic jiného, než právě snížení dynamiky. V tomhle případě (jelikož nemají k dispozici jednotlivé stopy, jen dostupnou finální nahrávku) je toho docíleno zvýšením hlasitosti. To ovšem znamená, že vše od 0 až do cca -3 až -4 dB se ořeže (odstraní z nahrávky). Chápu, že někomu se to může líbit (a právě díky tomu se to zvrhlo až do minule zmíněné Loudness War) z důvodů, které jsem napsal. Ale už z jednoduché logiky nelze toto považovat za lepší zvuk než ten neořezaný. To co píšeš ty, jsou dojmy ("zní to blbě a to je celý"). Já jsem svůj názor vysvětlil a podložil věcnými argumenty. Pokud by tahle tématika někoho zajímala víc, může si pro začátek vyhledat informace na internetu nejjednodušeji pod heslem "Loudness war."

14. 09. 2016 9:31

- Pagan

Psal jsem to samozřejmě v nadsázce, protože je opravdu jasný, že se většině lidí album líbí (stačí se podívat na počet "lajků" u songů na YT), což uvádím hned v úvodu recenze. Nicméně ať je to jak chce, nebo ať ty nastolíš jakkoli odborné termíny, abys zdůvodnil ten zvuk, mně k tomu stačí pouhá selská logika: deska TF prostě zní blbě a to je celý. Mimochodem, na internetu už se objevují remasterované verze od fanoušků, které zní o mnoho lépe.

14. 09. 2016 8:55

- DRUID

Já nic takového neříkám. Napsal jsem tohle: "Ohledně hudebního obsahu - tady se sešlo pár lidí, kterým se to nelíbí. Nicméně větší vzorek lidí (cca 40) je například na Metalstorm, kde má toto album průměrné hodnocení 8/10." Jinak - jistě, vy máte nějaký názor, ostatní jiný, proto vy jste logicky ti inteligentnější.

14. 09. 2016 8:33

- Pagan

DRUID: říkáš, že na Metalstormu je víc lidí, kterým se zvuk líbí? To ovšem jenom dokazuje, že my máme inteligentnější čtenáře :-)

14. 09. 2016 7:57

- GNT

Druid: díky za podrobný komentář.

13. 09. 2016 13:43

ZVUK - DRUID

Zvuk rozhodně není špatný. Je otázka vkusu, jak se komu líbí mix s "orchestracemi," těch je tam požehnaně. Zvuk na tomhle albu má ale mnohem větší dynamiku (DR cca 9 - to už se blíží spíše nahrávkám z 80. let) než je běžné u současných metalových kapel, což samozřejmě znamená, že je v průměru tišší. Psychologicky pak při přímém porovnání (a daném nastavení hlasitosti) s jinou nahrávkou, která má nižší dynamiku (tj. je hlasitější) působí nahrávky tišší jako horší (to je vlastně důvod, proč celá ta anabáze se snižováním dynamiky vypukla - viz "Loudness War"). Například nový Almanac (abych vybral podobný styl) má DR 5 (to je bohužel celkem běžné u současné produkce). Rozdíl je tedy obrovský - 4 dB. Obecně na přehrání nahrávky s vyšší dynamikou je třeba kvalitnější reprosystém. Lidem, kteří jsou odkojeni "placatými" nahrávkami, může vadit právě ten rozsah dynamiky. Ohledně hudebního obsahu - tady se sešlo pár lidí, kterým se to nelíbí. Nicméně větší vzorek lidí (cca 40) je například na Metalstorm, kde má toto album průměrné hodnocení 8/10. Skladba Epilogoe je zajímavá tím, že je nahraná binaurálně. Mně osobně vyhovuje, když se dnes nějaká kapela rozhodne jít proti proudu a nahraje album s větší dynamikou, tak jako se nahrávaly desky dřív. Konkrétně tohle album ale není zrovna šálek mého čaje. Hodnotil bych to vpodstatě podobně jako takovou mírně horší verzi Rhapsody. Hudebně i tématicky jsou téměř identický (Rhapsody má samozřejmě za svou akriéru víc lepších skladeb).

13. 09. 2016 13:35

- Pagan

Zvuk je zhruba podobný jako na druhém albu ReinXeed s tím, že na novince TF se toho děje mnohem víc, takže je ten bordel daleko větší :-)

13. 09. 2016 13:09

- GNT

Je zvuk horší než např. u prvních 3 alb ReinXeed? Havlena o Twilight Force snad nic nepsal a myslím, že by je hodnotil špatně (obě alba), jako slabý průměr. Šestku jim snad dal v recenzi Kozák. Divím se, že taková velká firma nemá nějaký dohled nad nahráváním, konečným zvukem atd. "Výstupní kontrola" by neměla takový zmetek pustit. Poslední věc - je problém jen ve zvuku, produkci nebo je to blbý celý, tzn. že i samotný skladby, instrumentální výkony či zpěv stojí za prd?

13. 09. 2016 12:44

Zvuk - Evildead

Už dlouho jsem nebyl tak zklamaný a nenadával tak, jako nad zvukem tohoto alba. Mistra zvuku bych nechal pověsit za ... do průvanu a nadosmrti zvučit Evu a Vaška :-)

12. 09. 2016 16:07

- Fenris 13

Navíc ten název alba - Heroes of Mighty Magic - jak originální! Každého pařmena pc her musely zabolet oči :-) Zlatí noví Running Wild...

12. 09. 2016 11:35

- adrian

GNT: Nuclear Blast si plati ve Sparku reklamu, Havlena za jejich prachy jezdi po cele Evrope na listening session - cili se jaksi ocekavaji priznive recenze na alba jejich sverencu.

12. 09. 2016 11:24

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08382 sekund.