PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



ankety

NEJLEPŠÍ ALBA DRUHÉ DEKÁDY NOVÉHO TISÍCILETÍ PODLE ČTENÁŘŮ METAL FOREVER

Musíme se přiznat, že když jsme před měsícem vyhlásili čtenářskou anketu o nejlepší album uplynulé dekády, měli jsme trochu obavy, jestli z došlých tipů půjde vůbec vytvořit nějaký smysluplný výstup. Přeci jen doba, kdy vycházely milníky rockové historie, které uhranuly masy, je už dávno pryč. V dnešní záplavě lehce dostupné hudby, nepřeberného množství hudebních žánrů a rozmanitého vkusu současného rockového posluchačstva se stává spíše ojediněle, že se větší množství lidí shodne na kvalitách té či oné nahrávky. Přesto se tak v rámci naší ankety stalo a to hned několikrát. Veškeré naše počáteční obavy tak rychle vzaly za své a to jen díky Vám, našim čtenářům. Nebýt vaší píle, tento článek by vůbec nevznikl. Někteří z vás nelenili a dokonce se s námi podělili i o názory na jednotlivé desky nebo přihodili pár povzbudivých či pochvalných slov na naši adresu. Za to všechno ještě jednou obrovské díky vám všem. Moc si toho vážíme!

... a zde jsou výsledky vašeho snažení:

1. JUDAS PRIEST –Firepower (2018)
Vítězem naší ankety je zatím poslední deska britské heavy metalové legendy. Pánové se na stará kolena vytasili s pořádně našlapaným materiálem. Není divu, že se o "Firepower" mluví jako o nejlepším albu Judas Priest od dob kultovního "Painkillera". To se samozřejmě promítlo i do naší ankety. Za vše mluví fakt, že úplně všichni hlasující, kteří tuto nahrávku ve svém mailu zmínili, ji měli uvedenou na prvním místě svého žebříčku.

2. THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA – Sometimes The WorldAin‘t Enough (2018)
Stříbrná pozice patří čtvrtému albu švédské kapely (nebo spíš projektu?) The Night Flight Orchestra, kterou dala dohromady dvojice Björn Strid ze Soilwork a Sharlee D‘Angelo z Arch Enemy. Na desce "Sometimes The World Ain‘ t Enough" dotáhla kapela svůj AOR čerpající inspiraci z hudby osmdesátých let k dokonalosti a mluví se o ní jako o zatím jejím nejlepším titulu.

3. RATT - Infestation (2010)
"Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem... a zase odcházím." Asi tak by se dalo shrnout počínání téhle americké heavy metalové party, která v roce 2010 po jedenácti letech studiového půstu vrhla na trh našlapané album "Infestation" a poté se vrátila ke studiovému abstinování (a tento stav trvá do dnes). Ratt si za tento energií napěchovaný počin vysloužili bronzovou medaili v naší anketě.

4. CRAZY LIXX - Ruff Justice (2017)
Na bednu se jen velmi těsně nedostalo páté řadové album těchto švédských glam metalových rošťáků. Nahrávkou "Ruff Justice" si CrazyLixx upevnili svou přední pozici na skandinávské glam metalové scéně.

5. RECKLESS LOVE – Spirit (2013)
Nejúspěšnější kapelou naší ankety se trochu překvapivě stali tito finští glam rockeři. Ve vašich tipech se pravidelně objevovaly všechny čtyři desky, které kapela v uplynulé dekádě vydala. Nejvíc hlasů si připsala jejich třetí řadovka „Spirit“, která je doslova napěchovaná hity od začátku až do konce.

6. Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man (2020)
Na (zatím) poslední řadovou nahrávku legendárního Madmana panují poněkud rozdílné názory. Čtenář Patrik nám k ní napsal toto: „Dědek mile překvapil. Ačkoliv jsem očekával něco trochu „metalovějšího“ a k desce jsem se dostal až na několikátý poslech, nelze jí upřít perfektní muzikantské řemeslo a fakt, že Ozzy stále má co nabídnout. Jestli je tohle rozlučkové album, tak rozhodně se nemá za co stydět.“

7. AC/DC - Power Up (2020)
Nahrávka, která udělala radost už jenom tím, že vůbec vyšla. Po úmrtí Malcolma Younga, zdravotních patáliích Briana Johnsona, problémech se zákonem Phila Rudda a odchodu do penze Cliffa Williamse málokdo věřil, že se vůbec ještě nějakého alba australské legendy dočkáme. Ale přesto se tak stalo. AC/DC na „Power Up“ znějí tak jako vždycky a v tom spočívá jejich síla.

8. BEAST IN BLACK –Berserker (2017)
Debutové album finské kapely, kterou zformoval kytarista Anton Kabanen po vyhazovu z Battle Beast, ve své době pořádně zatřáslo melodic metalovou scénou. Power metal s prvky osmdesátkové diskotéky v kombinaci s extrémně vysoko položeným hlasem řeckého zpěváka Yannise Papadopoulose zabodoval i v naší anketě.

9. WHITESNAKE - Flesh&Blood (2019)
I v případě zatím posledního alba britsko-americké hard rockové legendy si dovolím použít názor od čtenáře. Tohle nám k „Flesh&Blood“ napsal David: „Jedna z těch sázek na jistotu, která při tak malé kadenci vydávání desek vůbec nevadí, plus Coverdaleovo charisma z desky číší úplně neuvěřitelně, ani ho člověk nemusí vidět a dýchá na něj ta Legenda.“

10. U.D.O.–Steelfactory (2018)
Udo Dirkschneiderovi nedochází síly ani po více než čtyřiceti letech na scéně. Jeho šestnáctá (!) sólová deska frčí v duchu tradičního německého heavy metalu, který sám kdysi ještě v řadách Accept pomohl utvářet. Dle vašich hlasů U.D.O. těsně porazil svou bývalou kapelu a nahrávka „Steelfactory“ tak uzavírá TOP 10.

Pořadí na dalších místech:
11. ACCEPT – Blood Of The Nations (2010)
12. DEEP PURPLE –Infinite (2017)
13. BLACK SABBATH – 13 (2013)
14. PARADISE LOST - Tragic Idol (2012)
15. BULLET FOR MY VALENTINE –Fever (2010)
16. GHOST –Prequelle (2018)
17. IRON MAIDEN – The Book Of Souls (2015)
18. IMMORTAL –Northern Chaos Gods (2018)
19. U.D.O. - Decadent (2015)
20. STEELHEART – Through Worlds Of Stardust (2017)
21. RUNNING WILD - Rapid Foray (2016)
22. RECKLESS LOVE - Animal Attraction (2011)
23. METALLICA - Hardwired... To Self-Destruct (2016)
24. VOLBEAT – Seal The Deal & Let’s Boogie (2016)
25. AC/DC - Rock Or Bust (2014)
26. CITRON - Rebelie Rebelů (2016)
27. - 28. ARMORED SAINT - Win Hands Down (2015)
27. - 28. SOILWORK - The Living Infinite (2013)
29. WHITESNAKE - The Purple Album (2015)
30. ACCEPT - Blind Rage (2014)

Moloch             



Vydáno: 19.04.2021
Přečteno: 5118x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Pepsi Stone: dík...21. 04. 2021 22:04 Jan Tleskač
Já bych v tom...20. 04. 2021 20:43 mr.deadhead
No nevímmě přijdou ankety...20. 04. 2021 14:57 čéééši do toho
Som príjemne...20. 04. 2021 9:51 MichalPuchovsky
Ankety se...20. 04. 2021 8:17 Pepsi Stone


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10286 sekund.